De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
kerst trends 2018
  • Blog
  • Persoonlijk

Thuis culinair (bijna) uit eten

  • 26 december 2017
  • Geen reacties

Thuis  culinair (bijna) uit eten. Wie wil dat nou niet? Wij deze kerst in ieder geval wel. Ondanks dat we dol zijn op koken hadden we dit jaar wat minder tijd voor de voorbereidingen. Menu uitkiezen, boodschappenlijst maken, alle – vaak exotische – ingrediënten te pakken zien te krijgen… En dat tijdens de enorme drukte die er in de winkels is zo vlak voor kerst.

Thuis culinair (bijna) uit eten

Dus dit jaar kozen wij ervoor om thuis uit eten te gaan. Nee, geen kant-en-klare maaltijden laten bezorgen, dat gaat ons toch iets te ver. Waar we wel voor hebben gekozen? Een culinair diner van ons “huisrestaurant” ‘t Spuihuis in Bergen op Zoom. Een ideale oplossing als je weinig tijd hebt voor de voorbereidingen, maar het wel leuk vindt om de gerechten zelf af te maken.

Kerstdinerbox

thuis culinair (bijna) uit eten
Chef Rene Vermeulen licht de inhoud van de kerstdinerbox toe

Het werkt heel eenvoudig. Vooraf plaats je een bestelling voor het aantal personen dat je verwacht.  ‘t Spuihuis had een mooi 5-gangen menu voorbereid. Desgewenst kon je het menu aanvullen met amuses en zelfs ook de wijnen. Wij hadden alleen het 5-gangen menu besteld omdat we zelf nog mooie wijnen in huis hadden. Na het kerstontbijt konden we onze dinerbox ophalen. Chef Rene Vermeulen van ‘t Spuihuis overhandigde de box met een persoonlijke uitleg. Alle ingrediënten waren keurig verpakt in bakjes waarop aangegeven was of het bakje in de koelkast bewaard moest worden of daar buiten. De mise-en place was snel gebeurd deze keer!

De mise-en place was snel gebeurd deze keer!

Thuis culinair (bijna) uit eten
De culinaire kerstmaaltijdbox van ‘t Spuihuis – Foto: De smaak van Margot

Stappenplan

Er zat een keurig stappenplan bij, waardoor je precies wist wat je moest doen bij ieder gerecht. Vooral stap 2 sprak ons wel aan: “Schenk voordat het allemaal begint een lekker glas wijn voor uzelf in om zelf ook te genieten van de feestdagen”. Dat hebben we uiteraard gedaan voor we aan de slag gingen!

Ook eventuele voorbereidingen voor een volgende gang werden al aangekondigd. Leuk om op deze manier ook een beetje achter de geheimen van de Chef te komen! Alle stappen werden zo goed beschreven dat iedereen op deze manier een culinair Chefs menu kan klaarmaken!

Thuis culinair (bijna) uit eten
Met het stappenplan erbij de gerechten afmaken – Foto: De smaak van Margot

Creativiteit

Er werd alleen een beroep gedaan op je eigen creativiteit bij de opmaak van de borden. Het begint natuurlijk al met de keuze van het bord, en ja, daarna: hoe krijg jij het net zo mooi op het bord als de Chef? Wij vonden het leuk dat er toch nog een stukje eigen creativiteit bij kwam kijken. Als kers op de taart zaten er ook leuke menukaartjes bij, zodat alle gasten precies wisten wat er op het menu stond.

Thuis culinair (bijna) uit eten
Het culinaire 5-gangenmenu – Foto: De smaak van Margot

Thuis culinair (bijna) uit eten
En dit was het resultaat! – Foto: De smaak van Margot 

Volgend jaar

Wat wij volgend jaar doen? Ik weet nog niet hoe de planning eruit ziet. Maar als we iets meer tijd hebben kiezen we er denk ik toch voor om het kerstmenu helemaal zelf te bereiden. Dan heb je toch nog veel meer voldoening als je gasten zitten te genieten. En bovendien vinden wij het zelf veel te leuk om regelmatig culinair uit te pakken!

 

Tips voor Kerstmenu thuis

Er zijn steeds meer restaurants die een culinair thuismenu aanbieden. Kijk maar eens op de website van:

‘t Spuihuis – Bergen op Zoom

Restaurant Wolfslaar – Breda

Restaurant Katseveer – Wilhelminadorp voor een Sterrenkerstdiner thuis

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • diner
Vorige bericht
50
  • Blog
  • Margot
  • Persoonlijk

Drie keer feest: 50, 50 en 500

  • 23 december 2017
Bekijk bericht
Volgende bericht
Landgoed Groot Warnsborn
  • Arnhem
  • Blog
  • Inspiratie
  • To do

Bruisend het nieuwe jaar in op een landgoed

  • 3 januari 2018
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.