De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.293)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.815)
  • 5 x topterrassen met een view (4.735)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
1 vis in 3 gangen
  • Blog
  • Hotspots
  • Lissabon
  • Op reis
  • Portugal
  • Restaurants

1 vis in 3 gangen in Lissabon

  • 31 oktober 2017
  • Geen reacties

Ik was pas voor een korte trip naar Lissabon, weliswaar zakelijk, maar natuurlijk altijd leuk! Mijn Portugese collega nam me ’s avonds mee naar een van zijn favoriete restaurants in Lissabon, Rabo d. Peixe. Een leuke ervaring die ik graag met jullie deel.

Het was maar de vraag of er plaats was, want hij had niet gereserveerd, en dat is voor dit restaurant zeker wel aan te raden. Na een telefoontje bleek dat we geluk hadden! Ze hadden nog een plekje voor ons. Het restaurant is gevestigd in de Avenida Duque De la Vila. Een hele lichte entree geeft bij binnenkomst niet direct een hele gezellige indruk, maar wel heel gaaf: je kijkt direct de grote open keuken in bij binnenkomst. We worden direct meegetroond naar het achterste gedeelte van het restaurant, waar het veel gezelliger oogt.

Experiment

1 vis in 3 gangen
De vis is hier verser dan vers – Foto: De Smaak van Margot

We lopen langs de open keuken en zien direct een mooie presentatie super verse vis. Vanmiddag nog in de zee, vanavond op je bord! De gastheer presenteert de vis en vraagt of we de kaart willen zien of dat we in zijn voor een experiment. En daar zijn wij wel voor in!

We kunnen zelf een vis uitkiezen en vervolgens gaat de chef aan de gang om met deze vis 3 verschillende gerechten te serveren: een soep, gevolgd door sushi en tenslotte een filet geserveerd met gegrilde groenten. Super leuk idee!

We kiezen voor een snapper. De gastheer adviseert om er een lokale witte wijn bij te drinken, uit de regio van Lissabon. Niet zo bekend, maar erg lekker. Een frisse sauvignon blanc.

Soep

vissoep
Heerlijke verse vissoep – Foto: De Smaak van Margot

De gerechten zijn stuk voor stuk heerlijk! Het wordt erg huiselijk geserveerd: de soep in een grote soepterrine op tafel. De vissekop drijft er nog in, waar overigens erg veel ‘vlees’ aan zit! Je mag zelf je bord volscheppen. De soep is erg smaakvol. De snapper blijkt een smaakvolle vis te zijn. Laat de tweede gang maar komen!

Sushi

sushi
Heerlijke sushi! Foto: De Smaak van Margot

Er wordt een volle plank met sushi geserveerd. Dit zou al voldoende zijn voor een hele maaltijd. De sushi zien er prachtig uit en beter nog ze smaken ook heerlijk! Uiteraard geserveerd met sojasaus, verse gember en wasabi. Je kan kiezen of je met stokjes wil eten, of toch liever je vork wil gebruiken.
We moeten onszelf afremmen om niet al die heerlijke sushi op te eten, maar er komt nog een gang. Nog een plekje overhouden dus! We vragen om een doggybag, en dat is geen probleem. Mijn collega komt met een leuke verrassing thuis!

Filet

filet snapper
De snapper filet met gegrilde groente – Foto: De Smaak van Margot

En tenslotte de laatste gang, een heerlijk gegrilde filet van snapper, geserveerd met smaakvolle gegrilde groenten en een aardappeltje. Wederom op een grote plate geserveerd, maar deze keer aan tafel geserveerd door de gastheer. Een heerlijke afsluiting van ons etentje!

We gingen erg laat eten, pas na half tien. En toen we weggingen na twaalven zat het nog behoorlijk vol. Het restaurant is zeker een aanrader. Ook de gerechten die je van de kaart kunt bestellen zagen er erg goed uit. Wil je gaan dan kun je het beste vooraf reserveren om zeker te zijn van een plaatsje. Ga niet te vroeg, want de Portugezen zijn gewend om laat te eten. 21.00 uur is hier een hele normale tijd om uit eten te gaan. Het restaurant kent een prima prijs kwaliteit verhouding. We waren nog geen 45 euro per persoon kwijt.

 

1 vis in 3 gangen in lissabon
Foto: De Smaak van Margot

Rabo d.Peixe
Avenida Duque de Ávila nº42B
1050-083 Lissabon
Tel. +351 21 314 1605

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • blog
  • diner
  • hotspots
  • lissabon
  • portugal
  • restaurant
Vorige bericht
heerlijke herfstsalade
  • Blog
  • Recepten
  • Salade
  • Voorgerechten

Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham

  • 27 oktober 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
De Foodhallen Amsterdam
  • Amsterdam
  • Amsterdam
  • Blog
  • Hotspots
  • Inspiratie
  • Nederland
  • To do

De Foodhallen in Amsterdam

  • 7 november 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.