De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Uitzicht vanaf Brasserie Le Bon'Apart
  • Blog
  • Gorinchem
  • Nederland
  • Restaurants

Brasserie Le Bon’Apart – Gorinchem

  • 29 augustus 2017
  • Geen reacties

Kan je nog gewoon lekker onbezorgd uit eten als je schrijft over eten en drinken? Ik kan je gerust stellen, ja hoor, echt wel! Soms ga ik ergens eten en dan ben ik van plan om er iets mee te gaan doen, op Instagram, Facebook of in een blog. En soms ga ik ook gewoon lekker uit eten, lekker genieten en geen plan om er iets mee te doen. Zo ook toen ik laatst bij brasserie Le Bon’Apart in Gorinchem was.

80 jaar

Mijn schoonmoeder werd 80 en dat gingen we vieren. Gezellig met man, kids en schoonmoeder naar Brasserie Le Bon’Apart. Dit restaurant ligt aan de pittoreske haven van Gorinchem. Een hele mooie lokatie. We wilden eigenlijk graag buiten op het terras zitten, maar helaas, door de regen gingen we naar binnen. Geen straf overigens, want het restaurant is erg sfeervol ingericht. De ronde tafel bij het raam is onze favoriet. Ik was deze avond niet van plan om een blog te schrijven. Ik had lekker een avondje vrij. Natuurlijk kon ik het niet laten om foto’s van de gerechten te maken. Dat doe ik al jaren, al lang voor ik mijn eerste blog schreef.

Verrast

Ik kom regelmatig in Gorinchem en eet dan wel vaker bij Le Bon’Apart. Maar wat werden we verrast deze avond! Heerlijke gerechten, die mooi gepresenteerd werden. De jonge enthousiaste gastheer adviseerde er ook prachtige wijnen bij. Kortom we hebben deze avond zo genoten, dat ik het toch graag met jullie wilde delen. Geen uitgebreide toelichting, maar wel de foto’s en een korte beschrijving van de gerechten en de wijnen die we erbij hebben gedronken. Vooral het voorgerecht was een feestje: aan tafel gerookte makreel met zilte groente. Geserveerd op een bord met een stolp eroverheen, waarin het gerecht gerookt werd. Ik heb de foto’s weer in een mooie galerij gezet, zodat je mee kunt genieten van de mooie gerechten.

Brasserie Le Bon'Apart - amuse
Bonbon van roomkaas met rode bieten gelei en creme van doperwt – Foto: De smaak van Margot
Brasserie Le Bon'Apart
Spannend voorgerecht: wat zit er onder de stolp? – Foto: De smaak van Margot
Brasserie Le Bon'Apart - Voorgerecht wordt onthuld
Tadaa…. de onthulling… – Foto: De smaak van Margot
Brasserie Le Bon'Apart
En daar komt het gerecht onder de rook vandaan. – Foto: De smaak van Margot
Brasserie Le Bon'Apart - voorgerecht onthuld
Aan tafel gerookte makreel met zilte groenten. – Foto: De smaak van Margot
Brasserie Le Bon'Apart - tussengerecht
Schelvisfilet met gemarineerde gamba en beurre blanc saus
Brasserie Le Bon'Apart - hoofdgerecht
Kalfsentrecote met een jus van cherry coke en seizoens groenten – Foto: De smaak van Margot
Brasserie Le Bon'Apart
Taartje van witte chocolade en framboos met ijs van aardbeien – Foto: De smaak van Margot
Brasserie Le Bon'Apart - friandises
Heerlijke friandises bij de koffie – Foto: De smaak van Margot

Zie hieronder de toelichting bij de foto;s:

Amuse 
Bonbon roomkaas met rode bieten gelei en crème van doperwt.

Aperitief
Premiere Bulle 1, Brut 2015  – Limoux Frankrijk (Blanc de Blanc – 100% Chardonnay)

Voorgerecht 
Aan tafel gerookte makreel met zilte groenten. Bijpassende wijn: Chateau Puy Servain Sauvignon Blanc/ Semillion – Dordogne

Tussengerecht
Schelvis filet met een beurre blanc saus. Bijpassende wijn: Chateau Camplazens Livia Viognier 2015

Hoofdgerecht
Kalfsentrecote met een jus van cherry coke, en seizoens groenten. Bijpassende wijn: Chateau de La Salade, Pic Saint Loup 2015 Syrah/Grenache/Mourvedre

Nagerecht
Taartje van witte chocolade en framboos, met ijs van aardbeien. Bijpassende wijn :
Pouilly Fusee Verdange Novembre – Chardonnay

We hadden  een prachtige avond, met een heerlijk diner! Mijn schoonmoeder zal haar 80e verjaardag niet snel vergeten! 

Tip: Wil je ook genieten van een heerlijk etentje bij Le Bon’Apart? Je kan blijven slapen, want het is ook een hotel!

Brasserie Le Bon’Apart
Eind 16-18
4201 CR Gorinchem

Tel. 0183-666211

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • diner
  • restaurant
Vorige bericht
spannende bonensalade die nog goed voor de lijn is ook
  • Blog
  • Lunchgerecht
  • Recepten
  • Salade

Spannende bonensalade die nog goed voor de lijn is ook!

  • 25 augustus 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
xquisito cocktail
  • Blog
  • Inspiratie
  • Producten

Dol op limoncello? Probeer Xquisito!

  • 1 september 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.