De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Peru, de culinaire hoofdstad van de wereld?
  • Blog
  • Op reis

Peru, culinaire hoofdstad van de wereld?

  • 1 oktober 2017
  • Geen reacties

Je raadt het al, ik ben net terug van een fantastische vakantie in Peru. Wat een land! Als kind was ik al gefascineerd door Peru. Een werkstuk over de Inca’s in de vierde klas heeft me nooit meer losgelaten. En nu was het eindelijk zo ver: op naar het land van de Inca’s!

Kust-Andes-Jungle

Uiteraard was de Inca-historie met zijn rijke cultuur niet meer het enige dat me fascineerde aan Peru. Ook de natuur in Peru trok me. De driedeling kust met zandduinen, het hooggebergte Andes en de Jungle biedt een zeer divers landschap, dat je iedere dag weer verrast. De diepste canyon ter wereld? Het hoogst gelegen meer ter wereld? Je vindt ze in Peru!

En waar ik natuurlijk ook erg benieuwd naar was: de Peruviaanse keuken!

Rijke bodem

Peru, de culinaire hoofdstad van de wereld?
Op de markt in Lima
Foto: De smaak van Margot

De vele verschillende klimaatsoorten in Peru zorgen ook voor een grote diversiteit op het gebied van landbouwproducten. Welk land heeft er meer dan 3000 verschillende soorten aardappelen? Peru! Welk land heeft zo veel verschillende soorten mais? Peru! En welk land heeft zo’n grote diversiteit aan groente, fruit en kruiden? Juist ja, Peru!

Peruviaanse keuken

In Peru vind je  veel invloeden van andere culturen. Naast de rijke cultuur van de diverse oorspronkelijke Indiaanse bewoners hebben immigranten uit Spanje, Japan, China, Afrika en de Arabische wereld duidelijke sporen achtergelaten, wat ook in de keuken tot uitdrukking komt. De Peruviaanse keuken – waar aardappelen, mais en quinoa een belangrijke rol spelen –  is zeer breed georiënteerd. Traditioneel Peruaans wordt vaak gemixt met andere keukens. Fusion is hot in Peru. Dit zorgt voor een hele verrassende en veelzijdige keuken.

The world’s 50 best restaurants

Peru, de culinaire hoofdstad van de wereld?
Culinaire top in Lima, restaurant Maido, nr. 8 van de wereld. Foto: De smaak van Margot

Van de beste 10 restaurants ter wereld volgens “The world’s 50 best restaurants” , zijn er maar liefst 2 gevestigd in Lima, de hoofdstad van Peru.  Wie had dat verwacht van een land als Peru. Het steekt de traditionele culinaire landen zoals Frankrijk, Spanje, Italië en Japan naar de kroon. Peru is niet voor niets al 5 jaar op rij uitgeroepen tot ‘Best Culinary Destination’ ter wereld volgens de World Travel Awards website!

 

Wat mij betreft kan je dus gerust zeggen dat Peru de “culinaire hoofdstad” van de wereld is.

Afgelopen weken heb ik enorm veel gezien en gedaan in Peru, van eten in toprestaurants tot eten bij de mensen thuis, van culinaire wandelingen in Lima, tot woestijnwandelingen in Nazca en uitleg over de kruiden in de jungle, coca kauwen, zelf koffie maken en meer.

Ik vind het leuk om mijn ervaringen met jullie te delen. De komende weken kan je diverse artikelen verwachten over mijn belevenissen in Peru. Reizen jullie met me mee?

 

Foto in de header: Machu Picchu – De smaak van Margot

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • op reis; peru;
Vorige bericht
gezonde bloemkoolpizza van fenna
  • Blog
  • Hoofdgerechten
  • Recepten

Gezonde bloemkoolpizza van Fenna

  • 29 september 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
tip: combineer culinair en cultuur in rotterdam
  • Blog
  • Hotspots
  • Inspiratie
  • Nederland
  • Restaurants
  • Rotterdam
  • Rotterdam
  • To do

Tip: Combineer Culinair én Cultuur in Rotterdam

  • 5 oktober 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.