De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (11.164)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (4.796)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (3.507)
  • Hippe cocktailbar in Maastricht – Aanraders in Maastricht deel 4 (3.331)
  • 10 vragen aan Gastvrouw van het jaar én Sommelier of the year,  Jennifer Silvius (3.153)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
  
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
Spaanse bonensalade
  • Blog
  • Hoofdgerechten
  • Recepten
  • Salade

Uit Spanje: bonensalade met chorizo en garnalen

  • 29 augustus 2018
  • Geen reacties

In Spanje weten ze wel wat lekker smaakt met het warme weer. Daarom is deze Spaanse bonensalade een aanrader bij warme dagen. Is het wat minder warm? Geen probleem, ook dan is het heerlijk. Ik kwam het receptje tegen bij Delicious en ben er gelijk mee aan de slag gegaan. “Magnifique lekker” ze mijn man over deze heerlijke salade. “Hermosa deliciosa” past beter bij deze heerlijke Spaanse bonensalade.  Ook op Instagram was de foto van dit gerecht erg populair, dus vandaar dat ik mijn versie graag met jullie deel. 

Wat heb je ervoor nodig?

Hoofdgerecht voor 4 personen:

450 g reuzenbonen uit blik, uitgelekt
150 g chorizo, in stukjes gesneden
500 gram grote rauwe gepelde garnalen
1 rode paprika, in stukjes gesneden
1 ui, in stukjes gesneden
2 tenen knoflook, geperst
1 bosje bladpeterselie, fijngehakt
150 g groene olijven zonder pit
2 citroenen
gerookt paprikapoeder, naar eigen smaak
4 el milde olijfolie

Hoe maak je het?

  • Open het blik reuzenbonen, spoel ze af en laat uitlekken
  • Doe 2 el milde olijfolie in de koekenpan en bak de chorizo een paar minuten.
  • Voeg de garnalen toe en bak ca. 2 minuten
  • Doe dan de knoflook, ui en paprika erbij en bak het geheel in ca 5-6 minuten gaar, haal dan van het vuur
  • Verhit in een ander pan de rest van de olijfolie en bak daarin de citroenen in ca 5 minuten mooi goudbruin
  • Pak een mooie schaal en schep alle ingrediënten door elkaar:  begin met het chorizo, garnalen, groentemengsel en voeg daarbij de bonen, fijngesneden peterselie en de olijven.
  • Breng op smaak met het gerookte paprika poeder. Let op: dit is vrij pittig, dus niet te veel tegelijk toevoegen.
  • Leg de citroenen bovenop de bonenschotel
  • Je serveert het gerecht lauwwarm. Lekker met een groene salade, of simpelweg wat veldsla erbij op het bord. Beetje extra vergine olijfolie eroverheen, beetje peper. Heerlijk.

Je maakt dit gerecht in een klein half uurtje klaar.

Smakelijk, oftewel: buen provecho!

Spaanse bonensalade
Heerlijke Spaanse bonensalade met chorizo en garnalen

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • recept
  • salade
Vorige bericht
top terras
  • Amsterdam
  • Blog
  • Hotspots
  • Nederland
  • Rotterdam
  • To do

5 x topterrassen met een view

  • 22 augustus 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
  • Blog
  • Inspiratie
  • Op reis
  • Producten
  • To do

De geneugten van de Gascogne

  • 5 september 2018
Bekijk bericht

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Meest recente berichten
  • Blog alleen voor échte vleesliefhebbers! 15 augustus 2019
  • Verborgen parel: De Kleine Toren van Baarland 20 juni 2019
  • Panna Cotta met zoete aspergetopjes en rabarber-frambozen compote 30 mei 2019
  • Culinair feestje bij Orangerie De Pol 23 mei 2019
  • Over kreeft, bier en Ronald Koeman 18 april 2019
Recente reacties
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
  • Margot Haest op Coca kauwen doe je zo!
  • Sem op Coca kauwen doe je zo!
  • ecommany op 5 x topterrassen met een view
Categorieën
  • Blog (84)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (42)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (15)
  • Margot (19)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (7)
  • Recepten (26)
    • Desserts (4)
    • Hoofdgerechten (11)
    • Lunchgerecht (2)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (23)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (15)
      • Bergen op Zoom (2)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade voorgerecht wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Meest recente berichten
  • Blog alleen voor échte vleesliefhebbers! 15 augustus 2019
  • Verborgen parel: De Kleine Toren van Baarland 20 juni 2019
  • Panna Cotta met zoete aspergetopjes en rabarber-frambozen compote 30 mei 2019
  • Culinair feestje bij Orangerie De Pol 23 mei 2019
  • Over kreeft, bier en Ronald Koeman 18 april 2019
  • Tropisch tafelen bij Brass Boer Bonaire 13 januari 2019
Instagram
LAST MINUTE WILD ALERT! 44 5
Prachtige culinaire middag bij De Gieser Wildeman* in Noordeloos. Initiatief van kunstenaars Chris Sommer en Josien Damen, die FISH (Food Inspiration Style Hospitality) organiseerden. Mooie expositie van keramiek en unieke sieraden gekoppeld aan een prachtige lunch. Dat was genieten van de kunst en de heerlijke keuken van topchef René Tichelaar en de mooie wijnen van wijnmeester Danny Dwarswaard en sommelier Jeroen de Ridder. #degieserwildeman #renetichelaar #michelinstar #noordeloos #FISH #chrissommer #visindehoofdrol #topchef #alliancegastronomique #svhmeesterkok #jeroenderidder #dannydwarswaard #topcuisine #topwijnen #foodblogger #chefsofinstagram #desmaakvanmargot 74 3
HEB JIJ WEL EENS HAAI GEGETEN? 61 9
Lobster, avocado en vanille. Is het geen plaatje? Wat kunnen ze fantastisch koken hier op Mauritius! #lobster #kreeft #avocado #voorgerecht #vanille #paradisecovemauritius #thecove@paradisecove #honeymoon #desmaakvanmargot #desmaakvanmargotontour #mauritius #capmalheureux #anselaraie #foodie 71 9
Volgen
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.