Portobello’s gevuld met zachte geitenkaas
Jaren geleden heb ik dit recept van mijn zusje gekregen. Geen idee waar zij het vandaan had, maar ik heb de Portobello’s gevuld met zachte geitenkaas sindsdien heel vaak klaargemaakt. En met succes, want ik krijg altijd erg positieve reacties als ik dit voorgerecht serveer. Daarom is het ook echt een van mijn lievelingsrecepten!
Wat heb je nodig?
Voorgerecht voor 4 personen:
4 Portobello champignons
4 eetlepels olijfolie
200 g zachte geitenkaas bv van President
1 zakje veldsla
4 eetlepels geraspte rode bietjes
4 eetlepels pijnboompitten
balsamico creme of azijn
versgemalen peper
Hoe maak je het?
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand
- Rooster de pijnboompitten goudbruin in een droge koekenpan
- Veeg de Portobello’s schoon met keukenpapier en verwijder de harde steeltjes aan de binnenkant
- Leg de Portobello’s met de bolle kant naar boven in een ovenschaal. Bestrijk ze met een eetlepel olijfolie
- Schuif de schaal ca. 10 cm onder de hete grill en laat 4 minuten grillen
- Haal de Portobello’s uit de oven en draai ze om. Verdeel de geitenkaas over de Portobello’s , doe er een beetje vers gemalen peper overheen en sprenkel er wat olijfolie over
TIP: Bovenstaande stappen kan je prima van te voren doen, zodat de Portobello’s klaar staan om af te bakken als je aan tafel gaat.
- Plaats de Portobello’s weer onder de grill en bak in ca. 5 minuten goudbruin
- Leg de veldsla en de bietjes op de borden en leg hier voorzichtig de Portobello’s op
- Verdeel wat balsamico creme over de salade en ter decoratie op het bord
- Strooi tenslotte de geroosterde pijnboompitten erover
Klaar! En genieten maar!

Meer inspiratie voor voorgerechten? Kijk ook eens naar deze recepten:
Kerstomaatjes met mozzarella en parmaham – Favoriet van Margot