De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
kruidige kipstoofschotel met abrikozen
  • Hoofdgerechten
  • Recepten

Kruidige kipstoofschotel met abrikozen

  • 10 november 2017
  • Geen reacties

Kruidige kipstoofschotel met abrikozen – Favoriet van Margot

Af en toe kom je van die recepten tegen waarvan je al bij het klaarmaken denkt: dit is een bewaarrecept. Dat geldt voor dit gerecht wat mij betreft zeker! Deze heerlijke kruidige kipstoofschotel met abrikozen heb ik ontdekt in de Delicious. Hij stond daar vermeld als hoofdgerecht met kerst. Daar is hij zeer zeker geschikt voor, maar ik maak hem net zo lief op een herfstachtige zondagmiddag, of als ik gasten krijg. 

Wel even je kruidenrekje checken, want er zitten wat minder alledaagse kruiden in. En die heb je echt wel nodig om de heerlijke kruidige smaak te krijgen.

Wat heb je nodig?

Hoofdgerecht voor 4 personen:

800 g kippendijen
2 zoete uien gesnipperd
2 tenen knoflook  gehakt
2 steranijs
2 el korianderzaad
1 kruidnagel
5 kardemompeulen
200 ml witte wijn
2 sinaasappels
1 rode peper in kleine stukjes gesneden
1 pot gevogeltefond
1 kleine knolselderij geschild en in blokjes gesneden
150 g gedroogde abrikozen
1 bosje verse koriander, fijngehakt

Hoe maak je het?

  • Bestrooi de kippendijen met peper en een klein beetje zout
  • Bak de kippendijen mooi goudbruin in een grote stoofpan
  • Voeg de gesnipperde zoete ui  en de knoflook toe
  • Kneus de steranijs, het korianderzaad, de kruidnagel en de kardemompeulen in een vijzel en voeg bij de kippendijen
  • Doe de witte wijn erbij
  • Rasp de schil van de sinaasappels en doe in de pan.
  • Pers de sinaasappels uit en voeg ook het sap toe
  • Doe de fijngesneden rode peper en de gevogeltefond in de pan en eventueel zo veel water zodat de kippendijen net onder staan.
  • Breng op smaak met peper en evt. een klein beetje zout
  • Laat lekker 40 minuten stoven

Tip: alle bovenstaande stappen kan je prima voorbereiden, eventueel al een dag eerder, zodat de smaken lekker kunnen intrekken. Let op, je bent nog niet klaar. Voor het serveren is de bereiding als volgt:

  • Voeg de blokjes knolselderij en de gedroogde abrikozen toe
  • Laat 20 minuten lekker sudderen
  • Voeg vlak voor het serverende fijngehakte koriander naar smaak toe.

Hoe serveer je het?

kruidige kipstoofschotel met abrikozen
Gewoon met de pan op tafel! – Foto: De smaak van Margot

Ik vind het zelf bij deze schotel wel gezellig om de pan op tafel te zetten en daar te serveren. Aan tafel af maken met de koriander en klaar!

Uitserveren op een bord kan natuurlijk ook, maar het nadeel van stoofschotels is vaak dat het niet zo mooi oogt op het bord. Misschien is een leuk schaaltje een idee?

Tips

  • Je kunt eventueel ook de koriander op tafel zetten, zodat iedereen het naar smaak kan toevoegen. Niet iedereen is even dol op koriander.
  • De eerste keer dat ik deze schotel bereidde dacht ik dat er nog aardappelen of rijst bij hoorde om er een complete maaltijd van te maken. Dat is echter helemaal niet nodig. De knolselder zorgt ervoor dat je echt voldoende gegeten hebt.
  • Voor de verandering: de laatste keer dat ik deze schotel ging maken had ik geen knolselderij. Die heb ik toen vervangen door zoete aardappelen. Ook een prima keuze. Smaakte er heerlijk bij.

Succes met koken! Ik ben benieuwd wat je ervan vindt.

 

Zoek je nog een lekker voorgerecht? Misschien is de heerlijke herfstsalade een idee?

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • hoofdgerecht
  • recept
  • stoofschotel
Vorige bericht
De Foodhallen Amsterdam
  • Amsterdam
  • Amsterdam
  • Blog
  • Hotspots
  • Inspiratie
  • Nederland
  • To do

De Foodhallen in Amsterdam

  • 7 november 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
Restaurant Remise 47
  • Amsterdam
  • Blog
  • Nederland
  • Restaurants

Verrassing bij Restaurant Remise 47

  • 14 november 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.