De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.293)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.815)
  • 5 x topterrassen met een view (4.735)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
private dining in een iglo
  • Bergen op Zoom
  • Blog
  • Hotspots
  • Nederland
  • Nederland
  • Restaurants

Trendy private dining in een iglo

  • 6 december 2018
  • Geen reacties

Private dining in een iglo. Dat klinkt als ver van je bed show toch? Ik zag het een paar jaar geleden al bij een restaurant in Londen en tegenwoordig is het ook in New York hip and happening.  Maar, hoe leuk, de trend is opgepikt door een Nederlandse ondernemer, Frank van der Avert uit Bergen op Zoom, dus wij kunnen er hier nu ook van genieten! En dat heb ik gedaan! Ik neem je graag mee in deze ervaring! 

Private dining in een iglo

Samen met 7 vrienden heb ik op een zondagmiddag afgesproken om te gaan dineren bij de iglo’s. Als we eind van de middag aankomen is het nog wat bewolkt en een beetje regenachtig. Dat maakt niks uit, want de iglo’s die van doorzichtig kunststof zijn gemaakt kunnen wel tegen een stootje.  Onze vrienden zijn er al. Wat ziet het  er van de buitenkant al ontzettend gezellig uit! We openen de rits van de iglo. Het geluid daarvan doet me even terugdenken aan vervlogen kampeertijden. Heerlijk! In de iglo doet echter bijna niets meer aan camping denken. Vloerbedekking op de vloer, een sfeervol gedekte tafel, verwarming boven en onder de tafel en een koelkastje met onze eigen drankvoorraad. Nou, alle ingrediënten voor een gezellige avond zijn aanwezig. Laat het diner maar beginnen!

Het diner

Het diner is gebaseerd op het shared dining principe. Er worden verschillende gangen geserveerd, steeds in een soort boxen die midden op tafel gezet worden. Hierin zitten verschillende gerechtjes waaruit je een keuze kunt maken. In onze voorgerechten box zaten 6 verschillende soorten voorgerechten.  Dat kan je met recht een voorgerechtenparade noemen! Van carpaccio van ossenhaas met truffelmayonaise tot een timbaaltje van krab, kreeft en Hollandse garnalen en Serrano ham met meloen.

private dining in een iglo
De voorgerechten parade – Foto: De Smaak van Margot

Aangezien de gerechtjes er zo lekker uitzagen en we ze allemaal wilden proeven kozen wij voor een praktische oplossing: we deelden ieder gerechtje met onze partner! Dat was een verstandige keuze, want ze waren zonder uitzondering heerlijk!

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht werd geserveerd in kleine pannetjes op 2 grote planken. Wat ziet dat er gezellig uit zeg!  In de pannetjes o.a. hazenpeper, gewokte biefstuk en scampi’s in roomsaus. Gevarieerde gerechten, voor ieder wat wils.  De garnituur die daarbij geserveerd werd, was ook ontzettend lekker. Gegratineerde witlof om je vingers bij af te likken en de rode kool…. volgens het recept van mijn oma denk ik! Het was lang geleden dat ik zulke lekkere rode kool had gegeten!

private dining in een iglo
De hoofdgerechten parade – Foto: De Smaak van Margot

Dessert

Qua hoeveelheden kom je niets tekort zoals je op basis van het voorgaande kunt constateren! Het is verstandig om je bij gang 1 en 2 een beetje in te houden, want ook de toetjesparade mag er zijn! IJs, crème brulée, chocolademousse, fruit en tiramisu. Het kan niet op!

Tip: ga voor zonsondergang

Wij hadden geluk toen we bij de iglo’s waren. Het was bewolkt, maar uiteindelijk klaarde het toch nog op. Daardoor konden we genieten van de prachtige zonsondergang! Dus een tip: als je de kans krijgt ga dan op een tijdstip dat je de zon nog ziet onder gaan. Je moet natuurlijk wel geluk hebben met het weer in deze donkere maanden

private dining in een iglo
Als je geluk hebt kun je genieten van de mooie zonsondergang – Foto: De Smaak van Margot

Dolle boel

Je zult begrijpen dat wij met z’n achten een heerlijke, bourgondische, dolle middag hebben beleefd. 8 vrienden, 3 gangen met heerlijk eten en de nodige flessen wijn. Nou, dan weet je het wel.  Wil je ook een leuk uitje, net even anders dan anders dan is dit een absolute aanrader!

private dining in een iglo
Dat ziet er toch gezellig uit? – Foto: De Smaak van Margot

 

Achtergrond

Ondernemer Frank van de Avert van restaurant Saus Eten en Drinken is dit jaar begonnen met een Terras Aan het Water, van de Binnenschelde in Bergen op Zoom. Dat was afgelopen zomer een regelrechte hit. (Lees ook mijn blog over mijn 5 favoriete terrassen met een view). Hij wilde ook in de wintermaanden iets met zijn terras doen en werd door vrienden die in New York waren geattendeerd op de iglo’s.

Frank vond dat een fantastisch idee en is ermee aan de gang gegaan. Het resultaat: een uniek terras met mogelijkheid voor private dining gebaseerd op het shared dining principe. Het prachtige uitzicht, met name bij zonsondergang krijg je er gratis bij.

private dining in een iglo
En zo zie je het iglo(w) effect! – Foto: Leoniek.eu

Hoe werkt het?

Voor een iglo-avondje moet je uiteraard wel even reserveren. Je kunt reserveren via de link: Saus Eten en Drinken

Hier kan je op basis van een plattegrond  zelf aangeven welke iglo je wilt reserveren. En ook kan je hier een keuze maken uit de diverse arrangementen. Wij hadden gekozen voor het standaard arrangement (dat wij overigens al best heel luxe vonden!). Daarnaast maak je ook een keuze voor wat voor drank je in je koelkast wilt hebben. Op die manier is het echt private dining. Het bedienend personeel komt alleen even binnen om de diverse gangen te brengen en verder kan je alles lekker zelf met je eigen gezelschap regelen.

Update 9 januari 2020:

De iglo’s staan er inmiddels al weer een tijdje. Frank van de Avert heeft dit jaar geïnvesteerd in gloednieuwe nog mooiere iglo’s. Wil jij er ook naar toe? Je kunt er tot 16 februari 2020 terecht. 

Saus Eten en Drinken
De Boulevard 65
4617 LX, Bergen op Zoom

Tel. 0164-856779
info@sausetenendrinken.nl

 

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • diner
  • hotspot
  • inspiratie
  • restaurant
Vorige bericht
hard & ziel
  • Blog
  • Hotspots
  • Nederland
  • Nederland
  • Restaurants

Eten met Hard & Ziel in Middelburg

  • 10 november 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
kerst trends 2018
  • Blog
  • Inspiratie

Kersttrends 2018

  • 11 december 2018
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.