Deze keer geen recept wat ik zelf heb geprobeerd, maar een recept van Fenna, enthousiaste volger van mijn blog en zelf een foodie in hart en nieren. Zij stuurde me gisteren dit recept en het ziet er zo lekker uit – vonden ook mijn collega’s – dat ik het graag al direct met jullie wil delen.
Wat heb je nodig?
Hoofdgerecht voor 2 personen
Bloemkoolpizzabodem van Magioni (bij AH in het koelvak)
Bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
Potje groene pesto
Rode bieten die voorgekookt zijn in stukjes gesneden
2 sjalotjes gesnipperd
Geitenkaas (met honing)
(Evt. groene asperges)
2 eieren in partjes gesneden
peper en zout
Hoe maak je het?
- Verwarm de oven voor op 200°C
- Kook de eitjes in 10 minuten hard
- Smeer de bloemkoolpizzabodem in met de pesto
- Verdeel de rode biet over de pizzabodem
- Doe daar overheen de gehalveerde cherrytomaatjes en de sjalotjes
- Brokkel de geitenkaas eroverheen
- Voeg de partjes ei toe en bestrooi met wat peper (en evt. zout)
- Zet de pizza 8-12 minuten in de voorverwarmde oven
Tips
- Je maakt de pizza extra lekker door er wat groene asperges aan toe te voegen. Roerbak of gril de asperges even voordat je ze op de pizza legt. Voeg de asperges toe voordat de pizza de oven in gaat.
- Als je van zoet houdt kan je kiezen voor geitenkaas met honing, of sprenkel een beetje vloeibare honing over de pizza

Foto: Fenna Statz
Ik sta zelf te popelen om deze pizza te gaan maken. Ik kende de Magioni bloemkoolpizza nog niet, maar heb me er uiteraard gelijk even in verdiept. Wat een geniaal idee: een gezonde pizza maken! De pizza bevat 30% minder koolhydraten en 30% minder calorieën dan een gewone pizza. Geen toegevoegde suikers en ambachtelijk bereid. En de smaak? Magioni garandeert 100% lekker. Klinkt te mooi om waar te zijn toch? Naast de bloemkoolpizza is er ook een courgettepizza en een bietenpizza. Variatiemogelijkheden genoeg!
De foto in de header is ook van Fenna Statz