Stel, je houdt van lekker eten. En van lekker drinken. Van uit eten gaan in de meest uiteenlopende restaurants en van koken voor vrienden. Of beter nog, samen met vrienden?
En wat als je altijd foto’s maakt van je gerechten, in restaurants, of thuis, maar er nooit iets mee doet? En wat nou als je blij wordt van het delen van enthousiaste verhalen over eten, drinken, wijnen, mooie producten en inspirerende mensen?
Dan is het misschien wel tijd om met een blog te beginnen!
Foodjournalistiek
En tot die conclusie ben ik pas gekomen. Het was zelfs voor mij een verrassing. Ik heb me nooit gerealiseerd dat ik deze ambitie had. Tot ik een cursus Foodjournalistiek voorbij zag komen op Facebook. Niet dat ik journalistiek aan de slag wilde, maar er kwamen enorm inspirerende sprekers. En die wilde ik heel graag zien. Van kookboekenschrijvers tot foodrecensenten, van foodbloggers tot de hoofdredacteur van Elle eten, van plating artists tot food influencers en van leraren interviewtechniek tot Bart van Fish Tales.
Die cursus ben ik dus gaan doen. En het was leuk! Er waren een paar excursies bij, naar de Westkruiskade in Rotterdam, waar we onder leiding van Linda Roodenburg een multi-culturele foodshoptour kregen. En we kregen een kijkje achter de schermen bij foodfestival Trek, een van de grootste foodfestivals in Nederland. Hele inspirerende uitjes!
Er hoorde ook een aantal huiswerkopdrachten bij. Het schrijven van een blog, een online artikel, een restaurant recensie (wat is dat nog lastig zeg!) en als klap op de vuurpijl: een diepte-interview waar je een artikel van 1200 woorden over moest schrijven. En guess what… ook dat vond ik erg leuk om te doen!
Blog
Na het behalen van het certificaat voor de cursus Foodjournalistiek, onder het genot van een lekker wijntje en prima eten met goede vrienden heb ik besloten: ik ga het gewoon doen! Ik ga een blog beginnen. Over eten, drinken, recepten, mooie producten. En ook leuke restaurants, hotspots, locaties en interessante mensen. Kortom: alles waar ik blij van word, zolang het maar met eten, drinken en hospitality te maken heeft.
www.desmaakvanmargot.nl
Deze week is mijn website De smaak van Margot live gegaan. Er staan inmiddels een aantal artikelen op, waaronder mijn huiswerkopdrachten. De komende tijd zal de site uiteraard steeds verder gevuld worden, met nieuwe artikelen en recepten.
Ben je nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.
En ja, ik heb inderdaad een nieuwe hobby!
1 reactie
Hoi Margot,
Goed dat je je hart volgt en hopelijk kun je straks van je hobby een (fulltime?) job maken!
Ik wens je heel veel succes en zal zeker wat vaker op je site kijken!