De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
exotisch koken vitrine in slagerswinkel met varkenskop
  • Hotspots
  • Nederland
  • Rotterdam

Exotisch koken? Tips voor multi-culti fans

  • 16 juni 2017
  • Geen reacties

Exotisch koken is leuk. Maar af en toe is het lastig om alle ingrediënten bij elkaar te zoeken. Je vindt alle benodigdheden met gemak in de meest multiculturele straat van Rotterdam, de West-Kruiskade: Turkse bakkers, Aziatische supermarkten, winkels met een Oosterse, Chinese en zelfs een Ethiopische achtergrond. De oer-Nederlandse slagerij Schell, die hier sinds 1769 is gevestigd,  gaat met zijn tijd mee en speelt in op al die andere eetculturen. Kip Cha Siew, biltong, geitenlongen en fa chong liggen gebroederlijk naast Zeeuws buikspek en zelfs een complete varkenskop. “Van kop-tot-staart” is het devies bij Schell. Alle delen van een dier worden hier verwerkt. En of dit exotisch koken is!

Multi-cultureel

“In deze multiculturele wijk kom je gemakkelijk van je koopwaar af”, vertelt Freek Schell, de negende generatie van de familie die momenteel de winkel bestiert. De varkensoren zijn bijvoorbeeld zeer geliefd bij Chinezen, maar ook koeientong, of –uier vindt gretig aftrek. Het assortiment is volledig afgestemd op de bewoners van deze wijk: Antillianen, Chinezen, Kaapverdianen, Surinamers, Portugezen en Nederlanders wonen hier gebroederlijk naast elkaar. Iedereen komt voor het beste vlees naar Slagerij Schell. En krijgt daar advies over zijn eigen exotische eetcultuur, vaak zelfs in eigen taal. De winkelmedewerkers komen namelijk ook uit alle windstreken.

Shoptips

Als je je vlees hebt gekocht, slaag je op de West-Kruiskade ook voor je overige ingrediënten. Loop zeker even binnen bij Turkse bakker Kaya en de Marokkaanse viszaak Andaluce. En ben je nog op zoek naar een leuke afsluiter van je dinertje? Stap binnen bij Habesha Store. De trotse winkeleigenaar vertelt je graag alles over de Ethiopische en Eritrese koffietradities. Uiteraard kan je hier terecht voor alle benodigdheden. Heb je nog inspiratie nodig voor lekkere multi-culti recepten? Het Rotterdams Kookboek van Linda Roodenburg staat boordevol leuke recepten uit 13 verschillende culturen, met informatie over de ingrediënten en de achtergronden bij de diverse culturen. Een aanrader! 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • exotisch
  • hotspots
  • kookboek
  • multi-culti
  • shoppen
Vorige bericht
gegrilde kerstomaatjes en mozzarella met een plakje gegrilde parma ham
  • Voorgerechten

Kerstomaatjes met mozzarella en parmaham – Favoriet van Margot

  • 16 juni 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
over margot in de tuin aan tafel
  • Blog

Over Margot

  • 18 juni 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.