De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
6 top chefs
  • Blog
  • Inspiratie
  • Mensen met passie
  • Restaurants

Culinaire reis met 6 Top Chefs in Limburg en Oost-Brabant- deel 2

  • 6 juni 2018
  • Geen reacties

Vorige week heb je kunnen meegenieten van de culinaire persreis waarvoor ik uitgenodigd was ter ere van het 25-jarig bestaan van JRE. Maar liefst 6 topchefs hebben zich van hun beste kant laten zien. Heb je dit verslag gemist? Geniet dan mee van deel 1.  Vandaag neem ik je graag mee naar het tweede deel van deze culinaire reis.

Chef 4: Jan Marrees van Restaurant Bretelli* uit Weert

6 top chefs
Margot en Jan Marrees – Foo: De Smaak van Margot

Restaurant Bretelli waar chef Jan Marrees de scepter zwaait is ook een bekend restaurant voor mij. Ik heb hier een keer gegeten, toen ik nog niet actief was als blogger. Ik weet echter nog als de dag van gisteren dat ik hier super lekker gegeten heb. Wat me bijgebleven is, is de start met een oester, met pistache ijs.  Destijds was ik nog niet zo’n oester fan, maar deze combinatie smaakte me toch heerlijk!

Vandaag gaat het niet over oesters,  maar over asperges. Chef Jan Marrees neemt ons mee naar zijn aspergeleverancier, Van Maaren Asperges uit Maarheeze. Vader en zoon Van Maaren wachten ons op in het aspergeveld, waar we een uitgebreide toelichting krijgen op de aspergeteelt. Met passie vertelt pa Van Maaren over deze uit de hand gelopen hobby. We mogen ook zelf asperges steken, maar dat heb ik onlangs al gedaan (lees mijn ervaringen, dus dat laat ik deze keer graag aan anderen over. Collega foodblogger Betty van Betty’s kitchen laat zich echter graag uitdagen!

Onze Eurobob chauffeurs brengen ons in de comfortabele Lexussen vervolgens naar de sorteer- en verkooplocatie van Van Maaren. Hier mag Jan Marrees van Bretelli uit Weert laten zien wat hij van de verse asperges weet te maken. We beginnen met een verrassend gerechtje. Kalfstartaar met asperges die ingelegd zijn in piccalilly en een aspergeschil in zoetzuur. Heerlijk knapperig en smaakvol. Ik wist niet dat asperges rauw op deze manier zo smaakvol zijn!

6 top chefs
Kalfstartaar met asperges ingelegd in piccalilly en een aspergeschil in zoetzuur – Foto: De Smaak van Margot

Jeroen Broos van Residence wijnen schenkt er een heerlijke Weissburgunder bij.

6 top chefs
Jeroen Broos van Residence wijnen serveert een heerlijke Weissburgunder – Foto: De Smaak van Margot

Daarna verrast Jan ons met nog een heerlijk gerecht, een mozzarella mousse met tomatengelei en mosterdzaad met lavas vinaigrette en een koekje van wortel karamel. Complimenten Jan! Als ik in de buurt ben kom ik jullie restaurant zeker weer bezoeken, wellicht op de nieuwe locatie. Want ook Bretelli heeft grote plannen en gaat eind dit jaar naar een nieuwe locatie. Volg hun website voor het laatste nieuws.

We krijgen een rondleiding waarbij het automatisch sorteren van de asperges naar de juiste klassen gedemonstreerd wordt en ook de aspergeschilmachine in actie komt. Ik vind het zelf een uitkomst om kant en klare geschilde asperges te kunnen kopen. Alle chefs zijn het er echter unaniem over eens: asperges schillen ze het liefste zelf, want dat kunnen zij toch echt beter dan een machine! Dat siert de chefs vind ik, zeker omdat het zo ’n tijdrovende klus is.

De kwaliteit van asperges is in de winkel  lastig te herkennen. Daarom heeft de jongste generatie Van Maanen besloten de asperges als een merk, dus herkenbaar inde markt te zetten. Het merk Aspergetij is daarmee vorig jaar geboren. In de herkenbare Aspergetij verpakking (waarin de asperges overigens ook ruim 6 dagen bewaard kunnen worden zonder kwaliteitsverlies) proberen ze ook het aantal verkooppunten uit te breiden, naar druk bezochte locaties in de regio Eindhoven en Weert. Sta dus niet verbaasd als je tijdens het shoppen de “Dunne Grieten” of de “Ferme Knapen” van Aspergetij tegenkomt.

We stappen weer in de Lexussen. Onze Eurobobs brengen ons naar de laatste locatie voor vandaag, de brouwerij van Bavaria en Swinckels in Lieshout.

We worden ontvangen in het gezellige Bavaria cafe;waarna we meegenomen worden naar de brouwerij voor een korte rondleiding, Een enthousiaste medewerker van Swinckels licht uitgebreid het brouwproces toe.  In deze inspirerende omgeving: met grote brouwketels maken we ook wat foto s van de chef en de hele groep.

6 top chefs
Van links naar rechts Edwin Soumang, Jermain de Rozario, Jan Marrees, Ralph Hermans, Mathijs Jacobs en Hans Kinkartz – Foto: De Smaak van Margot

Daarna worden we meegenomen naarhet oude sfeervolle brouwhuis, waar de laatste twee chefs hun kunsten mogen laten zien,

Chef 5: Mathijs Jacobs van de Beejekurf uit Venray

Mathijs Jacobs van de Beejekurf uit Venray serveert een heerlijke rundtartaar met gerookt turfspek en uiteraard asperges. Deze keer niet geserveerd met een wijntje, maar met een heerlijk Swinckels biertje!

6 top chefs
Chef Mathijs Jacobs bereidt zijn heerlijke gerecht – Foto: De Smaak van Margot

 

6 top chefs
Rundtartaar met gerookt turfspek en asperges door Mathijs Jacobs van De Beejekurf – Foto: De Smaak van Margot

Chef 6: Jermain De Rozario van restaurant De Rozario in Helmond

6 top chefs
Jermaine de Rozario – Foto: De Smaak van Margot

En last, but not least kregen we een heerlijk gerecht geserveerd van Jermain De Rozario. Ook een oude bekende, want toevallig heb ik eerder dit jaar heerlijk geluncht in restaurant De Rozario in Helmond. Lees hier de blog. Leuk om Jermain ook hier weer te ontmoeten.

Jermain verwent ons met een mooi gerechtje met zalm, aardappel, asperge en kerrie-ijs. Een beetje oosterse smaken erbij, heerlijk!

 

 

 

6 top chefs
Het heerlijke gerecht van Jermaine de Rozario gecombineerd met een Swinckels pils – Foto: De Smaak van Margot

En daarmee kwam een einde aan de prachtige JRE bloggers dag. Bedankt JRE, chefs, sponsoren van deze mooie dag!

Meer lezen over deze Top Chefs?

  • Lees ook deel 1 van de Culinaire reis met 6 Top Chefs in Limburg en Oost-Brabant
  • Lekker lunchen bij Jermaine de Rozario? Geniet mee!
  • Ervaren hoe een diner is bij Ralph Hermans van Rantree? Ga mee naar Maastricht

 

Wil je meer weten over de sponsors van de JRE persreis en over de organisatie van JRE? De links hieronder helpen je verder:

  • Jeunes Restaurateurs JRE
  • Lexus Nederland
  • Eurobob chauffeursdiensten
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • asperges
  • blog
  • hotspots
  • inspiratie
  • mensen met passie
  • restaurant
  • wijn proeven
Vorige bericht
6 top chefs
  • Blog
  • Inspiratie
  • Mensen met passie
  • Restaurants

Culinaire reis met 6 Top Chefs in Limburg en Oost-Brabant  – deel 1

  • 30 mei 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
tomasu
  • Blog
  • Inspiratie
  • Producten

Wat je van dichtbij haalt is ook lekker!

  • 13 juni 2018
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.