De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.293)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.815)
  • 5 x topterrassen met een view (4.735)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
restaurant rantree amuse spring rolls
  • Blog
  • Maastricht
  • Nederland
  • Restaurants

Restaurant Rantree – Aanraders in Maastricht deel 1

  • 23 juli 2017
  • Geen reacties

Op aanraden van culinaire vrienden bezochten we een paar maanden geleden voor het eerst restaurant Rantree in Maastricht. Dat was een culinaire verwenpartij. Ze hadden niets te veel gezegd. Reden om nog eens terug te gaan.

Waarom ik zo blij word van een avond Rantree? Uiteraard door het fantastische eten, de gezellige sfeer in het restaurant en de heerlijke wijnen, maar vooral door de enthousiaste eigenaren chef Ralph Hermans en gastvrouw en sommelière Jennifer Silvius Hermans. Samen met hun team zorgen zij voor een onvergetelijke culinaire avond. Ik laat jullie graag een beetje meegenieten van ons laatste bezoek aan Rantree.

Zomeravond bij Rantree

We bezoeken Rantree op een mooie zomeravond. We worden hartelijk begroet door eigenaresse Jennifer Silvius. Het aperitief drinken we buiten op het terras. Het restaurant ligt aan de Kesselskade in Maastricht, waar van alles te zien is. Zeker op deze mooie zomeravond nu ook Andre Rieu een concert geeft op het Vrijthof.

Mijn partner kiest voor een mooie champagne van Pol Roger en ik start met Sylvius Gin – genoemd naar de uitvinder van de Gin –  dokter Franciscus Sylvius,  gecombineerd met kaneel, steranijs en sinaasappel. Deze gin wordt niet gecombineerd met tonic, maar met ginger ale. Een heerlijk drankje op deze zomeravond, met laurierachtige smaken en op een bijzondere wijze geserveerd in een zwarte mok.

We nemen er een paar Majestic oesters bij. Ze zijn heerlijk, maar eigenlijk niet nodig, want je wordt bij Rantree enorm verwend met heerlijke amuses. Wat te denken van bleekselderij ijs, en ansjovismousse met sinaasaasappel.

Daarna volgt een een tweede gang amuses, waaronder een heerlijke gazpacho met mediterraanse groentesalade en een pizzaatje met mozzarella, vijgen en rucola.

Na de amuses gaan we binnen in het restaurant genieten van het diner. Het restaurant heeft een aangename, welkome sfeer. In het langwerpige restaurant heeft iedereen zicht op de open keuken. De chefs table, een hoge tafel met barkrukken direct grenzend aan de keuken heeft uiteraard het beste zicht.

We kiezen voor het 5 gangen JRE Menu Rantree, met het bijpassende wijnarrangement. Sommelier Jennifer kiest vaak voor bijzondere biologische wijnen. Het restaurant heeft net de nieuwe kaart in gebruik genomen, dus ook het personeel is zeer benieuwd naar onze mening over het eten.

Het menu en de wijnen

Het menu bestaat uit de volgende gerechten:

Rundertartaat en softshell krab, met snijboon, duindoornbes en radijs
Wijn: Hongaarse Zenit van het wijnhuis Weninger 2015 

Makreel, met paksoi, koriander, paddenstoel, Dashi (Japanse zeewierbouillon)
Wijn: Spaanse Verdejo Cucú (Cantaba la Rana) 2014

Langoustine, met watermeloen, tomaat, paella en ijzerkruid
Wijn: Zuid-Afrikaans: Simonsig Shiraz 2013 Stellenbosch

Prince de Dombe eend, met pompoen, groene asperge, Chinese kool, bapao, soja sake saus
Wijn: uit centraal Hongarije: Heimann Birtokbor Szekszard 2014 

Framboos, met gin en tonic, citroen en basilicum
Wijn: Duits uit de Pfalz: Stern Gewurztraminer Fruchtig 2016

restaurant rantree Sylvius gin met kaneel en sinaasappel in mok
restaurant rantree amuse spring rolls
restaurant rantree amuse in schaaltje
restaurant rantree 3 majestic oesters
restaurant rantree heerlijk bord eten
restaurant rantree makreel bapao
restaurant rantree saus toevoegen bij bord makreel
restaurant rantree langoustine met schuim
restaurant rantree eend
restaurant rantree framboos
restaurant rantree friandises

In het menu zijn behoorlijk wat oosterse invloeden te vinden. Dat zorgt bij diverse gerechten voor ware smaaksensaties. Met name het gerechtje met makreel waarbij Dashi (buik van tonijn gedroogd) gebruikt wordt is waanzinnig lekker. Bij de langoustines met gepofte rijst en garnaaltjes verrast een bolletje watermeloen: een smaakexplosie. Ook heel speciaal is het  kleine broodje bapao dat bij de eend geserveerd wordt. Wat een heerlijke smaak! Diverse gerechten worden aan tafel voorzien van de bijbehorende overheerlijke saus.  Omschrijvingen schieten echter tekort bij de beleving. Dit moet je gewoon zelf proeven!

De wijnen die Jennifer gekozen heeft versterken steeds weer de smaak van de gerechten. Zij is niet voor niets uitgeroepen tot Sommelier van het jaar in België in 2012!

We sluiten af met koffie en heerlijke friandises en kunnen terugkijken op een mooie gastronomische avond. En chef Ralph Hermans kan gerust zijn: wat ons betreft is de nieuwe kaart zeer geslaagd!

Dat Ralph en Jennifer een vaste schare aanhangers hebben blijkt uit de Belgische  heren op leeftijd die aan de tafel naast ons zitten. We raken met ze in gesprek. Zij genieten al jaren van de kookkunsten van Ralph en de wijnen van Jennifer. Ze zijn ze zelfs gevolgd van het restaurant in Genk waar het echtpaar vroeger werkte en komen nu regelmatig speciaal voor hen naar Maastricht .

Restaurant Rantree
Kesselskade 59
6211 EN Maastricht
Tel. 043 321 51 40

Lees ook: 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht

Meer weten over Jennifer Silvius? In augustus volgt een blog over deze gedreven dame. Wil je meer weten over Maastricht? Volg dan de serie artikelen over Maastricht die de komende weken op mijn blog gaat verschijnen over diverse leuke gelegenheden in Maastricht. Volg De smaak van Margot op Facebook of schrijf je in voor de nieuwsbrief.

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • maastricht
  • restaurant
Vorige bericht
Van Wijck ontbijtbar
  • Blog
  • Hotspots
  • Maastricht
  • To do

10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht

  • 21 juli 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
De wilgentuin
  • Blog
  • Hotspots
  • Nederland

Zomers vriendinnenuitje: De Wilgentuin

  • 27 juli 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.