De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Sandwich met doperwtenspread
  • Lunchgerecht
  • Recepten

Toast met doperwtenspread en zongedroogde tomaat

  • 4 april 2018
  • Geen reacties

Ik heb letterlijk een heerlijke hobby:  lekker met eten en drinken bezig zijn. Naar restaurants, zelf koken of naar vrienden en er vervolgens over schrijven, dus altijd  een goed excuus achter de hand! Maar dat betekent ook dat ik regelmatig ga sporten om alles weer in evenwicht te houden. Ik doe twee keer per week een rondje Milon Cirkel bij d‘Espo Milon PT Club.  In 35 minuten heb je je heerlijk uitgeleefd en kan je er weer tegenaan! Een personal coach zorgt voor  persoonlijke begeleiding.

En het mooie is dat ze ook voedingsadvies geven als je dat op prijs stelt.  Dit heerlijke lunch recept is gebaseerd op een recept dat ik van mijn sportschool heb gekregen. Uiteraard heb ik er wel mijn eigen draai aan gegeven. Ik vond het heerlijk, Jij hopelijk ook!

Toast met doperwtenspread en zongedroogde tomaat

Dit is een heerlijk lunchgerecht. Smaakt lekkerder naarmate het weer mooier wordt!

Wat heb je nodig?

Voor 2 personen:

4 volkoren boterhammen (of volkoren knäckebröd)
200 g doperwten (vers of diepvries)
1/2 theelepel oregano
75 g  zongedroogde tomaat in olijfolie
100 g Mon Chou
1-2 eetlepels olie van de tomaatjes
versgemalen peper
een bosje verse munt
evt. wat walnoten

Hoe maak je het klaar?

  • Rooster de boterhammen
  • Kook de doperwtjes met de oregano in ca. 5 minuten gaar. Laat ze daarna uitlekken in een zeef
  • Snij de tomaatjes in stukken en voeg bij de doperwten
  • Pluk de muntblaadjes en doe die bij de doperwten
  • Voeg ook de Mon Chou, de olie en de peper toe
  • Pureer alle ingrediënten in een blender of met een staafmixer tot er een mooie puree ontstaat.
  • Doe de puree op de geroosterde boterhammen
  • Garneer met wat munt, tomaat of eventueel als extra met wat walnoten

Smakelijk eten!

Sandwich met doperwtenspread
Heerlijke sandwich met doperwtenspread

Nog meer inspiratie voor een lekkere lunch? Kijk ook eens naar:

  • Spannende bonensalade die nog goed voor de lijn is ook!

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • recept; lunch
Vorige bericht
Gambia
  • Blog
  • Margot
  • Op reis
  • Persoonlijk

Genieten met een Glimlach in Gambia

  • 28 maart 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
Jermain-style lunch bij De Rozario
  • Blog
  • Helmond
  • Nederland
  • Restaurants

Jermain-style lunch bij De Rozario

  • 11 april 2018
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.