Private dining in een iglo. Dat klinkt als ver van je bed show toch? Ik zag het een paar jaar geleden al bij een restaurant in Londen en tegenwoordig is het ook in New York hip and happening. Maar, hoe leuk, de trend is opgepikt door een Nederlandse ondernemer, Frank van der Avert uit Bergen op Zoom, dus wij kunnen er hier nu ook van genieten! En dat heb ik gedaan! Ik neem je graag mee in deze ervaring!
Private dining in een iglo
Samen met 7 vrienden heb ik op een zondagmiddag afgesproken om te gaan dineren bij de iglo’s. Als we eind van de middag aankomen is het nog wat bewolkt en een beetje regenachtig. Dat maakt niks uit, want de iglo’s die van doorzichtig kunststof zijn gemaakt kunnen wel tegen een stootje. Onze vrienden zijn er al. Wat ziet het er van de buitenkant al ontzettend gezellig uit! We openen de rits van de iglo. Het geluid daarvan doet me even terugdenken aan vervlogen kampeertijden. Heerlijk! In de iglo doet echter bijna niets meer aan camping denken. Vloerbedekking op de vloer, een sfeervol gedekte tafel, verwarming boven en onder de tafel en een koelkastje met onze eigen drankvoorraad. Nou, alle ingrediënten voor een gezellige avond zijn aanwezig. Laat het diner maar beginnen!
Het diner
Het diner is gebaseerd op het shared dining principe. Er worden verschillende gangen geserveerd, steeds in een soort boxen die midden op tafel gezet worden. Hierin zitten verschillende gerechtjes waaruit je een keuze kunt maken. In onze voorgerechten box zaten 6 verschillende soorten voorgerechten. Dat kan je met recht een voorgerechtenparade noemen! Van carpaccio van ossenhaas met truffelmayonaise tot een timbaaltje van krab, kreeft en Hollandse garnalen en Serrano ham met meloen.

Aangezien de gerechtjes er zo lekker uitzagen en we ze allemaal wilden proeven kozen wij voor een praktische oplossing: we deelden ieder gerechtje met onze partner! Dat was een verstandige keuze, want ze waren zonder uitzondering heerlijk!
Hoofdgerecht
Het hoofdgerecht werd geserveerd in kleine pannetjes op 2 grote planken. Wat ziet dat er gezellig uit zeg! In de pannetjes o.a. hazenpeper, gewokte biefstuk en scampi’s in roomsaus. Gevarieerde gerechten, voor ieder wat wils. De garnituur die daarbij geserveerd werd, was ook ontzettend lekker. Gegratineerde witlof om je vingers bij af te likken en de rode kool…. volgens het recept van mijn oma denk ik! Het was lang geleden dat ik zulke lekkere rode kool had gegeten!

Dessert
Qua hoeveelheden kom je niets tekort zoals je op basis van het voorgaande kunt constateren! Het is verstandig om je bij gang 1 en 2 een beetje in te houden, want ook de toetjesparade mag er zijn! IJs, crème brulée, chocolademousse, fruit en tiramisu. Het kan niet op!
Tip: ga voor zonsondergang
Wij hadden geluk toen we bij de iglo’s waren. Het was bewolkt, maar uiteindelijk klaarde het toch nog op. Daardoor konden we genieten van de prachtige zonsondergang! Dus een tip: als je de kans krijgt ga dan op een tijdstip dat je de zon nog ziet onder gaan. Je moet natuurlijk wel geluk hebben met het weer in deze donkere maanden

Dolle boel
Je zult begrijpen dat wij met z’n achten een heerlijke, bourgondische, dolle middag hebben beleefd. 8 vrienden, 3 gangen met heerlijk eten en de nodige flessen wijn. Nou, dan weet je het wel. Wil je ook een leuk uitje, net even anders dan anders dan is dit een absolute aanrader!

Achtergrond
Ondernemer Frank van de Avert van restaurant Saus Eten en Drinken is dit jaar begonnen met een Terras Aan het Water, van de Binnenschelde in Bergen op Zoom. Dat was afgelopen zomer een regelrechte hit. (Lees ook mijn blog over mijn 5 favoriete terrassen met een view). Hij wilde ook in de wintermaanden iets met zijn terras doen en werd door vrienden die in New York waren geattendeerd op de iglo’s.
Frank vond dat een fantastisch idee en is ermee aan de gang gegaan. Het resultaat: een uniek terras met mogelijkheid voor private dining gebaseerd op het shared dining principe. Het prachtige uitzicht, met name bij zonsondergang krijg je er gratis bij.

Hoe werkt het?
Voor een iglo-avondje moet je uiteraard wel even reserveren. Je kunt reserveren via de link: Saus Eten en Drinken
Hier kan je op basis van een plattegrond zelf aangeven welke iglo je wilt reserveren. En ook kan je hier een keuze maken uit de diverse arrangementen. Wij hadden gekozen voor het standaard arrangement (dat wij overigens al best heel luxe vonden!). Daarnaast maak je ook een keuze voor wat voor drank je in je koelkast wilt hebben. Op die manier is het echt private dining. Het bedienend personeel komt alleen even binnen om de diverse gangen te brengen en verder kan je alles lekker zelf met je eigen gezelschap regelen.
Update 9 januari 2020:
De iglo’s staan er inmiddels al weer een tijdje. Frank van de Avert heeft dit jaar geïnvesteerd in gloednieuwe nog mooiere iglo’s. Wil jij er ook naar toe? Je kunt er tot 16 februari 2020 terecht.
Saus Eten en Drinken
De Boulevard 65
4617 LX, Bergen op Zoom
Tel. 0164-856779
info@sausetenendrinken.nl