De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
gegrilde kerstomaatjes en mozzarella met een plakje gegrilde parma ham
  • Voorgerechten

Kerstomaatjes met mozzarella en parmaham – Favoriet van Margot

  • 16 juni 2017
  • Geen reacties

Er zijn van die recepten die echte klassiekers zijn, waar je snel op terugvalt. Dit is er zo een, een echte favoriet van Margot: Kerstomaatjes met mozzarella en parmaham. De kerstomaatjes op lage temperatuur gegrild in de oven, de mozzarella lekker gemarineerd en de Parmaham knapperig gebakken! Als mensen voor het eerst bij ons komen eten kan je erop rekenen dat dit op het menu staat! Het is naar een recept van Ramon Beuk. Het fijne aan dit gerecht is dat je alles kunt voorbereiden, zodat het zo op tafel staat als je gasten er zijn.

Voor 4 personen

Wat heb je nodig?

Voor de tomaatjes:
4 mooie takken cherrytomaatjes (je kunt ook losse tomaatjes nemen, maar een takje presenteert leuker
3 el olijfolie
zout en peper

Voor de mozzarella:
2 bollen mozzarella (tip: verse buffelmozzarella is het allerlekkerst!)
een handjevol verse basilicum fijngehakt
een (halve) rode peper
4 el extra vergine olijfolie

Ham:
4 plakken Parmaham

Hoe maak je het klaar?

  • Verwarm de oven voor op 120 graden. Leg de cherrytomaatjes in een schaal en besprenkel ze met de milde olijfolie. Strooi er naar je eigen smaak zout en peper over. Zet de tomaatjes anderhalf uur in de voorverwarmde oven. Terwijl de tomaatjes heerlijk op smaak komen in de oven kan je met de mozzarella beginnen.
  • Snijd de (halve) rode peper fijn en ook de basilicum. (Bewaar een paar blaadjes basilicum voor de decoratie) Doe in een schaal en voeg daarbij de 4 eetlepels extra vergine  olijfolie. Snijd de mozzarella voorzichtig in plakken en voeg ze bij het olie-kruidenmengsel. Laat de mozzarella lekker marineren tot het moment dat je het gerecht afmaakt om te serveren.
  • Voor de ham verwarm je de oven voor op 160 graden. Leg de plakken ham op een ovenrooster en bak ca 7 minuten tot de ham echt lekker krokant is. Tip: bak de ham geruime tijd voordat je gasten komen. Er komt namelijk best een zware lucht van de gebakken ham. Je kunt dit eventueel ook doen voordat je de tomaatjes in de oven zet.

Hoe serveer je het?

Kies een mooi bord uit en leg daarop de plakken mozzarella. Leg op ieder bord een takje met de gegrilde tomaatjes. Druppel nog wat van het olijfoliemengsel eroverheen. Leg het plakje gegrilde ham er overheen en leg er ter decoratie nog een paar blaadjes basilicum bij. Voilà! Klaar om te serveren!

Waarom het een van mijn lievelingsrecepten is?

Alles kan voorbereid worden, tot op het moment van de borden opmaken. En dat heb je in een paar minuutjes gedaan. Je kan je tijd dus gezellig aan de gasten besteden. Daarbij zijn de smaken van de producten zo puur en vol door het grillen en marineren, dat je je bijna in Italië waant. Uiteraard geldt: hoe verser en beter je ingrediënten zijn hoe beter het eindresultaat.

Probeer dit recept ook eens uit! Ik ben benieuwd of je er net zo enthousiast over bent als ik.

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • recept
  • voorgerecht
Vorige bericht
hand die twee bierflesjes vasthoudt, Heineken 0.0% alcohol en Grolsch 0.0% alcohol
  • Producten

Smaaktest: de 0% alcohol bier challenge

  • 2 juni 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
exotisch koken vitrine in slagerswinkel met varkenskop
  • Hotspots
  • Nederland
  • Rotterdam

Exotisch koken? Tips voor multi-culti fans

  • 16 juni 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.