De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Restaurant Oud Gerechtshof terras met parasols
  • Belgie
  • Restaurants

Restaurant Oud Gerechtshof in Oud Rekem (Lanaken – België)

  • 10 juli 2017
  • Geen reacties

Tijdens een fietstocht in de omgeving van Lanaken in België (in de buurt van Maastricht) kwamen we een culinaire verrassing tegen. In het mooiste dorp van Vlaanderen, Oud Rekem (in 2008 officieel uitgeroepen tot ‘Het mooiste dorp van Vlaanderen’), hebben we gegeten bij restaurant Oud Gerechtshof. In een straat die bijna iets weg had van een dorpsplein in Frankrijk hadden zij een terras staan dat gezellig vol zat. De kaart zag er goed uit, dus aanschuiven maar!

Het menu

Het menu is een mix van Italiaanse en Vlaamse gerechten. Wij kozen voor de Italiaanse keuken, waar we dol op zijn.
Vooraf voor mijn tafelgenoot een heerlijke Carpaccio van Ossenhaas, op klassieke wijze geserveerd. Zag er prachtig uit en smaakte heerlijk. (Ja, ik mocht proeven!) Ik koos zelf voor de Ravioli salie-boter, gevuld met spinazie-ricotta.
Salie geeft zo’n heerlijke smaak aan gerechten. Het was een mooie portie, niet te machtig. Ook een hele goede keuze.

bord carpaccio parmigiano bij restaurant Oud Gerechtshof in Oud Rekem
Carpaccio van ossenhaas met parmiggiano en rucola
bord ravioli met salie en spinazie ricotta bij restaurant oud gerechtshof in Oud Rekem
Ravioli salie-boter gevuld met spinazie-ricotta

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als hoofdgerecht kozen we beiden voor Entrecote tagliata gegrild, met parmigiano en rucola. Daarbij uiteraard heerlijke Vlaamse frieten. Een mooie combinatie van de Italiaanse en de Vlaamse keuken. Het vlees was ontzettend goed klaargemaakt. Heerlijk mals, kortom een feestje.

bord entrecote tagliata bij restaurant Oud Gerechtshof in Oud Rekem
Entrecote tagliata gegrild, parmigiano, rucola
fles wijn Gigondas bij restaurant Oud Gerechtshof in Rekem
Gigondas, Domaine La Fourmone, Le Fauquet 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De wijn die we erbij gekozen hadden was een Gigondas. De gastheer beaamde dat dat een hele goede keuze was, hij was blij hem te kunnen serveren aangezien deze wijn niet vaak gekozen wordt. De wijn kwam van Domaine La Fourmone, Le Fauquet 2012. Een behoorlijk stevige wijn, die prima bij het gerecht paste. Inderdaad een goede keuze!

We sloten af met koffie en stapten daarna weer op de fiets. Op naar ons B&B Jossefin Tuinen in Lanaken!

Over Oud Gerechtshof

Het restaurant ligt in het prachtige dorpje Oud Rekem. Er staan veel historische gebouwen  en kastelen. Je waant je echt even terug in de tijd. Het restaurant is gevestigd in een historisch pand uit 1680, dat de ouders van de huidige chef 10 jaar geleden gekocht hebben. Zij hebben het pand op authentieke wijze volledig gerestaureerd en gemoderniseerd.

Louis Janssen (23), de jongste van de 4 zonen van het gezin voert op dit moment de scepter in de keuken. Hij heeft een passie voor het pure eten van de Italiaanse keuken en heeft zijn opleiding gevolgd bij bekende chefs in Italië en Frankrijk. De laatste twee jaar heeft hij bij restaurant ‘La Strada‘ gewerkt.

Zijn passie voor Italië gaat zelfs zover dat hij de Italiaanse taal geleerd heeft en regelmatig terugkeert naar Italië. Zijn ouders gaven hem de vrijheid om zijn passie te volgen bij het samenstellen van de kaart. Veel gerechten kennen Italiaanse invloeden.

Wij zaten op het terras maar we hebben ook binnen een kijkje genomen. Een hele gezellige authentieke sfeer. Het moet ook fantastisch zijn om hier op een koude winteravond te genieten van een mooi menu.

Restaurant Oud Gerechtshof
Onder de Linden 5
3621 Oud Rekem (Lanaken)
Limburg – België

Reserveren: 0032 (0)478-17 92 07

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • belgie
  • Italiaans
  • Lanaken
  • Oud Rekem
  • restaurant
Vorige bericht
hobby certificaat cursus roodjournalistiek
  • Blog
  • Margot
  • Persoonlijk

Het zal je hobby maar zijn…

  • 5 juli 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
diverse soorten biologische Spaanse olijfolie nunez de prado
  • Producten

Heerlijke biologische Spaanse olijfolie

  • 11 juli 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.