De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.293)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.815)
  • 5 x topterrassen met een view (4.735)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
slanke zomerse maaltijdsalade in halve ananas
  • Hoofdgerechten
  • Recepten
  • Salade

Slanke zomerse maaltijdsalade in ananas

  • 17 juli 2017
  • 2 reacties

Je kent dat wel: een mooie zomerse dag, geen zin om echt te koken, maar je wil wel graag  lekker en gezond eten. Dan is het tijd voor deze lekkere slanke zomerse maaltijdsalade. Makkelijk te maken zonder uren in de keuken te staan, en bovendien erg leuk en kleurrijk op het bord. Serveer de salade in een halve ananas. Succes verzekerd! Dit recept is ideaal.  Ik heb het jaren geleden ontdekt in een boek van Sonja Bakker, en heb daar mijn eigen draai aan gegeven.

Voor 4 personen:

Wat heb je nodig?

2 rijpe ananassen (zie Tip!)

1 rode paprika

1 appel

1 bleekselderij

400 gram kipfilet in blokjes gesneden

1 zakje veldsla

4 eieren

1 tl kerriepoeder

6 el griekse yoghurt

peper

wok- of olijfolie

evt. wat koriander om te garneren

Thaise marinade (kant en klaar, of zelfgemaakt)

Als je de marinade zelf maakt heb je nodig:
3 el vissaus
1 el sesamolie
1 teentje fijngehakte knoflook
2 stengels citroengras in stukken gesneden
2 cm gemberwortel fijngesneden

[sta_anchor id=”tip”]Tip: Hoe weet je of een ananas rijp is?

Dat heb ik ooit geleerd toen we in Thailand op vakantie waren. Onze Thaise gids vertelde dat je dat heel eenvoudig kunt testen door voorzichtig aan de bladeren van de ananas te trekken. Laat het blad heel eenvoudig los dan is de ananas rijp. Moet je erg hard trekken of laat het blad helemaal niet los? Kies dan een andere ananas.

Hoe maak je het klaar?

  • Marineer de kipfilet in de Thaise marinade. Als je de Thaise marinade zelf maakt: doe alle ingrediënten in een kom, even goed doorroeren en de stukjes kip toevoegen. (bij voorkeur al eerder op de dag, zodat het echt een paar uur kan intrekken)
  • Kook de eieren in 10 minuten hard.
  • Bak de stukjes kipfilet met een beetje wokolie in een paar minuten gaar en laat afkoelen.
  • Snijd de ananas in de lengte doormidden. Verwijder de harde kern. Deze heb je niet nodig. Verwijder vervolgens de rest van het vruchtvlees, zodat je de ananas kan gebruiken om het gerecht in te serveren. Snijd het vruchtvlees in kleine stukjes en doe ze in een grote mengkom.
  • Maak de appel, paprika en bleekselderij schoon en snijd ook deze in kleine stukjes en doe in de mengkom.
  • Voeg de Griekse yoghurt en de kerriepoeder toe en meng alle ingrediënten.
  • Voeg de veldsla als laatste toe aan de salade.

Hoe serveer je het?

  • Leg de halve uitgeholde ananassen op een groot bord en vul ze met de salade. Garneer met de hardgekookte eieren en eventueel met wat koriander. Een feestje om te zien op het bord. Succes verzekerd!
  • Eventueel kan je er nog wat stokbrood bij serveren, maar naar mijn ervaring is dat niet echt nodig. Ondanks dat het een slanke salade is vult hij goed.

Smakelijk eten!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • recept
  • salade
Vorige bericht
logo bodega & foodbar BooZe
  • Breda
  • Breda
  • Hotspots
  • Nederland

Verborgen pareltje in Breda: Bodega & Foodbar BooZe

  • 15 juli 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
Van Wijck ontbijtbar
  • Blog
  • Hotspots
  • Maastricht
  • To do

10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht

  • 21 juli 2017
Bekijk bericht
2 reacties
  1. Angelique schreef:
    5 juli 2017 om 21:44

    Margot, wat fijn dat je nu eindelijk live gaat. De site ziet er super leuk uit, ik ga je zeker met veel plezier volgen. Als je inspiratie in Rotjeknor wilt opdoen, dan heb ik wel wat leuke tips voor je! Misschien samen met vriendinnen eens wat uitproberen?
    Heel veel succes en ik wens je veel inspiratie!

    Groetjes Angelique

    Beantwoorden
    1. Margot Haest schreef:
      5 juli 2017 om 22:02

      Dank je wel Angelique! Ik houd me zeker aanbevolen voor goede tips!

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.