10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht

Maastricht is in ieder jaargetijde leuk, maar in de zomer helemaal! Dus ben je nog op zoek naar een leuk dagje of weekendje weg: ga naar Maastricht! Hieronder vind je 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht. En ben je in de gelegenheid om er een weekendje of een paar dagen van te maken, dan zou ik zeggen: doen!

Tip 1: Ontbijten bij Van Wijck

In Maastricht is veel te beleven. Begin je dag dus lekker vroeg. Voor een lekker ontbijtje kan je terecht bij Van Wijck, Wycker Brugstraat 28 in Wyck. Een aanrader: de biologische yoghurt met vers fruit of – als je een zware avond hebt gehad – roerei met zalm en neem daar dan Big Tom Spiced Tomato Juice bij. Een pittig tomatensapje met maar liefst 21 ingrediënten. Daarna ben je geheid klaar om Maastricht onveilig te maken!

Tip 2: Stadswandeling

Leuk om daarna een stadswandeling te maken. De VVV heeft diverse stadswandelingen die je op eigen gelegenheid kan doen, maar je kan ook onder leiding van een gids de stad verkennen. Je kan de stadswandeling ook hier downloaden. Maastricht heeft een lange geschiedenis, met mooie verhalen. Verdiep je in de historie van de Helpoort en het Jekerkwartier.

Tip 3: Kopje koffie bij het Kruisherenhotel

Tijdens het wandelen kom je langs het Kruisherenhotel, Kruisherengang 19. Een voormalig klooster, dat tegenwoordig dienst doet als hotel. Een sprookje om te zien, met een geweldige service. Loop gewoon naar binnen en kijk je ogen uit. Wat niet veel mensen weten: er zit een mooi binnenplein, waar je midden in de stad in alle rust een heerlijk kopje koffie kunt drinken. Loop door de speciale ingang het hotel in en vraag naar de binnenplaats. De servicegerichte medewerkers wijzen je graag de weg. O ja, en vergeet niet om even naar het toilet te gaan voordat je verder wandelt. Dat is ook een leuke belevenis hier!

kruisherenhotel

Tip 4: Lunch bij Talentino Mestreech

Talentino is ook gevestigd in een ‘goddelijke’omgeving, het voormalige ursulinenklooster, Grote Gracht 74. Een gezellige locatie in hartje Maastricht, waar Talenten met een psychiatrische of verstandelijke beperking de mogelijkheid krijgen om onder begeleiding hun culinaire talenten te ontwikkelen. ‘Veur tusse de middag’ hebben ze een leuke kaart, met aantrekkelijke prijzen.

Tip 5: Shoppen

Talentino zit net achter het Vrijthof, dus midden in Maastricht. Ben je klaar met de lunch dan kan je heerlijk winkelen in het gezellige winkelhart van Maastricht. Hou je van boeken? Bezoek dan zeker boekhandel Dominicanen in de Dominicanenkerkstraat 1. Deze boekwinkel is de meest bijzondere van Nederland, gevestigd in een voormalige kerk. Een prachtige locatie met een hele mooie collectie boeken.

Tip 6: Filmhuis Lumière

Ben je minder dol op winkelen, of is het weer wat minder? Geen probleem! Bezoek Filmhuis Lumière in het Sphinxkwartier. Dit filmhuis gevestigd in een voormalige electriciteitscentrale biedt jaarlijks meer dan 300 verschillende films. Voor ieder wat wils dus. Er zit bovendien een sfeervol restaurant bij waar je vanaf 11.00 uur ’s ochtends terecht kunt tot ’s avonds na de laatste film. Ingericht door interieur ontwerpers Dorine de Vos en Rosie Stapel, die ook verantwoordelijk zijn voor de inrichting van Hotel New York in Rotterdam en Villa Augustus in Dordrecht. Aangenaam vertoeven op ieder moment van de dag.

Tip 7: Wijn proeven bij wijnhuis Thiessen

Na een middagje shoppen of film is het tijd voor een borrel: wijn proeven bij Thiessen, Oude Gracht 18. Thiessen is een van de oudste wijnhuizen in Nederland, gevestigd in een eeuwenoud pand, met wijnkelders eronder, en zelfs een heuse wijngaard midden in Maastricht. Ben je er in het weekend? Reserveer dan voor de wijnproeverijen onder leiding van een vinoloog, met rondleiding door de wijnkelders van dit unieke pand. Door de week kan je ook terecht om wijn te proeven, in de proefkamer waar je op eigen gelegenheid 16 verschillende wijnen kunt proeven. Smaakt een wijn naar meer? In de bijbehorende winkel kan je naar hartenlust inslaan!wijnkelder met wijnvaten bij wijnhuis Thiessen

Tip 8: Diner bij Rantree

De eetlust is opgewekt bij de wijnproeverij. Op naar restaurant Rantree, aan de Kesselskade 59. De bevlogen eigenaren chef Ralph Hermans en zijn vrouw Jennifer Silvius-Hermans zorgen dat het je aan niets ontbreekt. Topklasse in een aangename welkome sfeer. “Waar haute cuisine, bijzondere wijnen en gezelligheid samen komen”. Lees ook de blog over een avond bij Rantree.

Tip 9: Hidden bar Mr. Smith

Voor de die-hards, neem nog een afzakkertje bij cocktailbar Mr. Smith. Een zogenaamde ‘hidden bar’ aan de Rechtstraat 55. Aan de buitenkant van het pand wijst niets op een horecabedrijf, behalve het nummerbordje: Press nummerbordje 55 press for drinksfor drinks. Bij voorkeur reserveren, tel. 06 15591955. Ga hierheen voor waanzinnige cocktails! Lees meer over Mr. Smith in deze blog.

Tip 10: Blijf slapen

Dit is waarschijnlijk de beste tip van dit artikel. Na zo’n dag kan je er maar beter voor zorgen dat je niet naar huis hoeft te rijden. Overnachtingsgelegenheden genoeg in Maastricht. Heb je iets bijzonders te vieren, ga dan naar het Kruisherenhotel. Iedere kamer is anders ingericht, maar allemaal even sfeervol. Het hotel onderscheidt zich door het hoge servicelevel. Het Kruisherenhotel heeft niet voor niets onlangs een vijfde ster gekregen! Een goed en betaalbaar alternatief is hotel Beaumont in Wyck. Een goed vier sterrenhotel voor een prima prijs.

Ik hoop dat je gaat genieten van ‘Mestreech’ met bovenstaande tips. Laat het even weten als je geweest bent. Nieuwe tips zijn altijd welkom!

Wil je meer weten over Maastricht? Volg dan de serie artikelen over Maastricht die de komende weken op mijn blog gaat verschijnen over diverse leuke gelegenheden in Maastricht. Volg De smaak van Margot op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.