Uit Spanje: bonensalade met chorizo en garnalen

In Spanje weten ze wel wat lekker smaakt met het warme weer. Daarom is deze Spaanse bonensalade een aanrader bij warme dagen. Is het wat minder warm? Geen probleem, ook dan is het heerlijk. Ik kwam het receptje tegen bij Delicious en ben er gelijk mee aan de slag gegaan. “Magnifique lekker” ze mijn man over deze heerlijke salade. “Hermosa deliciosa” past beter bij deze heerlijke Spaanse bonensalade.  Ook op Instagram was de foto van dit gerecht erg populair, dus vandaar dat ik mijn versie graag met jullie deel. 

Wat heb je ervoor nodig?

Hoofdgerecht voor 4 personen:

450 g reuzenbonen uit blik, uitgelekt
150 g chorizo, in stukjes gesneden
500 gram grote rauwe gepelde garnalen
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 ui, in stukjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
150 g groene olijven zonder pit
2 citroenen
gerookt paprikapoeder, naar eigen smaak
4 el milde olijfolie

Hoe maak je het?

  • Open het blik reuzenbonen, spoel ze af en laat uitlekken
  • Doe 2 el milde olijfolie in de koekenpan en bak de chorizo een paar minuten.
  • Voeg de garnalen toe en bak ca. 2 minuten
  • Doe dan de knoflook, ui en paprika erbij en bak het geheel in ca 5-6 minuten gaar, haal dan van het vuur
  • Verhit in een ander pan de rest van de olijfolie en bak daarin de citroenen in ca 5 minuten mooi goudbruin
  • Pak een mooie schaal en schep alle ingrediënten door elkaar:  begin met het chorizo, garnalen, groentemengsel en voeg daarbij de bonen, fijngesneden peterselie en de olijven.
  • Breng op smaak met het gerookte paprika poeder. Let op: dit is vrij pittig, dus niet te veel tegelijk toevoegen.
  • Leg de citroenen bovenop de bonenschotel
  • Je serveert het gerecht lauwwarm. Lekker met een groene salade, of simpelweg wat veldsla erbij op het bord. Beetje extra vergine olijfolie eroverheen, beetje peper. Heerlijk.

Je maakt dit gerecht in een klein half uurtje klaar.

Smakelijk, oftewel: buen provecho!

Spaanse bonensalade
Heerlijke Spaanse bonensalade met chorizo en garnalen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*
*

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.