
Hai mede levensgenieters! Vandaag een andere pen aan het woord, voor de review van de foodstoet gemaakt door mij, Teddy van Eijk. Later meer over mij.
De foodstoet 2017
Allereerst wat is de foodstoet? De foodstoet is een driedaags-evenement in Bergen op Zoom waarbij eten centraal staat in de vorm van foodtrucks. Er kan met munten worden betaald, of cash. Iedere munt is 2,5 euro waard.
De dag zelf
Het is een heerlijke zonnige namiddag in het eerste weekend van september bij de Kijk in de Pot in Bergen Op Zoom. De sfeer op de foodstoet, wanneer ik het terrein betreed is vrolijk en zomers. De muziek zorgt voor een gezellige binnenkomst. Alle foodtrucks stonden aan de rand waardoor er ruimte was om in het midden te eten, dansen en te socializen. Door de grote hoeveelheid aan keuze heb ik eerst een heel rondje gemaakt tot ik een besluit kon maken wat ik ging proeven. Mijn oog viel gelijk op de prachtige stand van Oester Krakers. Een mooie houten constructie waar de oesters op gepresenteerd lagen. Ik bestelde de set van drie oesters met een glaasje Cava voor 4 munten, dit staat gelijk aan 10 euro. De oesters werden vers voor je neus geopend waarna je ze zelf naar smaak kon aankleden met onder andere een rode-ui compote en limoen partjes. Door deze versheid smaakten de oesters erg verfrissend, de Cava die er bij geschonken werd maakte het af.
Chinese keuken
Het volgende dat ik geproefd heb, verraste mij dat het hier te vinden was, doordat het komt uit de Chinese keuken. Een huisgemaakte Gyoza gevuld met pekingeend en geserveerd met hoisin-saus en komkommer. Dit gerecht was te bestellen bij de Pittige Dames. Zoals de naam al zegt, huisgemaakt, stonden ze dit gerecht ook voor je neus klaar te maken, alles weer helemaal vers dus! Van buiten lekker knapperig en van binnen sappig vlees.
Het volgende gerecht dat ik heb geprobeerd was de pulled pork sandwich, van de foodtruck Rich Pork. Het was meer een soort burger broodje, met daarop gemarineerd langzaam gegaarde schouder, geserveerd met koolsalade en barbecue saus. Dit gerecht was minder verfijnd, maar deed niets af aan de smaak, het vlees was zeer zacht wat werd aangevuld met de knapperige koolsalade en het broodje. Dit broodje kostte 3 munten.
BBQ
Hierna had ik de smaak van vlees te pakken en keek ik er naar uit om iets te proeven van de barbecue, die veel te vinden waren op de foodstoet. Ik koos voor smoked-ribs van Hungry Jack. Een gave barbecue en heerlijk uitziende ribs, de smaak daarentegen, nog veel beter! Het vlees viel van het bot en de saus was een goede hoeveelheid, Dit was echt genieten! Deze ribs waren geprijsd op 3 munten.
Dessert-jacht
Na een kleine pauze, waarbij ik heerlijk heb gezeten in het zonnetje, ben ik verder gegaan op dessert-jacht. En een goed dessert kon ik zeker vinden bij Crazy Crêpe. Hier kwamen de heerlijke geuren je tegemoet en ik koos voor een crêpe met witte chocolade., afgemaakt met poedersuiker. De crêpe werd gemaakt waarna brokken witte chocolade werden toegevoegd, het water liep me al in de mond! Dit gerecht was een echt feestje. De crêpe was 2 munten.
Ik had heerlijk gegeten, tot ik iemand voorbij zag lopen met een heel bakje met cakes. Het zag er zo heerlijk uit dat ik op zoek ben gegaan naar die truck. Ik kwam uit bij Honeypie. Een schattig, lief, klein foodtruck(je), waar er een ruime keuze aan cakes lag. Waaronder een proeverijtje die bestond uit; een cup cake met witte kitkat, een redvelvet cakeje, een bosvruchten cheese cake, white chocolate oreo cake, major lazy cake, fudge brownie en een blondie cake. Het een nog lekkerder dan het ander. Handig hier ook dat je het zowel daar op kon eten als mee naar huis kon nemen, wat ik dan ook heb gedaan.
Al met al dus een zeer geslaagde, culinaire dag! Ik heb veel verschillende gerechten en keukens kunnen proeven en dit was nog maar een klein deel van alle foodtrucks aanwezig. Ik zou dit evenement absoluut aanraden aan familie en vrienden en kom volgend jaar zeker terug!
Over Teddy
Dan nog een klein stukje over deze pen, ik ben Teddy van Eijk, 20 jaar uit Steenbergen maar momenteel woonachtig in Breda vanwege mijn studie International Business and Management. Naast mijn studie heb ik een passie voor lekker eten, ik bezoek dan ook graag nieuwe eetgelegenheden maar sta ook zelf met liefde in de keuken. De afgelopen jaren heb ik aardig wat gereisd, voornamelijk in Azië, waardoor ik veel nieuwe smaken heb ontdekt en nieuwsgierig ben naar meer.
Bedankt
Omdat ik zelf niet aanwezig kon zijn bij de Foodstoet, een top culinair event in mijn eigen stad Bergen op Zoom was ik op zoek naar een gstblogger. Teddy heeft heel spontaan gereageerd op mijn oproep een paar weken geleden! Teddy, heel erg bedankt voor je leuke bijdrage over de Foodstoet. Ik heb ervan genoten om je verslag te lezen en heb het idee dat ik er toch een beetje bij ben geweest! Bedankt!
Ik hoop dat jullie er net zo van genoten hebben als ik! Waarom ik er niet bij kon zijn? Ik ben momenteel op vakantie in Peru, een prachtig culinair land, waar ik heel veel inspiratie opdoe. Binnenkort volgen er uiteraard blogs over Peru!
Margot
Meer informatie over de Foodstoet 2017: www.defoodstoet.nl