De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.293)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.815)
  • 5 x topterrassen met een view (4.735)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
tropisch tafelen
  • Blog
  • Hotspots
  • Op reis
  • Restaurants

Tropisch tafelen bij Brass Boer Bonaire

  • 13 januari 2019
  • Geen reacties

Tropisch tafelen bij Brass Boer Bonaire

De donkere januari dagen zijn weer aangebroken. Na de glitter en glamour van de feestdagen weer back to normal. Wat is er dan heerlijker dan even wegdromen en aan tropische vakantiebestemmingen denken? En helemaal als je op die vakantiebestemming ook nog eens fantastisch kunt eten! Ik neem je graag mee naar Brass Boer op Bonaire! Ga je mee?

Op bezoek bij mijn zoon

Afgezien van het feit dat ik als foodie natuurlijk erg benieuwd was naar Brass Boer had ik nog een extra goede reden om af te reizen naar Bonaire. Mijn zoon liep daar namelijk stage. Als student Horeca Ondernemer Manager had hij het geluk om een prachtige stageplaats te bemachtigen bij Brass Boer, het tropische zusje van De Librije. Heb je nog meer redenen nodig om naar een heerlijke tropische bestemming af te reizen?

Brass Boer Bonaire

Restaurant Brass Boer is gevestigd op het mooie Delfins Beach Resort op Bonaire.  In een werkelijk adembenemende omgeving hebben Jonnie en Thérèse Boer hier hun tropische droom tot leven gebracht. Een fine dining restaurant, een prachtige beachbar en zelfs een foodtruck is aanwezig. Personeel dat jarenlang geschoold is bij De Librije in Zwolle zorgt gegarandeerd voor een top ervaring. Niets wordt hier aan het toeval over gelaten.

Beachbar

We kwamen ’s avonds aan en we vierden het weerzien met mijn zoon uiteraard direct bij de prachtige Beachbar. Hier worden heerlijke cocktails gemaakt, met onder andere de heerlijke Gin & Jonnie,  en uiteraard staan ook de wijnen van Thérèse hier op de kaart. Een mooie aftrap van de vakantie!

Lekker wakker worden

Het was heerlijk om wakker te worden in dit prachtige tropische paradijs. We waren in het donker aangekomen, dus super gaaf om nu te zien waar we de komende week zouden verblijven. Blauwe zee, palmbomen, prachtig zwembad, blauwe lucht en een heerlijk zonnetje!  Alle ingrediënten waren aanwezig voor een topvakantie!

tropisch tafelen
Das lekker wakker worden! – Foto: De Smaak van Margot

Ontbijt à la Jonnie Boer

Over het ontbijt de volgende ochtend mochten we ook zeker niet klagen. We werden hartelijk ontvangen door de attente Bonairese gastvrouwen. Ze vroegen hoe we ons eitje wilden. Gepocheerd, sunnyside-up of scrambled. Welke het lekkerste was vroegen we. Met een grote schaterlach hoorden we dat ze allemaal erg lekker zijn. Gelukkig bleven we een hele week en ik kan bevestigen dat dat inderdaad het geval zijn. Ik had geen idee dat je een simpel eitje zo culinair kan bereiden!

tropisch tafelen
De heerlijke culinaire eitjes – Foto: De Smaak van Margot
Beleg van De Smaakspecialist uit Zwolle – Foto: De Smaak van Margot
Heerlijke cappuccino! – Foto: De Smaak van Margot

 

En dan de zelfgemaakte crackers. Niet te versmaden! Die wil ik thuis ook! Hier kan Bolletje niet aan tippen! De heerlijke salades, yoghurtjes, vleeswaren ingevlogen uit Zwolle(!) en de overheerlijke verse fruitsapjes en cappuccino zorgden we ervoor dat we iedere dag zeer uitgebreid ontbeten!

Lunch met een culinaire twist

Uiteraard kun je ook voor de lunch terecht bij restaurant Brass Boer.

tropisch tafelen
Een hele bijzondere vitello tonato! – Foto: De Smaak van Margot
Met een lekker wijntje erbij van Therese! – Foto: De Smaak van Margot

Heerlijk relaxt om op deze prachtige plek te genieten van mooie lunchgerechten. Of je nou de steak-tartare kiest, de vitello tonato of de koude pizza met tonijn, alles is even lekker en met een verrassende culinaire twist klaargemaakt. Hier komt geen gerecht op tafel zonder de goedkeuring van Jonnie Boer.

 

Extra genieten wordt het met een passend wijntje erbij. Sommelier Margaux Hettema helpt je graag met het kiezen van een heerlijke bijpassende wijn. Haar enthousiasme en grote glimlach zijn een genot aan tafel!

Table 14 en Johann Cruijff

Als het ontbijt en de lunch al zo fantastisch zijn, wat belooft dat dan voor het diner? Natuurlijk staan hier ook de nodige culinaire verrassingen te wachten. En heel gaaf is het mooie project Table 14. Ter nagedachtenis aan Johan Cruijff is op een kleine pier in het water een tropische private dining gelegenheid gecreëerd.  In een kleine tropische hut volledig ingericht met Johan Cruijff herinneringen kan je met 2, 4 of 6 personen genieten van een prachtig Brass Boer diner. Van de opbrengst van deze tafel gaat 10% naar de Johan Cruijff Foundation. die De Johan Cruijff Foundation steunt en ontwikkelt sportactiviteiten voor kwetsbare kinderen over de hele wereld.  Een prachtig initiatief van Jonnie en Thérèse om deze Foundation te steunen!

tropisch tafelen
Brass Boer support met Table 14 de Johan Cruijff Foundation – Foto: De Smaak van Margot

“Je gaat het pas zien als je het door hebt”

Heel veel romantischer dan deze Table 14 kan je het niet bedenken hoor! (Als je er tenminste tegen kunt dat Johan Cruijff je vanaf het tafelblad de hele avond aankijkt!) En om goede gespreksstof hoef je ook niet verlegen te zitten. De vele Cruijffiaanse uitspraken die hier zijn aangebracht bieden voldoende gespreksstof: “Je gaat het pas zien als je het door hebt”, “Als wij de bal hebben kunnen hun niet scoren” en “Als je niet ken winnen moet je zorgen dat je niet verliest”

tropisch tafelen
Romantisch plekje toch? – Foto: De Smaak van Margot
Cruijffiaanse uitspraken – Foto: De Smaak van Margot
tropisch tafelen
Met Johan Cruijff aan tafel – Foto: De Smaak van Margot

Culinair genieten

En ja, daarnaast is het gewoon een culinair feestje om hier te eten. Wij hebben genoten van prachtige gerechten, heerlijke wijnen, de mooie omgeving en het deskundige en gezellige personeel. Hou je van een culinaire avond en ben je op Bonaire, laat jezelf dan zeker een avondje vertroetelen door het enthousiaste team van Brass Boer!

tropisch tafelen
Amuse – Foto: De Smaak van Margot
De heerlijke cava van Astrid en Therese – Foto: De Smaak van Margot
Broodje erbij – Foto: De Smaak van Margot
tropisch tafelen
Oester en Foie Gras, een prachtig gerecht! – Foto: De Smaak van Margot
tropisch tafelen
Mooi voorgerecht met avocado – Foto: De Smaak van Margot
tropisch tafelen
Een grote smaakexplosie – Wow! – Foto: De Smaak van Margot
tropisch tafelen
Wat een plaatje! En nog verukkelijk ook! – Foto: De Smaak van Margot
tropisch tafelen
Foto: De Smaak van Margot
tropisch tafelen
Appeltaart a la Brass Boer – Foto: De Smaak van Margot

Meer info vind je op de website van Brass Boer

Wall of Fame

Brass Boer heeft een prachtige Wall of Fame. Max Verstappen,  Andre van Duin, Dirk Zeelenberg, Miss Montreal, Lil Kleine  en vele andere bekende Nederlanders die hier geweest zijn laten hun waardering zien op de Wall of Fame. Enne… 3 x raden wie daar tegenwoordig ook bij staat????

tropisch tafelen
Wow! De Smaak van Margot op de Wall of Fame! – Foto: De Smaak van Margot

Hoe tof is dat? Wat een eer! Een extra toffe herinnering aan deze heerlijke vakantie. En ja, Brass Boer wordt absoluut aanbevolen door De Smaak van Margot!!!

(En voor alle duidelijkheid: nee, dit is geen gesponsord bericht!)

Andere restauranttips op Bonaire:

  • At Sea (recentelijk lid geworden van de Jeunes Restaurateurs)
  • It rains fishes
  • Sebastians

 

Tips:

Brass Boer binnenkort ook in Nederland!

Een leuk bericht voor het geval je niet naar Bonaire gaat en toch een beetje Brass Boer sfeer wilt snuiven: binnenkort (naar verwachting half april) openen Jonnie en Therese Brass Boer Thuis in  Zwolle! Ik ben erg benieuwd!

Andere tropische bestemming

Een hele andere tropische bestemming is Gambia, waar ik vorig jaar geweest ben. Lees meer in deze blog.

Coco Ocean Beach Resort & Spa

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • diner
  • hotspot
  • inspiratie
  • restaurant
Vorige bericht
culinair sprookje
  • Blog
  • Helmond
  • Inspiratie
  • Mensen met passie

Culinair sprookje: Het jongetje met de pollepel

  • 26 december 2018
Bekijk bericht
Volgende bericht
Oosterscheldekreeft
  • Blog
  • Inspiratie

Over kreeft, bier en Ronald Koeman

  • 18 april 2019
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.