De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
diverse soorten biologische Spaanse olijfolie nunez de prado
  • Producten

Heerlijke biologische Spaanse olijfolie

  • 11 juli 2017
  • Geen reacties

Tijdens vakanties vind ik het altijd erg leuk om producenten te bezoeken van wijn, olijfolie of andere lokale producten. Op vakantie in Andalusië kwamen we terecht bij Núñez de Prado in Baena, producent van biologische Spaanse olijfolie.Het bedrijf was eigenlijk gesloten, maar we mochten toch op eigen gelegenheid een kijkje nemen. Dankzij de bedrijfsfilm die draaide kregen we toch een goede indruk van dit mooie bedrijf.

Zevende generatie olijfolie producenten

Op dit moment wordt het bedrijf geleid door Francesco en Felipe Núñez de Prado, de zevende generatie van deze familie van olijfolieproducenten. In 1795 kochten hun voorouders een olijfoliemolen. Momenteel bezitten ze 700 hectare met olijfbomen. Sinds 1990 wordt hun olijfolie volledig biologisch geproduceerd, waarvoor ze de nodige certificaten hebben. De broers hebben ook al veel prijzen gewonnen voor hun heerlijke biologische olijfolie.

olijfolie pers voor biologische Spaanse olijfolieproductie omgeving voor biologische Spaanse olijfolieWe konden ook een kijkje nemen bij de productie. Ondanks dat het bedrijf gebruik maakt van
innovatieve technieken ziet het hele productieproces er nog steeds heel ambachtelijk uit. Alles is nog steeds handwerk. De olijven worden met de hand geplukt en hydraulisch geperst.

afvulmachine voor biologische Spaanse olijfolie

Olijfolie proeven

In 1 liter olie wordt maar liefst 12 kilo olijven verwerkt. De smaak van olijfolie is net als bij wijn sterk afhankelijk van de soort olijven die erin zitten. De broers gebruiken 3 verschillende rassen: Picual, Picud en Hojiblanca.  Voor de botteling wordt de olijfolie geproefd, op dezelfde manier als je wijn proeft. In kleine proefglaasjes, de olijfolie volledig door de mond laten gaan en vervolgens uitspugen.  Francesco bepaalt op deze manier de juiste verhouding tussen de drie druivensoorten zodat er een constante kwaliteit en smaak gegarandeerd wordt.   Ook de grondsoort waarop de olijvenbossen staan heeft invloed op de smaak.

Ook voor thuis

Wij konden ter plaatse helaas niet proeven, maar hebben wel 1 blik mee naar huis genomen. En deze biologische Spaanse olijfolie was inderdaad van een uitstekende kwaliteit met een heerlijke smaak. Jammer dus dat we niet meer hadden meegenomen. Een paar weken later waren we bij de Sligro, en verrassing: hier wordt de Núñez de Prado olijfolie ook verkocht! Sindsdien maken wij vrijwel dagelijks gebruik van deze heerlijke biologische olijfolie, net zoals veel bekende restaurants over heel de wereld.

Ben je in Andalusië, breng dan een bezoekje aan dit mooie bedrijf. Kijk even wat de officiële openingstijden zijn, dan haal je nog meer uit je bezoek. En kan je niet wachten om deze heerlijke olijfolie te proeven: haal dan alvast een blik bij de Sligro!

Núñez de Prado
Avda. Cervantes, 15
14850 Baena (Córdoba)
Teléfono: 957 670141

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • biologisch
  • olijfolie
  • product
Vorige bericht
Restaurant Oud Gerechtshof terras met parasols
  • Belgie
  • Restaurants

Restaurant Oud Gerechtshof in Oud Rekem (Lanaken – België)

  • 10 juli 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
uitschuifbare tafel in donkere omgeving met verlichting en mensen aan tafel
  • Mensen met passie

Super heroes of food – Van pop-up restaurant tot product

  • 14 juli 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.