De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Jermain-style lunch bij De Rozario
  • Blog
  • Helmond
  • Nederland
  • Restaurants

Jermain-style lunch bij De Rozario

  • 11 april 2018
  • Geen reacties

Wie het NPO TV-programma De Nieuwe Garde vorig jaar gevolgd heeft kent de naam van Jermain de Rozario wel. Een van de jonge talenten die deelnam aan dit leuke programma. Ik was erg nieuwsgierig geworden naar deze chef en zijn restaurant, dus toen de gelegenheid zich voordeed ben ik in zijn restaurant De Rozario in Helmond gaan lunchen.

Jermain-style lunch bij De Rozario
Restaurant De Rozario in Helmond – Foto: De Smaak van Margot

Het was een vrijdagmiddag, koud nog. De Rozario zit aan de Steenstraat 8 in een mooi pand  in een van de winkelstraten in Helmond. Het restaurant ziet er erg sfeervol en gezellig uit. Lichte wanden en plafonds, met warme kleuren voor het meubilair. Je voelt je direct op je gemak. Bij binnenkomst werd ik direct vriendelijk verwelkomd door de gastheer, die lekker informeel gekleed was. Mijn tafelgezelschap was er nog niet, dus ik kon alvast een glaasje champagne laten klaarzetten, want we hadden wat te vieren!

Van vuilnisman tot topchef

Jermain de Rozario is geen typische chef, die van jongs af aan geroepen is door het vak. Tot zijn 25e is hij eigenlijk een “boefje” geweest, en heeft hij allerlei beroepen uitgeoefend, waaronder vuilnisman. Pas op zijn 21e is hij de horeca ingerold, waar hij eerst begon als gastheer en op zijn 25e  in de keuken terecht kwam. Zijn leermeester is Soenil Bahadoer geweest, chef van het 2* Michelin restaurant De Lindenhof in Nuenen. Hier heeft Jermain het vak geleerd.

Inspiratie

Jermain wordt heel erg geïnspireerd door zijn moeder. Zijn Indonesische komaf is daardoor ook duidelijk terug te zien in zijn gerechten. Jermain kookt met zijn hart en leidt op die manier ook zijn bedrijf. Hij is zeer gepassioneerd en praat graag over zijn gerechten.

Jermain-style menu

De Indonesische invloed duikt direct al op bij de hele verrassende amuse, die bestaat uit een rijsttafel  van makreel, nasi goreng, mayonaise van ras el hanout, een schuim van pandanrijst met kokos en in nasikruiden gebakken rijstkorrels. Uiteraard in mooie kleine hapjes verpakt. Wauw, wat een binnenkomer was dat zeg! Als dit de Jermain style is: daar teken ik voor!

Jermain-style lunch bij De Rozario
Een rijsttafel als amuse – Foto: De Smaak van Margot

We gaan door met tonijntartaar met vadouvan, een schuim van beurre bland, pompoen met geroosterd mosterdzaad en een mousse van krabbetjes, die geroosterd zijn op de green-egg. Verrassende smaken, erg lekker.

Jermain-style lunch bij De Rozario
Tonijntartaar a la Jermain – Foto: De Smaak van Margot

Hierna volgt een vegetarische rendang, erg jermain-style. Dit wordt ook wel zijn signature dish genoemd. En terecht. De rendang smaakt heerlijk, maar het wonderlijke is: het lijkt of je vlees aan het eten bent. Onvoorstelbaar hoe hij dit bereidt. Hier zou ik graag het geheim van de chef willen weten! Bij dit gerecht radijs en kleine paksoi, een schuim van kokos en limoen en een mango ijsje. Om je vingers bij af te likken!

Jermain-style lunch bij De Rozario
Jermain’s signature dish, de rendang – Foto: De Smaak van Margot

De ossenhaas die hierna volgt, met gepofte rijst, een gelei van Pedro Ximenez smaakt ook voortreffelijk. Jermain heeft ons volledig ingepakt met zijn mooie gerechten.

Jermain-style lunch bij De Rozario
Ossenhaas met Pedro Ximenez gelei – Foto: De Smaak van Margot

Alle gerechten werden overigens vergezeld door heerlijke bijpassende wijnen!

JRE Chef van het jaar

En dat hij niet alleen ons heeft ingepakt, maar ook anderen blijkt wel uit het feit dat hij door de Jeunes Restaurateurs d’Europe (JRE) is uitgeroepen tot Chef van het Jaar. Ook Gault Millau noemt Jermain als chef om in de gaten te houden, een interessante nieuwkomer. En het zou me niet verbazen als De Rozario binnenkort beloond wordt met een Michelin ster.

Jermain-style lunch bij De Rozario
Margot met Jermain de Rozario – Foto: De Smaak van Margot

Aan het eind van de middag heb ik nog een leuk gesprek gehad met Jermain. Een hele sympathieke chef, met een enorme drive en passie. Een passie die je terugproeft in de gerechten.

 

Restaurant De Rozario
Steenweg 8
5707 CG Helmond

www.derozario.nl

Geopend woensdag tot en met zondag vanaf 12.00 uur

Op zoek naar meer restaurant inspiratie?

Kijk lees ook het artikel van JRE Restaurant Rantree in Maastricht

Ook uit het programma De Nieuwe Garde: Restaurant Breda in Amsterdam

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Vorige bericht
Sandwich met doperwtenspread
  • Lunchgerecht
  • Recepten

Toast met doperwtenspread en zongedroogde tomaat

  • 4 april 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
Coco Ocean Beach Resort & Spa
  • Blog
  • Gambia
  • Hotspots
  • Margot
  • Op reis

Coco Ocean Resort & Spa – Genieten in de Gambiaanse zon

  • 18 april 2018
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.