Limoensorbet met Limoncello en granaatappel. Dat is echt een heerlijk toetje bij tropische temperaturen. Als het 30 graden is wil je wel graag lekker eten, maar geen uren in de keuken staan. Herken je dat? Dan is dit het ideale toetje voor je. Bovendien nog heerlijk koud ook! Wat wil je nog meer? Toegegeven, het is geen hoogstaand culinair niveau, maar wel erg lekker! En mag jij het jezelf ook een keer makkelijk maken?!
Wat heb je nodig?
Voor 4 personen
Een bakje limoen yoghurt ijs
4 glaasjes Limoncello, bv van Villa Massa
Granaatappel pitjes
4 bonbons of andere chocolade ter decoratie
Hoe maak je het?
Dat is eigenlijk te eenvoudig om hier serieus op te schrijven, maar goed, ik schrijf het toch maar even op:
- Schep 2 bolletjes ijs op een bordje
- Zet daarnaast een borrelglaasje gevuld met ijskoude Limoncello (bij voorkeur uit de diepvries)
- Leg er een lekere chocolade bonbon bij
- Strooi er wat granaatappel pitjes overheen
En voila! Klaar is Kees!

Makkie toch? Maar het ziet er gezellig uit en is lekker! Dus wat let je om dit op een mooie zomeravond te maken? Smaakt trouwens ook prima in de winter!
Tip:
Varieer eens met de afwerking, bijvoorbeeld bramen en bosbessen in plaats van granaatappel pitjes. Of chocoladechips in plaats van een bonbon.
Inspiratie
Wil je meer inspiratie voor zomerse recepten? Kijk dan ook eens naar:
Deze lekkere oranje gazpacho
of:
Deze heerlijke zomerse maaltijdsalade