5 x topterrassen met een view

De zomer loopt een beetje op zijn einde, maar laten we hopen op een hele mooie nazomer, zodat we nog lekker even door kunnen gaan met een terrasje pakken.  Wat is er heerlijker dan op een zonnig terras zitten en de mensen om je heen bestuderen? Zeker als je ook nog kan genieten van een prachtig uitzicht! Bij de topterrassen die ik hieronder noem kan je genieten van een prachtig uitzicht! Neem er een lekker drankje bij of wat te eten en dan wordt het vanzelf een prachtige middag!

Tip 1: Terras “Aan het water” in Bergen op Zoom

terras
Terras Aan het water in Bergen op Zoom – Foto: De Smaak van Margot

Ik begin met een thuiswedstrijd. Dit voorjaar is terras “Aan het water” geopend. Een heerlijk lounge-achtig terras dat – zoals de naam al zegt – aan het water ligt van de Binnenschelde in Bergen op Zoom. Eigenaren Frank en Corinne van de Avert hebben er een prachtige tent van gemaakt, met een heerlijke hippe sfeer. Heerlijke lounge muziek, regelmatig een DJ op de zondagmiddag, leuke retro parasols met strandstoelen. Je kan hier trouwens ook letterlijk met je voetjes in het zand, want het terras bevindt zich op een heus strand!

terras
Met de voetjes in het zand bij Aan het water! – Foto: De Smaak van Margot

De lunch is hier erg goed. Heerlijke salades en ook de garnalen kroketten zijn hier een aanrader. Die worden speciaal voor Frank en Corinne geproduceerd bij een leverancier in Belgie. Ik ga graag lunchen of borrelen bij Aan het Water.

terras
Een heerlijke salade bij Aan het water – Foto: De Smaak van Margot

Het uitzicht is ook heel erg de moeite waard. Je kijkt uit op de Binnenschelde, met daarachter een mooie woonwijk de Bergse Plaat. Op de Binnenschelde wemelt het regelmatig van de zwanenfamilies, eenden, meerkoeten en ook reigers zie je regelmatig voorbij komen. Er wordt hier ook volop aan watersport gedaan: windsurfers, kit-surfers, zeilbootjes, kanoërs en SUP’ers kan je hier regelmatig voorbij zien komen!

Bij slecht weer kan je terecht in het naast restaurant Saus, van dezelfde eigenaren. Daar kan je ook contact mee opnemen voor reserveringen bij Aan het Water.

Tip 2 Terras van het NHow hotel in Rotterdam

Een terras met een heel ander karakter. Het ligt ook aan het water, maar dan aan een rivier, nl. de Maas in hartje Rotterdam. Het terras van het NHow is echt een toplocatie. Je hebt hiervandaan een prachtig uitzicht op de Rotterdamse skyline en de beroemde bruggen van Rotterdam.

terras
De skyline van Rotterdam gezien vanaf het terras van het NHow hotel – Foto: De Smaak van Margot

Als je geluk hebt ligt er net een groot cruiseschip, want het NHow hotel ligt pal naast de Rotterdamse Cruise terminal.

Een goed tijdstip om hier heen te gaan is eind van de middag. De zon staat er dan nog pal op en je kan met een heerlijke cocktail genieten van het hippe publiek dat hier komt en uiteraard van het prachtige uitzicht. Ook ’s avonds als het donker is is dit een prima plekje om te vertoeven. De verlichte stad is ook een feestje om naar te kijken.

Te veel cocktails gedronken? Geen nood! Blijf lekker slapen in dit heerlijke hotel dat ontworpen is door Rem Koolhaas. Hij heeft hier zelfs de binnenhuisarchitectuur voor gedaan. De stoelen in de kamers van het NHow hebben dezelfde kleur als de oorspronkelijke kleur van de Erasmusbrug. Het NHow bevindt zich in het gebouw De Rotterdam, ook ontworpen door Rem Koolhaas.

terras
Het gebouw De Rotterdam. Het terras van het NHow bevindt zich op de 6e verdieping. – Foto: De Smaak van Margot

Tip 3 Terras van REM Eiland in Amsterdam

Van Rotterdam gaan we naar Amsterdam. Hier staat een heel bijzonder restaurant, genaamd REM-Eiland. Het is  het voormalige zendstation van Radio Noordzee,  dat in 2011 naar Amsterdam versleept is. Het is volledig gerenoveerd met behoud van de originele elementen en nu ingericht als restaurant. Het ligt in de Houthavens, met zoals de naam al doet vermoeden een prachtig uitzicht op de havens. Het gebouw an sich is al zeer de moeite waard, maar het uitzicht dus ook!

terras
Rem-Eiland – Foto: Arja van der Linden
terrassen
Het REM-Eiland is zelf ook een prachtig gezicht, zeker bij nacht – Foto: REM-Eiland

Vanaf het terras kan je je ogen tegoed doen aan grote cruise – of containerschepen, kranen, laden en lossen, plezierjachtjes, kortom het havenleven komt aan je voorbij.

terras
Zicht op de haven met cruise- en containerschepen – Foto: Arja van der Linden

 

Je kunt hier overigens ook heerlijk eten, buiten op het terras, of bij slechter weer binnen in het restaurant. Ook een hele aangename entourage met dezelfde prachtige view. Binnenkort nog meer over REM-Eiland.

terrassen
Genieten van betoverende luchten. Foto: Rem-Eiland
terras
Heerlijke bavette met groentjes en wortelpuree – Foto: Arja van der Linden

4 Terras van Sushi Samba in Amsterdam

We blijven nog even in Amsterdam. Als je mijn blogs wel vaker leest heb je onderstaand stukje misschien voorbij zien komen in de blog 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam. Ik vond dat Sushisambi in deze terras blog niet mocht ontbreken, dus vandaar nog even op herhaling!

“Laatst heb ik nog een fantastisch terras ontdekt in Amsterdam, het terras van restaurant Sushisamba! Een internationaal restaurant met vestigingen in Londen,  Miama, Las Vegas en sinds een tijdje ook Amsterdam. Ze koken daar heerlijk,  een ware smeltkroes van Japans, Peruviaans en Braziliaans fine dining.

Het mooie van de vestiging in Amsterdam is de prachtige locatie, met een enorm groot terras aan de Singelgracht vlakbij het museumkwartier. En bovendien is het binnen ook erg sfeervol!

sushisamba
Foto: De Smaak van Margot

Het eten smaakt echt verrukkelijk, zeker bij mooi weer op het terras. Ze bieden een 3-gangen lunchmenu aan voor 25 euro. Need I say more? Enjoy!

Foto: De Smaak van Margot

Tip 5 Terras van Buutengaets in St. Annaland

terras
Restaurant Buutengaets is prachtig gelegen in de jachthaven van Sint Annaland – Foto: De Smaak van Margot

Van de randstad gaan we naar het platteland. Op een heel afgelegen plekje op het eiland Tholen ligt restaurant Buutengaets op een prachtige locatie.  Buutengaets ligt namelijk in de jachthaven van Sint Annaland, aan de Krabbenkreek, een uitloper van de Oosterschelde.  Het dient ook als clublokaal voor de lokale watersportvereniging.

En wat het zo bijzonder maakt? Op het terras kijk je aan de ene kant uit op de Krabbenkreek. Hier zie je de jachten aan komen varen, die vervolgens aanleggen in de jachthaven, waar je aan de andere kant van het terras op uitkijkt. Of andersom natuurlijk, dat je de jachten vanuit de jachthaven ziet wegvaren.

Bij Buutengaets kan je ook prima eten! Ze hebben een lunch/brasserie kaart en een restaurantkaart. De verse vis is hier heel erg de moeite waard! Dus wat let je om hier een heerlijke zondagmiddag door te brengen, genietend van het uitzicht en het heerlijke eten!

Als je geluk hebt kan je nog wel eens zeehonden spotten ook!

Het restaurant is recentelijk helemaal gerenoveerd. Vanuit het restaurant heb je een fantastisch uitzicht, dus ook in de wintermaanden een aanrader!

terras
Het prachtige uitzicht bij Buutengaets – Foto: Buutengaets

Nu ik m’n top terras tips nog eens doorlees ontdek ik wel direct een rode draad: ze zijn allemaal aan het water gelegen. Nou ben ik ook dol op water, dus niet vreemd dat ik dit soort terrassen op zoek. Er zijn natuurlijk ook fantastische terrassen op andere locaties.

Wat is jouw favoriete terras?

Laat me weten wat jouw favoriete terras is en waarom. Met jullie tips kan ik wellicht een vervolg schrijven! Voorlopig zou ik zeggen: veel plezier met deze terras tips. Proost, op een mooie nazomer!

 

 

4 reacties

  1. De DakKas in centrum van Haarlem. Heerlijk dakterras op de bovenste verdieping van parkeergarage De Kamp. Uizicht over stad, richting Bloemendaal, Amsterdam, Schiphol en Heemstede. Ongedwongen sfeer, goed (bio)-eten en wijnen. PS . Heb gestemd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.