De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
wijnsmaak ontwikkelen
  • Blog
  • Inspiratie
  • Producten

Ontwikkel je wijnsmaak op een leuke manier

  • 21 maart 2018
  • Geen reacties

Hou jij ook zo van wijn? Ik wel. Jarenlang wist ik er niet veel van, hooguit of ik hem lekker vond of niet (nou is dat natuurlijk wel de essentie!).  Een paar jaar geleden wilde ik mijn wijnsmaak ontwikkelen. Ik heb toen een wijncursus gedaan. Ontzettend leuk om er iets meer vanaf te weten, smaken te kunnen benoemen en dingen te herkennen in een wijn. Kort na de wijncursus, wat een mooie start  is om je wijnsmaak te ontwikkelen,  was ik er zeker bewust mee bezig, maar na verloop van tijd kwam ik toch weer in de modus, van gewoon een wijntje drinken. Dat komt ook omdat je toch vaak dezelfde wijnen koopt. Wij hebben weliswaar een aantal verschillende leveranciers waar we vaak wijn kopen, maar bij iedere leverancier hebben we onze favoriete wijnen. In de praktijk komt het er niet van om regelmatig nieuwe wijnen te proberen.

Taste Club

Op internet was ik al een aantal keren op Taste Club gestuit. Je kunt lid worden van Taste Club en dan krijg je maandelijks een mooie doos met 6 flessen wijn toegestuurd, die rechtstreeks van een wijnboer komen. Je kan uiteraard zelf kiezen: allemaal wit, allemaal rood of rood en wit. Nou, dat wilde ik toch wel eens proberen! Dus kreeg ik afgelopen week mijn eerste Taste Club wijnbox thuisgestuurd.

Daar word je blij van!

wijnsmaak ontwikkelen
De mooie welkomstbox van Taste Club – Foto: De Smaak van Margot

De postbode bracht een prachtige doos, die vroeg erom om snel open te maken.  Dat heb ik dus ook gedaan. En ja, daar word je blij van! Ik in ieder geval wel. Iedere fles was afzonderlijk verpakt in papier, en bij iedere wijn zit een proefkaart. Op deze kaart achtergrondinformatie over het wijnhuis, de streek en de druivensoort. En op iedere kaart uiteraard plaats om je eigen proefnotities te maken. Daarbij nog een receptenkaart met twee heerlijke recepten, die uiteraard goed gecombineerd kunnen worden met de wijnen uit het pakket. Wat wil je nog meer?

 

Online smaakontwikkeling

Als je inlogt bij Taste Club kan je je eigen bevindingen van de geleverde wijnen invullen, waardoor je zelf je eigen smaak steeds beter leert kennen. Maar Taste Club leert jou ook beter kennen en kan de wijnen steeds beter afstemmen op jouw persoonlijke voorkeuren.

Ik vind het erg leuk om op deze manier weer actief bezig te zijn met wijnproeven. En er ook weer wat meer over te weten komen. En dat ga ik dus doen de komende tijd. Eens kijken hoe deze eerste box bevalt. Er staan 6 mooie wijnen op me te wachten, in ieder geval op papier. Of ze ook bij mijn persoonlijke smaak passen ga ik vanzelf ontdekken! Proost!

 

Er staan 6 mooie flessen wijn klaar die ik kan gaan proeven! – Foto: De Smaak van Margot

 

Meer info over Taste Club

Taste Club is een mooi initiatief van Grapedristrict, een “eigen wijze” wijnwinkel, die wijnen zo veel mogelijk rechtstreeks bij de boer kopen. Wijnen worden alleen in het assortiment opgenomen als zowel een professioneel wijnproevers team als een groep consumenten de wijnen en de prijs/kwaliteit verhouding goedkeuren. Het abonnement op Taste Club kan overigens iedere maand opgezegd of gepauzeerd worden. Je zit nergens aan vast, dus je kunt het gerust eens vrijblijvend uitproberen.

Wijnabonnement bij fysieke winkels

Ook fysieke wijnwinkels hebben steeds meer van dit soort initiatieven. Zo ook Tapavino in Bergen op Zoom, waar ik overigens ook de basis cursus wijnproeven heb gevolgd onder de deskundige leiding van Niels van Raam. Zij bieden ook een wijnabonnement aan. De wijnen kunnen maandelijks worden afgehaald in de winkel of eventueel ook thuisbezorgd worden.

 

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • blog
  • wijn proeven
Vorige bericht
Tartes Tatins met witlof en serranoham
  • Recepten
  • Voorgerechten

Tarte tartins van witlof en serranoham

  • 14 maart 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
Gambia
  • Blog
  • Margot
  • Op reis
  • Persoonlijk

Genieten met een Glimlach in Gambia

  • 28 maart 2018
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.