Deze keer een heerlijke eenvoudige nazomersalade met aardbeien en rucola. Ontstaan door de koelkast open te trekken en te kijken wat er nog in huis was. En dan ontstaan vaak de leukste gerechten. Deze salade vonden wij zo lekker dat ik gelijk even genoteerd heb hoe ik het had gemaakt.
Wat heb je nodig?
Bijgerecht voor 4 personen:
Bakje groene sojabonen (AH versvak)
75 g rucola
Komkommer
Bakje aardbeien
Voor de dressing:
1 el balsamico azijn
1 el terriyaki saus
1 el olijfolie
peper en evt. zout naar smaak
Hoe maak je het?
Dat spreekt eigenlijk voor zich, maar voor de volledigheid toch de beschrijving:
- Doe de sojabonen samen met de rucola in een mooie schaal
- Was de komkommer en snijd met een fijnschiller lange slierten (de schil er nog aan)
- Maak de aardbeien schoon en halveer. Voeg samen met de komkommer bij de salade
- Maak de dressing door alle ingrediënten bij elkaar te voegen en goed te roeren. Doe de dressing over de salade
Hoe serveer je het?
Deze salade is een heerlijk bijgerecht bij de BBQ. Je kan hem ook als lunchgerecht serveren. Lekker met een versgebakken stokbrood. Wil je variëren? Voeg dan eens geitenkaas toe.

Nog meer inspiratie voor salades? Bekijk ook: