Pokebowl met gemarineerde zalm

Pokebowl: hoe gezellig ziet het er altijd uit op de afbeeldingen: een  schaaltje met allerlei heerlijke ingrediënten. Ik had het nog nooit klaargemaakt. Tot ik laatst een leuk recept tegenkwam, wat perfect paste bij deze hete zomer. Geïnspireerd door Libelle, klaargemaakt en wat aangepast door mij.

Op Instagram was dit een van mijn favoriete berichten en ook het thuisfront was er erg over te spreken. Dit recept mocht bij de “bewaarrecepten”,  mijn heilige map met gerechten die het waard zijn om vaker klaargemaakt te worden.  Bij deze jongens!

Wat heb je ervoor nodig?

Voor 4 personen:

Voor de rijst:
200 g sushirijst
1 el rijstazijn of witte wijnazijn
1tl suiker
1 el  geroosterde zwarte sesamzaadjes (of wat meer naar smaak)
een snufje zout

Voor de zalm:
300 g verse zalm, in blokjes gesneden
2 el sojasaus
1 el sesamzaadjes
1 bosuitje fijngesneden

En verder:
1 komkommer
witte wijnazijn
1 tl suiker
snufje zout
1 rijpe avocado in blokjes gesneden
200 g sojabonen
1 bakje zeewiersalade
1 ei
1 blikje ansjovis in olie
3 el mayonaise gemengd met 1 el chilisaus

4 leuke schaaltjes

Hoe maak je het?

  • Schaaf de komkommer in dunne plakjes en marineer met de witte wijn- of natuurazijn. Doe er een beetje suiker en zout bij naar smaak. Laat lekker een half uurtje intrekken.
  • Marineer de zalm. Doe hiervoor alle ingrediënten door elkaar en laat minstens 20 minuten marineren
  • Kook de sushirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en voeg de rijstazijn en eventueel wat suiker en zout toe. Laat de rijst dan afkoelen
  • Zet alle overige ingrediënten ook klaar en dan kan je de Pokebowls gaan vullen. Begin met de rijst en leg alle toppings hier mooi bovenop.
  • Giet de overgebleven marinade van de zalm en het komkommervocht er overheen en serveer eventueel met de chili-mayonaise.
  • Als finishing touch strooi je er nog wat van de zwarte sesamzaadjes overheen

Smakelijk!

 

pokebowl
En zo gezellig ziet het eindresultaat eruit! – Foto: De Smaak van Margot

Tips: 

  • Je kunt uiteraard naar eigen inzicht variëren met ingrediënten. Ik heb er ook al een keer zeekraal bijgedaan. Even kort blancheren in wat kokend water. Gaat er prima bij!
  • Vervang de zalm eens door tonijn. Ook heerlijk!

 

Nominatie Beste Kookblog 2018

De Smaak van Margot is genomineerd voor Beste Kookblog 2018, een wedstrijd van Amsterdam Diary! Het zou super leuk zijn als je op mij wilt stemmen! Je kunt stemmen via deze link: Beste Kookblog 2018. Alvast bedankt voor je stem!

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.