De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
warme winterse Appelaere
  • Blog
  • Recepten
  • Tussendoor

Tip voor een koude dag: drink warme winterse Appelaere

  • 28 februari 2018
  • Geen reacties

Net op het moment dat je denkt dat het voorjaar eraan zit te komen zet de winter nog even stevig in. Dat valt niet mee. Dan krijg je toch weer zin in erwtensoep, boerenkoolstamppot en andere winterse gerechten om de kou te trotseren. Ben je inmiddels uitgekeken op warme chocolademelk? Dan heb ik een leuke tip voor je, voor een heerlijk warm winters drankje: Warme Winterse Appelaere

Warme Winterse Appelaere

Wat Appelaere is? Een heerlijk natuurlijk appelsap uit Zeeland. Het fruit wordt milieubewust geteelt en bestaat uit puur sap. Niet verdund en geen toevoegingen. Er zitten hele kleine stukjes vruchtvlees in het sap en het sap ziet er een beetje troebel uit. In de zomermaanden is het heerlijk om gekoeld te drinken, maar in de winter maak je er in een een handomdraai een lekkere warme variant van. Dol op Gluhwein? Probeer dan de warme winterse Appelaere maar eens uit!

Wat heb je nodig?

warme winterse Appelaere
De ingrediënten voor warme winterse Appealere – Foto: De Smaak van Margot

Voor 4 grote glazen:

750 ml Appelaere
2 dunne slierten sinaasappelschil
1 gebroken kaneelstokje
1 steranijs
4 kruidnagels
snufje verse nootmuskaat

Voor een variant met alcohol:

Een scheutje Calvados, whisky of rum

Hoe maak je het?

  • Doe de ingrediënten in een pan en verwarm op laag vuur
  • Laat het sap ongeveer 10 minuten trekken
  • Zeef de warme Appelaere (of haal de kruiden eruit met een lepel)
  • Schenk de warme Appelaere in een lekkere grote mok of een mooi glas
  • Liefhebbers van alcohol kunnen er een scheutje Calvados, whisky of rum doorheen doen.
  • Je kan het drankje leuk garneren met steranijs of kruidnagel erin. Of gebruik een kaneelstokje als roerhoutje

Tip:

Wil je liever een snelle variant? Dat kan ook. Verwarm de Appelaere en voeg wat speculaaskruiden toe. Smaakt ook heerlijk!

Nou, proost! Met dit drankje trotseer je de koude winterdagen gegarandeerd!

warme winterse Appelaere
Eventueel met een scheutje rum om extra warm te worden! – Foto: De Smaak van Margot

 

Ik kende Appelaere al wel uit de winkel en uit horeca gelegenheden. Ik had het echter nog nooit gedronken. Op de Horecava kwam ik bij de stand van Appelaere en heb ik het sap voor het eerst geproefd. Het smaakt echt heel erg lekker en natuurlijk! Ik had een leuk gesprek met Carin Tazelaar van Appelaere. Zij vertelde vol enthousiasme over hun mooie producten. Ze gaf me ook een  boekje met recepten erin. Kortom, een ontmoeting waar je blij van wordt! Dit recept is terug te vinden in het receptenboekje  en ook op de website van Appelaere. Naast Appelaere zijn er ook de varianten Perelaere en Sinaasappelaere, juist ja, gemaakt van peren en sinaasappels! Appelaere is te koop bij supermarkten  met een breed assortiment en bij speciaalzaken. Het is ook in de horeca verkrijgbaar.

De Appelaere B.V.
Philipsweg 2
4508 NP Waterlandkerkje

info@appelaere.nl
www.appelaere.nl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • recept
Vorige bericht
kaastaart
  • Blog
  • Desserts
  • Recepten

Spannend dessert: kaastaart

  • 21 februari 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
De Spijsbereiders - Fantosti
  • Blog
  • Inspiratie
  • Mensen met passie
  • Producten

Een droom die uitkomt!

  • 7 maart 2018
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.