De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
komkommergazpacho
  • Blog
  • Recepten
  • Soep

Zomerfavoriet: komkommergazpacho

  • 25 juli 2018
  • Geen reacties

Hoe kan je een zomerse BBQ nou beter beginnen dan met een heerlijke koele gazpacho? Na een hete stranddag of zomeractiviteit gaat zo’n lekker koud soepje er wel in. Deze keer niet de traditionele gazpacho, maar een komkommergazpacho! Vorige week in de Libelle, dit weekend getest door De Smaak van Margot! En ik kan je vertellen het is een aanrader!

Komkommergazpacho

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

  • 100 ml groentebouillon
  • 1 sneetje brood
  • 1 teentje knoflook, uitgeperst
  • 1 avocado, in blokjes
  • 2 komkommers in stukken gesneden (mag gewoon met schil, wel even wassen)
  • een bosje peterselie
  • een groene peper, zaadlijsten verwijderen en in stukjes
  • 250 ml yoghurt
  • 125 ml slagroom
  • 2-3 el witte wijnazijn
  • 50 ml olijfolie extra vergine (bv Nunez de Prado)
  • zout en peper naar smaak
  • evt. wat bloemetjes of schijfjes komkommer om te decoreren
  • Staafmixer of keukenmachine

Hoe maak je het?

  • Week het brood ca 5 minuten in de bouillon
  • Doe het natte brood in een diepe schaal, waar je straks met de staafmixer in kan mixen (of gebruik een keukenmachine of blender)
  • Doe de knoflook, avocado, komkommers en het groene pepertje erbij
  • Mix met de staafmixer alle ingrediënten goed door elkaar. Dat kan wel even duren.
  • Doe de yoghurt, de slagroom en de witte wijnazijn er al roeren doorheen
  • Op het laatst voeg je langzaam de olijfolie erbij, zachtjes roerend
  • Meng alles goed door elkaar
  • Voeg versgemalen peper en eventueel wat zout toe
  • Zet de soep een paar uur in de koelkast zodat hij echt door en door koud is.
  • Je kan evt. wat bloemetjes, peterselie of komkommer gebruiken voor de garnering.
komkommergazpacho
Foto: De Smaak van Margot

Hoe serveer je het?

Dat is een goede vraag. Met dit gerechtje kan je namelijk alle kanten op. De hoeveelheden hierboven zijn bijna genoeg voor een maaltijd of een stevige lunch. Maar deze hoeveelheid is ook genoeg voor 8 kleine  porties als voorgerechtje of appetizer.

Dus: als hoofdgerecht kies je een leuk schaaltje of soepbord uit, dat je evt. nog wat aankleedt met bloemetjes of kruiden.

Als voorgerechtje of appetizer is het ook leuk in een glas, met een klein lepeltje erbij (de soep kan ook bijna gedronken worden)

Komkommergazpacho
Foto: De Smaak van Margot

Tip:

Ook leuk voor een picnic. Je kan de soep makkelijk meenemen en koel houden in een thermosfles.

Veel plezier met dit recept en vooral: smakelijk!

 

Wil je liever een originele gazpacho? Probeer dan deze oranje gazpacho eens!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • olijfolie
  • recept
  • soep
Vorige bericht
favoriete restaurants
  • Blog
  • Nederland
  • Restaurants

Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!)

  • 18 juli 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
heiligenstein
  • Blog
  • Duitsland
  • Op reis

Heiligenstein, een pareltje in het Zwarte Woud

  • 1 augustus 2018
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.