De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
hobby certificaat cursus roodjournalistiek
  • Blog
  • Margot
  • Persoonlijk

Het zal je hobby maar zijn…

  • 5 juli 2017
  • Een reactie

Stel, je houdt van lekker eten. En van lekker drinken. Van uit eten gaan in de meest uiteenlopende restaurants en van koken voor vrienden. Of beter nog, samen met vrienden?

En wat als je altijd foto’s maakt van je gerechten, in restaurants, of thuis, maar er nooit iets mee doet? En wat nou als je blij wordt van het delen van enthousiaste verhalen over eten, drinken, wijnen, mooie producten en inspirerende mensen?

Dan is het misschien wel tijd om met een blog te beginnen!

Foodjournalistiek

En tot die conclusie ben ik pas gekomen. Het was zelfs voor mij een verrassing. Ik heb me nooit gerealiseerd dat ik deze ambitie had. Tot ik een cursus Foodjournalistiek voorbij zag komen op Facebook. Niet dat ik journalistiek aan de slag wilde, maar er kwamen enorm inspirerende sprekers. En die wilde ik heel graag zien. Van kookboekenschrijvers tot foodrecensenten, van foodbloggers tot de hoofdredacteur van Elle eten, van plating artists tot food influencers en van leraren interviewtechniek tot Bart van Fish Tales.

Die cursus ben ik dus gaan doen. En het was leuk! Er waren een paar excursies bij, naar de Westkruiskade in Rotterdam, waar we onder leiding van  Linda Roodenburg een multi-culturele foodshoptour kregen. En we kregen een kijkje achter de schermen bij foodfestival Trek, een van de grootste foodfestivals in Nederland. Hele inspirerende uitjes!

Er hoorde ook een aantal huiswerkopdrachten bij. Het schrijven van een blog, een online artikel, een restaurant recensie (wat is dat nog lastig zeg!) en als klap op de vuurpijl: een diepte-interview waar je een artikel van 1200 woorden over moest schrijven. En guess what… ook dat vond ik erg leuk om te doen!

Blog

Na het behalen van het certificaat voor de cursus Foodjournalistiek, onder het genot van een lekker wijntje en prima eten met goede vrienden heb ik besloten: ik ga het gewoon doen! Ik ga een blog beginnen. Over eten, drinken, recepten, mooie producten. En ook leuke restaurants, hotspots, locaties en interessante mensen. Kortom: alles waar ik blij van word, zolang het maar met eten, drinken en hospitality te maken heeft.

www.desmaakvanmargot.nl

Deze week is mijn website De smaak van Margot live gegaan. Er staan inmiddels een aantal artikelen op, waaronder mijn huiswerkopdrachten. De komende tijd zal de site uiteraard steeds verder gevuld worden, met nieuwe artikelen en recepten.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem snel een kijkje. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

En ja, ik heb inderdaad een nieuwe hobby!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • blog
  • hobby
Vorige bericht
over margot in de tuin aan tafel
  • Blog

Over Margot

  • 18 juni 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
Restaurant Oud Gerechtshof terras met parasols
  • Belgie
  • Restaurants

Restaurant Oud Gerechtshof in Oud Rekem (Lanaken – België)

  • 10 juli 2017
Bekijk bericht
1 reactie
  1. Martijn de Wit schreef:
    6 juli 2017 om 12:48

    Hoi Margot,

    Goed dat je je hart volgt en hopelijk kun je straks van je hobby een (fulltime?) job maken!
    Ik wens je heel veel succes en zal zeker wat vaker op je site kijken!

    Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.