De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
wildhachee met witte port
  • Hoofdgerechten
  • Recepten

Wildhachee met witte port en tagliatelle

  • 8 december 2017
  • Geen reacties

Ben je in voor een “wild” kerstdiner? Dan is deze Wildhachee met witte port en tagliatelle misschien iets voor jou. Een heerlijke stoofschotel, die je helemaal vooraf klaar kunt maken. Tijdens het kerstdiner hoeft de wildhachee dan alleen nog maar opgewarmd te worden. Hoe makkelijk is dat? Kan je lekker bij je gasten zitten in plaats van heel lang in de keuken te staan. Deze schotel is bij ons thuis favoriet zodra het wildseizoen begint. Het is gebaseerd op een recept dat heel lang geleden in de de toenmalige Tip heeft gestaan, maar nog steeds zeer de moeite waard!

Wat heb je nodig?

Hoofdgerecht voor 4 personen

800 g stoofvlees van wild (bij voorkeur gemengd, bv konijn, hert, haas of wild zwijn), in blokjes van 3-4 cm
25 g gedroogd eekhoorntjesbrood
2 laurierblaadjes
2 takjes tijm
4 grote basilicumblaadjes
2 el olijfolie
2 tenen knoflook gekneusd
versgemalen zwarte peper
2 el bloem
2 dl droge witte wijn
1 pot wildfond
100 g bacon in reepjes gesneden
20 kleine sjalotjes of zilveruitjes, gepeld
250 g verse tagliatelle (uit het koelvak)
100 g mascarpone
3 el fijngesneden peterselie
20 g boter of margarine
250 g kleine kastanjechampignons, gehalveerd
2 el bruine suiker
1 dl witte port

Voorbereiden

Trek ongeveer een uur uit voor de voorbereidingen en hou rekening met 1,5-2 uur voor het stoven.

  • Week het eekhoorntjesbrood ongeveer een uur in warm water. Daarna uitknijpen en het weekvocht bewaren
  • Bak het vlees in de olie in een braadpan hoog vuur bruin
  • Maak een boeketje van de kruiden
  • Voeg de kruiden, de geweekte paddestoelen en knoflook toe en roerbak nog 5 minuten
  • Voeg versgemalen zwarte peper toe, en evt. wat zout. Bestrooi met de bloem en roerbak nog 3 minuten
  • Voeg het weekvocht van de paddestoelen toe en zoveel wijn en fond dat het vlees net onderstaat
  • Blijf doorroeren tot er een lichtgebonden saus ontstaat
  • Breng de saus aan de kook, dek de pan af en laat op een laag vuur 1,5-2 uur stoven.
  • Kook ondertussen de uitjes of sjalotjes 10 minuten
  • Neem de kruiden uit de pan en schep de bacon door de saus
  • Laat alles afkoelen

Bereiden (ongeveer 15 minuten)

  • Breng de hachee langzaam al roerend tot tegen de kook aan
  • Kook de tagliatelle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • Schep de mascarpone door de tagliatelle
  • Breng op smaak met peper, en de peterselie en evt. een klein beetje zout
  • Roerbak in de boter de uitjes, paddestoelen en bruine suiker ongeveer 5 minuten
  • Voeg de port toe en laat de aanbaksels oplossen
  • Schep alles bij de hachee
  • Maak op de borden een nestje van de tagliatelle en schep de hachee erop.
  • Bestrooi met peterselie
wildhachee met witte port
Wildhachee met witte port – Foto: De smaak van Margot

Tips:

  • Maak het gerecht voor meer personen dan je nodig hebt. Het restant kan je lekker invriezen voor een andere keer.
  • Bestel bij de poelier of bij de Sligro vooraf gemengd wild. Ze hebben dat niet altijd kant en klaar op voorraad liggen.

Wijntip:

Je kunt hier heel goed verschillende wijnen bij drinken, liefst een wijn die veel zon gehad heeft en uit warme regio’s, zoals een Primitivo uit Italië, een Zinfandel uit Californië, een Malbec uit Argentinië of een Shiraz uit Australië. Je kan ook kiezen voor een lekkere kruidige Zuid-Franse wijn, bijvoorbeeld een Chateauneuf-du-Pape of een Gigondas.

Proost!

Nog meer stoofrecepten?

Kijk ook eens naar de Kruidige kipstoofschotel met abrikozen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • diner
  • hoofdgerecht
  • recept
  • stoofschotel
Vorige bericht
Lekker 500 2018
  • Blog
  • Inspiratie
  • Margot
  • Mensen met passie
  • Persoonlijk

Last van “plaatsvervangende trots”

  • 4 december 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
koffieroute
  • Blog
  • Margot
  • Op reis

Op avontuur bij koffieboer Alejandro in Peru

  • 12 december 2017
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.