De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
xquisito cocktail
  • Blog
  • Inspiratie
  • Producten

Dol op limoncello? Probeer Xquisito!

  • 1 september 2017
  • Geen reacties

Ben jij ook zo dol op limoncello? Ik vind het een super lekker drankje. Heerlijk als afsluiting na een lekker dineetje, lekker als basis voor spannende cocktails en ook erg dankbaar in combinatie met toetjes. Laatst werd ik door iemand verrast en mocht ik een heerlijk flesje Xquisito uitkiezen. Ik hoor je denken… XQui…wat? Inderdaad, ik had er ook nog nooit van gehoord.

Wat is Xquisito?

Xquisito arancelloXquisito is een exclusief merk Limoncello en Arancello (in plaats van citroenen gemaakt van bloedsinaasappels). In 2014 opgericht door twee Nederlanders, die op zoek waren naar topkwaliteit limoncello en die niet konden vinden in Nederland. Ze togen naar Italië en zijn daar zelf limoncello en arancello gaan produceren, met pure ingrediënten en biologische onbespoten producten.

Terug naar mijn verhaal. Ik kon kiezen uit de Limoncello of Arancello variant. Beide flessen zagen er erg aantrekkelijk uit. Heel kleurrijk en echt zomers. Aangezien ik dol ben op Limoncello was de keuze snel gemaakt. Alhoewel… iets nieuws ontdekken is natuurlijk ook leuk. Kortom: ik heb uiteindelijk voor de Arancello gekozen. Gemaakt met bloedsinaasappelen uit Sicilië.

De smaak

En hoe smaakt het dan? Ja, gelijk proeven zat er natuurlijk niet in, want ook deze variant moet bij voorkeur ijskoud gedronken worden. Eerst in de vriezer dus. En toen heb ik gewacht op een mooie zomerse dag om in gepaste sfeer te proeven. Ik vond het een heerlijk drankje. Zoet, met een klein bittertje. Ik vind het zeker een aanrader. De meningen zijn overigens verdeeld. Mijn huisgenoten vonden de Arancello minder lekker dan limoncello. Tijd om ook de Xquisito Limoncello variant te proberen.

De flessen zien er zo feestelijk uit (de Happy Lemon en Happy Orange symbolen zijn ontworpen door kunstenaar Bart Louman) dat het ook een leuke cadeautip is. Je vindt Xquisito bij een aantal hippe horecazaken in de omgeving van Rotterdam en een aantal slijterijen. Gelukkig kan je ook online bestellen.

xquisito cocktail
Cocktail van Xquisito Arancia met tonic en schijfje minneola – Foto: De smaak van Margot

Tip voor een lekkere cocktail

Tot slot een tip voor een lekker zomers drankje.

Wat heb je nodig?
40ml Xquisito Arancello (ijskoud direct uit de vriezer)
120 ml Tonic
schijfje (bloed)sinaasappel
ijs klontjes
Longdrink glas of groot wijnglas

Hoe maak je het?
Vul het glas met ijsklontjes. Schenk de Arancello in het glas en voeg de tonic toe. Even doorroeren en garneren met een schijfje (bloed)sinaasappel. Proost!

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • cocktail
  • product
Vorige bericht
Uitzicht vanaf Brasserie Le Bon'Apart
  • Blog
  • Gorinchem
  • Nederland
  • Restaurants

Brasserie Le Bon’Apart – Gorinchem

  • 29 augustus 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
De foodstoet 2017 - overzichtsfoto
  • Blog
  • Gastbloggers

De foodstoet 2017 – Gastblog door Teddy van Eijk

  • 6 september 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.