De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (11.842)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (5.736)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.032)
  • Hippe cocktailbar in Maastricht – Aanraders in Maastricht deel 4 (3.838)
  • 10 vragen aan Gastvrouw van het jaar én Sommelier of the year,  Jennifer Silvius (3.324)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
borrelhapje hartige taart
  • Recepten
  • Tussendoor

Gezellig hartig borrelhapje

  • 21 november 2017
  • Een reactie

Een gezellig borrelhapje…. Als we eters krijgen ben ik altijd volop bezig om vooraf het menu te bedenken, boodschappenlijstjes te maken, inkopen doen. Alles wordt keurig ingepland. Voor-, hoofd- en nagerecht en soms ook nog een tussengerecht. Uiteraard passende wijnen erbij.

Vaak denk ik veel te laat: wat serveren we bij de borrel? Hebben jullie dat ook wel eens?

Wat serveren we bij de borrel?

Deze week was het weer zover. We kregen vrienden te eten. Heel relaxt overigens, want iedereen maakte een gang klaar, wij het hoofdgerecht. Gelukkig had ik er deze keer wel aan gedacht om iets bij de borrel te bedenken. Heel eenvoudig, een heerlijke hartige taart, maar als borrelhapje geserveerd. Je kan dit natuurlijk met iedere hartige taart doen. Ik heb deze keer de preitaart met hartige ham gemaakt uit de laatste Allerhande.

Wat heb je nodig?

Borrelhapje voor ca. 20 personen

800 g gesneden prei
6 plakjes bladerdeeg voor hartige taart
150 g Coburger ham
een paar takjes verse tijm (gedroogde tijm kan ook, verse is lekkerder)
5 eieren
100 g vers geraspte Parmezaanse kaas
250 g ricotta
75 g rucola voor de garnering

Quichevorm of ovenschaal van ca. 28 cm doorsnee

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Kook de prei 4 minuten en laat de prei daarna goed uitlekken in een vergiet
  • Bekleed de quichevorm met de ontdooide plakjes bladerdeeg
  • Beleg de deegbodem met de plakjes Coburgerham
  • Strooi blaadjes van de verse tijm over de ham
  • Verdeel de prei over de deeg/ham bodem.
  • Klop de eieren los en meng met de geraspte Parmezaanse kaas. Doe ook de ricotta bij dit mengsel
  • Roer het mengsel goed door en breng op smaak met peper. Zout is niet nodig, de Coburgerham is zout genoeg.
  • Schenk het eimengsel over de hartige taart
  • Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 35 minuten goudbruin en gaar. Laat de taart voor het serveren afkoelen
borrelhapje
En zo kan je dit heerlijke borrelhapje presenteren.

Hoe serveer je het?

Als de hartige taart is afgekoeld kan je hem goed in stukjes snijden.  Leg de hapjes op een leuke schaal. Je maakt de hapjes af met een blaadje rucola met daar bovenop een stukje Coburgerham.

Wat rucola rondom de hapjes op de schaal maakt het geheel klaar om te presenteren.

Tips:

  • Zorg dat de prei goed uitgelekt is, anders wordt de bodem veel te nat
  • Houd een servetje bij de hand bij het serveren!
  • Maak de hapjes niet te groot, want het is best een machtig gerecht. Je wil natuurlijk niet de totale eetlust van je gasten wegnemen!
  • Heb je nog wat hapjes over? Ook lekker voor de volgende dag als lunchgerecht. Ook makkelijk mee naar je werk te nemen!
  • Ben je ook zo dol op Coburgerham? Kijk dan ook even naar de Salade van groene asperges met Coburgerham

Succes en smakelijk!

Onze gasten reageerden erg enthousiast op dit heerlijke hapje. Ze vroegen allemaal om het recept. Bij deze dus!

Kijk voor het originele recept op Allerhande

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • borrelhapje
  • recept
Vorige bericht
Restaurant Remise 47
  • Amsterdam
  • Blog
  • Nederland
  • Restaurants

Verrassing bij Restaurant Remise 47

  • 14 november 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
De bokbiertest
  • Blog
  • Inspiratie
  • Producten
  • To do

De bokbiertest: welk bokbier is het lekkerst?

  • 28 november 2017
Bekijk bericht
1 reactie
  1. Nanda schreef:
    27 juni 2019 om 10:10

    Super lekkere borrelhapjes echt waar ik geniet er altijd enorm van ! Zelf vervang ik de ham en kaas altijd door iets wat in de aanbieding is op https://www.kimbino.nl/coop/ Werkt altijd prima en zorgt voor een toffe afwisseling!

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Meest recente berichten
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (93)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (45)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (17)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (24)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Meest recente berichten
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
  • Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond! 23 april 2020
Instagram
Bestel nog snel voor de introductie prijs! Wie wil jij binnenkort nog verrassen met dit gave boek? Boordevol recepten en verhalen van chefs, producenten en culinair specialisten. Tot 1 februari nog te koop voor de introductieprijs van €29,95. Vanaf 1 februari wordt de prijs €34,95.  Dus iemand jarig, ziek, jubileum of gewoon zomaar iemand verrassen? Wees er snel bij! Ook ideaal als je iemand op afstand wilt verrassen! Ik stuur het boek met plezier voor jou naar je vriendin, je kookmaatje, je collega, je minnaar of minnares! Bestel het boek voor 1 februari op: www.desmaakvandebrabantsewal.nl #introductieprijs #desmaakvandebrabantsewal.nl #desmaakvanmargot #dechefsbijjethuis #thuislekkerkoken #cadeautip #coronacadeautje #cadeauopafstand
Mis jij het uit eten gaan ook zo? Ik in ieder geval wel. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om Thuis uit eten te gaan. Ik bestel regelmatig een heerlijk diner voor thuis bij een van de chefs uit mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal. Gisteren hebben we genoten van Tilia thuis. Chef Carlo Chantrel had er een smakelijk feestje van gemaakt! Biet met geitenkaas van de Bettinehoeve, hertencarpaccio met hertenstoof en waanzinnig lekkere spruitjes en een heerlijk dessert met mango.  Een aanrader!  #tiliathuis #thuisuiteten #ettenleur #restaurantettenleur #tiliavoorheendezwaan #carlochantrel #sterrenchef #sterrenchefcarlochantrel #bettinehoeve #desmaakvanmargot #desmaakvandebrabantsewal @restauranttilia @carlochantrel
Mijn jaar 2020 in beeld! Deze prachtige Instawall versiert sinds deze week mijn werkkamer. Daar word je toch blij van?! 2020, het jaar waarin ik de stoute schoenen aantrok en mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & omgeving maakte. 2020, het jaar waarin ik mijn eigen bedrijf Communicatie met Smaak begon. 2020, het jaar waarin ik mooie opdrachten heb gerealiseerd voor mijn eerste klanten! Gelukkig nog een hoop positieve dingen te melden naast Corona. 2020 heeft mij heel veel gebracht! Out of the comfortzone is where the magic happens! #desmaakvandebrabantsewal #desmaakvanmargot #werkkamerdecoratie #girlpower #outofthecomfortzoneiswherethemagichappens #2020 #2020inbeeld #instawall @instawall_prints #chefsvandebrabantsewal #producentenvandebrabantsewal #starteigenbedrijf #communicatiemetsmaak
Heerlijke avond in coronatijd: super diner van @hemingwayrestaurant en afterparty bij @vriendenvanamstel  Wij feesten nog even door! (Met z’n 2!) Thanks @torbenbouterse  voor het heerlijke diner! Volgend jaar VIP arrangement in Ahoy? #restauranthemingway #vriendenvanamstellive #torbenbouterse #thegoodlife #muziekenlekkereten #desmaakvandeb abantsewal #desmaakvanmargot #bergenopzoom
Volgen
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.