De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Tartes Tatins met witlof en serranoham
  • Recepten
  • Voorgerechten

Tarte tartins van witlof en serranoham

  • 14 maart 2018
  • Geen reacties

Een heerlijk warm voorgerechtje: Tartes Tatins van witlof en serranoham. Het principe is hetzelfde als bij de bekende Franse omgekeerde appeltaart, de Tarte Tatin. Je kan het gerechtje prima voorbereiden. Als je gasten er zijn hoef je de tartes  alleen nog maar een half uurtje te bakken  in de oven en de saus even te bereiden. Ik vind het zelf een erg leuk voorgerechtje, omdat het weer eens iets anders is!

Wat heb je nodig?

Tartes tatins met witlof en serranoham
Lekker met een glaasje port erbij! Foto: De Smaak van Margot

Voor 4 personen:

Voor de tartes tatins:
4 taartvormpjes van ca. 12 cm Ø
8 stronkjes witlof
1 el olie
2 klontjes boter
4 el honing
4 plakjes bladerdeeg
peper en evt. wat zout

Voor de saus:
1 dl slagroom
150 g blauwschimmelkaas bv Blue d’Auvergne
cayennepeper

Voor het serveren:
4 plakken Serranoham
Evt. een paar stukjes walnoot ter decoratie

Hoe maak je het?

De Tartes Tatins:

  • Verwarm de oven voor op 180º (tenzij je de taartjes pas bakt als je gasten er zijn!)
  • Vet de deegvormpjes in met boter
  • Verwijder het kontje en de buitenste bladeren van de witlof. Snijd de witlof over de lengte  in vieren
  • Verhit de olie en een klontje boter in een koekenpan en bak de witlof tot hij mooi goudbruin is
  • Voeg de honing, peper en evt. wat zout toe en laat vervolgens 2-3 minuten karamelliseren
  • Drapeer de witlof in de taartvormpjes
  • Doe in ieder vormpje nog een klontje boter
  • Leg een plakje bladerdeeg op ieder taartvormpje en vouw de randjes naar binnen
  • Prik wat gaatjes in het bladerdeeg bv met een vork of sateprikker
  • Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven

Voor de saus:

  • Verwarm de slagroom in een steelpannetje
  • Smelt de blauwe kaas hierin
  • Breng op smaak met wat cayennepeper

Hoe serveer je het?

  • Keer de taartjes om op een bordje
  • Drapeer de Serranoham boven op de witloftaartjes
  • Lepel er wat van de heerlijke kaassaus overheen en evt. omheen

Smakelijk!

Tips:

  • Een glaasje Port smaakt er heerlijk bij!
  • Je kan ook wat extra taartjes maken voor de volgende dag. Smaakt koud ook prima!
  • Je kunt het bovenstaande recept natuurlijk ook gebruiken om er een grote hartige taart van te maken. Ik heb door de saus nog een eitje geklutst en de Serranoham meegebakken. Was ook erg lekker!
Tartes Tatins met witlof en serranoham
Een hartige taart is ook heerlijk met dit recept! – Foto: De Smaak van Margot

 

Ik heb het recept uit een van mijn vele kookboeken, maar weet om eerlijk te zijn niet meer precies welke. Mijn succes recepten bewaar ik in een speciale map en daar zit dit recept ook al jaren in! Normaal gesproken vermeld ik altijd de bron, maar in dit geval weet ik het niet meer. Excuses daarvoor!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • recept
  • voorgerecht
Vorige bericht
De Spijsbereiders - Fantosti
  • Blog
  • Inspiratie
  • Mensen met passie
  • Producten

Een droom die uitkomt!

  • 7 maart 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
wijnsmaak ontwikkelen
  • Blog
  • Inspiratie
  • Producten

Ontwikkel je wijnsmaak op een leuke manier

  • 21 maart 2018
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.