De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
houten plankje met groentedipjes, kaas en ham bij eetlokaal overzicht
  • Antwerpen
  • Belgie
  • Restaurants

De moestuin op je bord

  • 31 maart 2017
  • Geen reacties

Eetlokaal Overzicht in Antwerpen

Seizoensgebonden, lokaal en huisgemaakt, daar staat Eetlokaal Overzicht voor. Op naar Antwerpen om dit zelf te ervaren.  We worden vriendelijk ontvangen door de Vlaamse gastvrouw. Het restaurant is klein en gemoedelijk, echt Belgisch. De kaart is verrassend. Niet heel uitgebreid, maar vol lokale ingrediënten, waaronder veel ‘vergeten groentjes’, zoals venkel, aardpeer, savooi, schorseneren en pastinaak.

We starten met het moestuinplankje voor twee personen: stengels van bleekselderij, oranje en gele wortel in een aardewerken bloempotje op een houten plank, met een Antwerps pikantje (kaas), boerenham, bloemkoolroosjes en radijs. Inderdaad, de moestuin op je bord. De cava die we erbij drinken, wordt geserveerd in een laag kristallen champagneglas, dat zo uit mijn oma’s kast zou kunnen komen. Dat geldt overigens voor al het servies.

De smaak van België

Als hoofdgerecht kiest mijn partner de zesrib met geitenkaas, koolsla en frietjes. Zesrib zegt ons weinig. Bij navraag wordt het uitgelegd als een hoger gelegen ribstuk, doorregen met vet en zonder bot. Het vlees heeft de volle smaak van entrecote, wat het ook blijkt te zijn.

Ik kies voor de varkenswangetjes gestoofd in bier, met gebakken schorseneren en huisgemaakte frietjes. Dat klinkt als de échte Belgische keuken – een stoer gerecht, met authentieke smaken.  Het vlees is zo gaar dat het vanzelf uit elkaar valt.

We drinken er een biologische rode wijn bij uit de Ventoux, La Source 2013 van Philippe Gimel. De volle kruidige smaak van de wijn doet het uitstekend bij beide gerechten.

We nemen nog een ‘afsluitertje’. Mijn tafelgenoot kiest voor de profiterollekes met vanilleijs en ik geef de voorkeur aan het bosbessenijs met appelsiroop.

Eetlokaal Overzicht maakt zijn positionering waar. Een aanrader voor wie wil genieten van de authentieke Belgische keuken in een aangename, iets nostalgische sfeer.

Eetlokaal Overzicht 

Dageraadplaats 6

2018 Antwerpen

bezocht op 24 maart 2017 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • antwerpen
  • belgie
  • restaurant
Volgende bericht
hand die twee bierflesjes vasthoudt, Heineken 0.0% alcohol en Grolsch 0.0% alcohol
  • Producten

Smaaktest: de 0% alcohol bier challenge

  • 2 juni 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.