Kan je nog gewoon lekker onbezorgd uit eten als je schrijft over eten en drinken? Ik kan je gerust stellen, ja hoor, echt wel! Soms ga ik ergens eten en dan ben ik van plan om er iets mee te gaan doen, op Instagram, Facebook of in een blog. En soms ga ik ook gewoon lekker uit eten, lekker genieten en geen plan om er iets mee te doen. Zo ook toen ik laatst bij brasserie Le Bon’Apart in Gorinchem was.
80 jaar
Mijn schoonmoeder werd 80 en dat gingen we vieren. Gezellig met man, kids en schoonmoeder naar Brasserie Le Bon’Apart. Dit restaurant ligt aan de pittoreske haven van Gorinchem. Een hele mooie lokatie. We wilden eigenlijk graag buiten op het terras zitten, maar helaas, door de regen gingen we naar binnen. Geen straf overigens, want het restaurant is erg sfeervol ingericht. De ronde tafel bij het raam is onze favoriet. Ik was deze avond niet van plan om een blog te schrijven. Ik had lekker een avondje vrij. Natuurlijk kon ik het niet laten om foto’s van de gerechten te maken. Dat doe ik al jaren, al lang voor ik mijn eerste blog schreef.
Verrast
Ik kom regelmatig in Gorinchem en eet dan wel vaker bij Le Bon’Apart. Maar wat werden we verrast deze avond! Heerlijke gerechten, die mooi gepresenteerd werden. De jonge enthousiaste gastheer adviseerde er ook prachtige wijnen bij. Kortom we hebben deze avond zo genoten, dat ik het toch graag met jullie wilde delen. Geen uitgebreide toelichting, maar wel de foto’s en een korte beschrijving van de gerechten en de wijnen die we erbij hebben gedronken. Vooral het voorgerecht was een feestje: aan tafel gerookte makreel met zilte groente. Geserveerd op een bord met een stolp eroverheen, waarin het gerecht gerookt werd. Ik heb de foto’s weer in een mooie galerij gezet, zodat je mee kunt genieten van de mooie gerechten.
Zie hieronder de toelichting bij de foto;s:
Amuse
Bonbon roomkaas met rode bieten gelei en crème van doperwt.
Aperitief
Premiere Bulle 1, Brut 2015 – Limoux Frankrijk (Blanc de Blanc – 100% Chardonnay)
Voorgerecht
Aan tafel gerookte makreel met zilte groenten. Bijpassende wijn: Chateau Puy Servain Sauvignon Blanc/ Semillion – Dordogne
Tussengerecht
Schelvis filet met een beurre blanc saus. Bijpassende wijn: Chateau Camplazens Livia Viognier 2015
Hoofdgerecht
Kalfsentrecote met een jus van cherry coke, en seizoens groenten. Bijpassende wijn: Chateau de La Salade, Pic Saint Loup 2015 Syrah/Grenache/Mourvedre
Nagerecht
Taartje van witte chocolade en framboos, met ijs van aardbeien. Bijpassende wijn :
Pouilly Fusee Verdange Novembre – Chardonnay
We hadden een prachtige avond, met een heerlijk diner! Mijn schoonmoeder zal haar 80e verjaardag niet snel vergeten!
Tip: Wil je ook genieten van een heerlijk etentje bij Le Bon’Apart? Je kan blijven slapen, want het is ook een hotel!
Brasserie Le Bon’Apart
Eind 16-18
4201 CR Gorinchem
Tel. 0183-666211