De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Portobello gevuld met zachte geitenkaas - Favoriet van Margot
  • Recepten
  • Voorgerechten

Portobello’s gevuld met zachte geitenkaas – Favoriet van Margot

  • 23 januari 2018
  • Geen reacties

Portobello’s gevuld met zachte geitenkaas

Jaren geleden heb ik dit recept van mijn zusje gekregen. Geen idee waar zij het vandaan had, maar ik heb de Portobello’s gevuld met zachte geitenkaas sindsdien heel vaak klaargemaakt. En met succes, want ik krijg altijd erg positieve reacties als ik dit voorgerecht serveer.  Daarom is het ook echt een van mijn lievelingsrecepten!

Wat heb je nodig?

Voorgerecht voor 4 personen:

4 Portobello champignons
4 eetlepels olijfolie
200 g zachte geitenkaas bv van President
1 zakje veldsla
4 eetlepels geraspte rode bietjes
4 eetlepels pijnboompitten
balsamico creme of azijn
versgemalen peper

Hoe maak je het?

  • Verwarm de grill voor op de hoogste stand
  • Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan
  • Veeg de Portobello’s schoon met keukenpapier en verwijder de harde steeltjes aan de binnenkant
  • Leg de Portobello’s met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Bestrijk ze met een eetlepel olijfolie
  • Schuif de schaal ca. 10 cm onder de hete grill en laat 4 minuten grillen
  • Haal de Portobello’s uit de oven en draai ze om. Verdeel de geitenkaas over de Portobello’s , doe er een beetje vers gemalen peper overheen en sprenkel er wat olijfolie over

TIP: Bovenstaande stappen kan je prima van te voren doen, zodat de Portobello’s klaar staan om af te bakken als je aan tafel gaat.

  • Plaats de Portobello’s weer onder de grill en bak in ca. 5 minuten goudbruin
  • Leg de veldsla en de bietjes op de borden en leg hier voorzichtig de Portobello’s op
  • Verdeel wat balsamico creme over de salade en ter decoratie op het bord
  • Strooi tenslotte de geroosterde pijnboompitten erover

Klaar! En genieten maar!

Portobello's gevuld met zachte geitenkaas - Favoriet van Margot
Portobello gevuld met zachte geitenkaas – Foto: De Smaak van Margot

 

Meer inspiratie voor voorgerechten? Kijk ook eens naar deze recepten:

Kerstomaatjes met mozzarella en parmaham – Favoriet van Margot

Heerlijke herfstsalade met vijgen en parmaham

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • recept
  • voorgerecht
Vorige bericht
Horecava - streetfood
  • Blog
  • Inspiratie

Trends gespot op Horecava

  • 16 januari 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
8 tips voor een heerlijk weekendje Utrecht
  • Blog

8 Tips voor een heerlijk weekendje Utrecht

  • 31 januari 2018
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.