De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (11.170)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (4.807)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (3.516)
  • Hippe cocktailbar in Maastricht – Aanraders in Maastricht deel 4 (3.341)
  • 10 vragen aan Gastvrouw van het jaar én Sommelier of the year,  Jennifer Silvius (3.153)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
  
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
appelkruimeltaart
  • Blog
  • Desserts
  • Recepten

Appelkruimeltaart met pecannoten en dadels – Favoriet van Margot

  • 17 oktober 2018
  • Geen reacties

Deze heerlijke appelkruimeltaart is een van mijn favoriete recepten en dan vooral als toetje. Uiteraard ook erg lekker ‘s ochtends bij de koffie, maar ik vind het  een perfecte afsluiter van een heerlijk diner.  Het recept heb ik jaren geleden gehaald uit het boekje: Koken met Karin (zonder pakjes & zakjes).

Appelkruimeltaart met pecannoten en dadels

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

Deeg:

100 g bloem
100 g boter
100 g suiker
75 g pecannoten
rasp van 1 sinaasappel
beetje zout
boter om de vorm in te vetten

Voor de vulling:

500 g appels (= ongeveer 3 grote), bv Elstar
150 g gedroogde dadels
2 el bruine basterdsuiker
2 tl kaneel

Evt. voor het serveren:

Creme-fraiche, slagroom of vanille ijs.

Bakvorm van 22 cm ∅

Hoe maak je het?

  • Verwarm de oven voor op 180ºC

Bereid het deeg:

  • Zeef de bloem boven een deegkom
  • Snijd de boter in blokjes en voeg die bij de bloem
  • Rasp de schil van de sinaasappel (eerst even afwassen en afdrogen) en voeg aan het deeg toe
  • Doe de suiker en het zout erbij
  • Het deeg moet nu gemengd worden. Dit kan je met je handen doen, ik doe het echter het liefst met een ouderwetse mixer met deeghaken om een mooi kruimelig deeg te krijgen.
  • Hak tenslotte de pecannoten in stukken en schep die door het kruimeldeeg

Voor de vulling:

  • Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels in kleine stukjes
  • Als er pitten in de dadels zitten verwijder je deze. Snijd ze daarna in kleine stukjes
  • Meng de appels en de dadels met de basterdsuiker en kaneel

De taart:

  • Vet een taartvorm of ovenschaal in met een beetje boter
  • Doe het appel-dadel-mengsel erin, druk aan en strijk plat
  • Strooi het kruimeldeeg erover
  • Zet 30 minuten op 180ºC in de voorverwarmde oven
  • Check na 30 minuten even of het deeg gaar is en of de taart een mooi bruin kleurtje heeft. Anders kan je de baktijd nog even verlengen

appelkruimeltaart

Serveren:

De appelkruimeltaart is erg lekker als hij warm geserveerd wordt. Je kan er naar keuze wat creme-fraîche bij doen, of voor de liefhebbers slagroom of een bolletje ijs. Alhoewel ik moet zeggen dat de taart zo lekker is dat ie verder ook niet echt iets nodig heeft!

Tips:

  • De laatste keer dat ik dit recept maakte had ik het inderdaad als toetje gepland na een uitgebreid diner.  Ik bedacht toen dat het leuk was om iedereen zijn eigen minitaartje te geven in een schaaltje. Een mooie kleine portie en zag er heel gezellig uit!
appelkruimeltaart
Appelkruimeltaart als 1-persoons minitaartjes – Foto: De Smaak van Margot (kleuren helaas niet zo mooi door het kunstlicht)
  • Als het deeg niet plakt, doe er dan iets meer boter bij (tip van Karin)
  • Als je geen kruimels hebt maar alleen grote bonken deeg: voeg extra bloem en suiker toe en ga opnieuw mengen (tip van Karin)
  • Je kan gedroogde dadels ook pitloos kopen, wel zo makkelijk!
  • Uiteraard kan je dit recept ook bereiden met andere vruchten, abrikozen, perziken, peren, wat je maar lekker vindt!
  • Op de website van Karin vind je nog meer heerlijke recepten!

Ik ben benieuwd of jij net zo enthousiast bent over dit recept als ik!

Meer inspiratie voor desserts?

  • Limoensorbet met limoncello en granaatappel
  • Kaastaart
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • desserts
Vorige bericht
  • Blog
  • Inspiratie
  • Mensen met passie

10 vragen aan Patron Cuisinier François Geurds

  • 10 oktober 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
succesvol wijnboer
  • Blog
  • Inspiratie
  • Mensen met passie

Hoe word je een succesvol wijnboer in Nederland?

  • 26 oktober 2018
Bekijk bericht

Geef een reactie Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Meest recente berichten
  • Blog alleen voor échte vleesliefhebbers! 15 augustus 2019
  • Verborgen parel: De Kleine Toren van Baarland 20 juni 2019
  • Panna Cotta met zoete aspergetopjes en rabarber-frambozen compote 30 mei 2019
  • Culinair feestje bij Orangerie De Pol 23 mei 2019
  • Over kreeft, bier en Ronald Koeman 18 april 2019
Recente reacties
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
  • Margot Haest op Coca kauwen doe je zo!
  • Sem op Coca kauwen doe je zo!
  • ecommany op 5 x topterrassen met een view
Categorieën
  • Blog (84)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (42)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (15)
  • Margot (19)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (7)
  • Recepten (26)
    • Desserts (4)
    • Hoofdgerechten (11)
    • Lunchgerecht (2)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (23)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (15)
      • Bergen op Zoom (2)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade voorgerecht wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze website, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Meest recente berichten
  • Blog alleen voor échte vleesliefhebbers! 15 augustus 2019
  • Verborgen parel: De Kleine Toren van Baarland 20 juni 2019
  • Panna Cotta met zoete aspergetopjes en rabarber-frambozen compote 30 mei 2019
  • Culinair feestje bij Orangerie De Pol 23 mei 2019
  • Over kreeft, bier en Ronald Koeman 18 april 2019
  • Tropisch tafelen bij Brass Boer Bonaire 13 januari 2019
Instagram
Jullie denken waarschijnlijk dat ik weer in Portugal ben of zo, met deze overheerlijke gamba’s. Niets is minder waar. Waar dan wel? Gewoon in Rotterdam! Bij golfbaan Seve. Ben je dol op golfen? Ga naar Seve en geniet na afloop van deze heerlijke gamba’s. Houd je niet van golfen? Dan sla je dat over en eet je alleen de gamba’s. Ik genoot ervan met @rwrgolf die hier een mooi business event verzorgden! #gambasopdegolfbaan #gambas #rwrgolf #lekkeretenopdegolfbaan #golfcenterseve #golfcenterseverotterdam #degolfendefoodie #dutchfoodie #desmaakvanmargot #foodpicsforfoodies 44 0
LAST MINUTE WILD ALERT! 44 5
Prachtige culinaire middag bij De Gieser Wildeman* in Noordeloos. Initiatief van kunstenaars Chris Sommer en Josien Damen, die FISH (Food Inspiration Style Hospitality) organiseerden. Mooie expositie van keramiek en unieke sieraden gekoppeld aan een prachtige lunch. Dat was genieten van de kunst en de heerlijke keuken van topchef René Tichelaar en de mooie wijnen van wijnmeester Danny Dwarswaard en sommelier Jeroen de Ridder. #degieserwildeman #renetichelaar #michelinstar #noordeloos #FISH #chrissommer #visindehoofdrol #topchef #alliancegastronomique #svhmeesterkok #jeroenderidder #dannydwarswaard #topcuisine #topwijnen #foodblogger #chefsofinstagram #desmaakvanmargot 74 3
HEB JIJ WEL EENS HAAI GEGETEN? 61 9
Volgen
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.