De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.744)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
gezonde bloemkoolpizza van fenna
  • Blog
  • Hoofdgerechten
  • Recepten

Gezonde bloemkoolpizza van Fenna

  • 29 september 2017
  • Geen reacties

Deze keer geen recept wat ik zelf heb geprobeerd, maar een recept van Fenna, enthousiaste volger van mijn blog en zelf een foodie in hart en nieren.  Zij stuurde me gisteren dit recept en het ziet er zo lekker uit – vonden ook mijn collega’s – dat ik het graag al direct met jullie wil delen. 

Wat heb je nodig?

Hoofdgerecht voor 2 personen

Bloemkoolpizzabodem van Magioni (bij AH in het koelvak)
Bakje cherrytomaatjes, gehalveerd
Potje groene pesto
Rode bieten die voorgekookt zijn in stukjes gesneden
2 sjalotjes gesnipperd
Geitenkaas (met honing)
(Evt. groene asperges)
2 eieren in partjes gesneden
peper en zout

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200°C
  • Kook de eitjes in 10 minuten hard
  • Smeer de bloemkoolpizzabodem in met de pesto
  • Verdeel de rode biet over de pizzabodem
  • Doe daar overheen de gehalveerde cherrytomaatjes en de sjalotjes
  • Brokkel de geitenkaas eroverheen
  • Voeg de partjes ei toe en bestrooi met wat peper (en evt. zout)
  • Zet de pizza 8-12 minuten in de voorverwarmde oven

Tips

  • Je maakt de pizza extra lekker door er wat groene asperges aan toe te voegen. Roerbak of gril de asperges even voordat je ze op de pizza legt. Voeg de asperges toe voordat de pizza de oven in gaat.
  • Als je van zoet houdt kan je kiezen voor geitenkaas met honing, of sprenkel een beetje vloeibare honing over de pizza
bloemkoolpizza van Fenna
Bloemkoolpizza met  groene asperges
Foto: Fenna Statz

Ik sta zelf te popelen om deze pizza te gaan maken. Ik kende de Magioni bloemkoolpizza nog niet, maar heb me er uiteraard gelijk even in verdiept. Wat een geniaal idee: een gezonde pizza maken! De pizza bevat 30% minder koolhydraten en 30% minder calorieën dan een gewone pizza. Geen toegevoegde suikers en ambachtelijk bereid. En de smaak? Magioni garandeert 100% lekker. Klinkt te mooi om waar te zijn toch? Naast de bloemkoolpizza is er ook een courgettepizza en een bietenpizza. Variatiemogelijkheden genoeg!

 

De foto in de header is ook van Fenna Statz

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • recept; pizza; gezond; hoofdgerecht
Vorige bericht
Retour en Bourgogne
  • Blog
  • To do

Tip voor een mooie filmavond: Retour en Bourgogne

  • 26 september 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
Peru, de culinaire hoofdstad van de wereld?
  • Blog
  • Op reis

Peru, culinaire hoofdstad van de wereld?

  • 1 oktober 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.