De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.293)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.815)
  • 5 x topterrassen met een view (4.735)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
heerlijke herfstsalade
  • Blog
  • Recepten
  • Salade
  • Voorgerechten

Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham

  • 27 oktober 2017
  • Geen reacties

Favoriet van Margot

Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham. Daar is het nu mooi weer voor! Dit recept is een van mijn klassiekers. Kenmerk: eenvoudig te maken, goed voor te bereiden en ook nog eens erg lekker. Ik heb de basis van het recept gevonden in een boekje met Italiaanse gerechten, en daar vervolgens mijn eigen draai aan gegeven.

Wat heb je nodig?

Voorgerecht voor 4 personen:

Een zakje rucola
1 of 2 verse vijgen per persoon
1 0f 2 plakjes parmaham per persoon
zachte geitenkaas
Evt. walnoten

Voor de dressing:
4 el olijfolie
2 el vers sinaasappelsap
1 el vloeibare honing
1 klein Spaans pepertje

Hoe maak je het?

  • Leg de rucola op de borden
  • Snijd de vijgen in vieren en verdeel over de borden
  • Snijd de parmaham in repen of maak er rolletjes van en leg deze over de rucola en tussen de vijgen
  • De geitenkaas kan je in kleine stukjes snijden en over het bord verdelen, of je legt een plakje in het midden van het bord. Staat ook heel leuk.
  • Doe voor de dressing alle ingrediënten in een mengkom of mok bij elkaar: de olijfolie, sinaasappelsap en de honing. Goed doorroeren tot je een vrij dikke dressing hebt.
  • Snijd het rode pepertje in kleine stukjes en voeg bij de dressing. Nogmaals goed doorroeren.
  • Vlak voor het serveren verdeel je de dressing over de salade
  • Voor de finishing touch kun je wat walnoten toevoegen, die je eventueel nog even kan roosteren in de pan

Hoe serveer je het?

heerlijke herfstsalade
Heerlijke herfstsalade met verse vijgen en parmaham – Foto: De smaak van Margot

Je kunt deze salade perfect vooraf opmaken op leuke kleine ontbijtbordjes. Een mooie kom zou ook prima kunnen en aansluitend bij de huidige trend om je eten te ‘sharen’ aan tafel kan je er ook voor kiezen om de salade in een grote schaal op te dienen. Aan tafel kan iedereen zijn portie opscheppen.

Tip:

Deze salade smaakt heerlijk met een glaasje port erbij! Smakelijk!

 

Nog meer inspiratie voor salades?

Bekijk ook:

Lekkere nazomersalade met aardbeien en rucola

Slanke zomerse maaltijdsalade in ananas

Salade van groene asperges met Coburgerham

Spannende bonensalade die nog goed voor de lijn is ook!

 

Een ander recept met Parmaham?

Kerstomaatjes met mozzarella en parmaham

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • favoriet van margot
  • recept
  • salade
  • voorgerecht
Vorige bericht
Coca kauwen doe je zo
  • Blog
  • Inspiratie
  • Margot
  • Op reis
  • To do

Coca kauwen doe je zo!

  • 24 oktober 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
1 vis in 3 gangen
  • Blog
  • Hotspots
  • Lissabon
  • Op reis
  • Portugal
  • Restaurants

1 vis in 3 gangen in Lissabon

  • 31 oktober 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.