De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.294)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.815)
  • 5 x topterrassen met een view (4.735)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
  • Blog
  • Hotspots
  • Mensen met passie
  • Nederland
  • Restaurants

Culinair feestje bij Orangerie De Pol

  • 23 mei 2019
  • Geen reacties

Er zijn van die restaurant bezoeken die je niet zo snel vergeet. Mijn bezoek aan Orangerie De Pol was er zo een. Ik neem jullie graag mee naar Doetinchem in de Achterhoek om jullie kennis te laten maken met Orangerie De Pol – een restaurant dat gevestigd is in een glazen kas – en het sympathieke jonge stel dat hier de scepter zwaait. Wedden dat je er ook graag naar toe gaat?

Orangerie De Pol

Orangerie De Pol is vorig jaar geopend. Ik had er over gelezen en het stond al op mijn shortlist van restaurants waar ik nog eens heen wilde, vanwege de bijzondere locatie. Toen kwam ik op een bloggersdag georganiseerd door de Jeunes Restaurateurs  Mark Captein , (chef-kok) en Marjolein Van der Ham (gastvrouw en sommelier) tegen. Hele sympathieke  jonge mensen en enorm bevlogen en gedreven.  Nu was er geen twijfel meer mogelijk: Orangerie De Pol, daar wilde ik naar toe.

Op naar de Achterhoek

Ons eerstvolgende weekendje weg planden we dan ook in Doetinchem. Met overnachting, want het is nogal een eindje rijden voor ons. We overnachtten bij de prachtige Villa Ruimzicht, een heel sfeervol landhuis dat je direct in de juiste stemming brengt.

villa ruimzicht
Villa Ruimzicht is een prachtig gelegen hotel in Doetinchem – Foto: De Smaak van Margot

Een gezellige taxichauffeur brengt ons binnen 10 minuutjes naar Orangerie De Pol, dat in de Achterhoekse bossen ligt, net buiten het centrum van Doetinchem. En wauw, bij aankomst werden we gelijk beloond met zicht op het prachtige restaurant. Wat ziet dat er van de buitenkant al super gaaf uit zeg! Tijd om naar binnen te gaan!

Orangerie De Pol
Wat ziet Orangerie De Pol er van de buitenkant al fantastisch uit! – Foto: De Smaak van Margot

Binnen worden we hartelijk welkom geheten door een jonge gastheer, die ons naar de tafel begeleidt. Wat een heerlijke sfeer hangt er in het restaurant. Een prachtig lichte ruimte door al het glas, maar in combinatie met het hout en de planten voelt het heel warm en welkom.

Zodra Marjolein ons in het oog krijgt worden we hartelijk begroet. We begroeten ook snel chef Mark Captein. Niet zo moeilijk, want hij staat achterin het restaurant in de compleet open keuken. In dit restaurant zit eigenlijk iedereen aan de Chef’s Table. Vanuit het hele restaurant is te zien hoe enthousiast Mark met zijn gerechten bezig is.

Orangerie De Pol
Chef Mark Captein en gastvrouw Marjolein Van der Ham zorgen voor een culinair feestje bij Orangerie De Pol – Foto: De Smaak van Margot

We beginnen de avond met een heerlijk glaasje Champagne van Ayala, de nieuwe huisleverancier van JRE.  Daarbij wordt een taco gevuld met kalfstartaar, gel van gepofte paprika, oude geitenkaas uit Lievelde en lente ui geserveerd. Heerlijke start!

Marjolein vertelt dat Mark het creatieve brein is achter de gerechten. Hij kookt graag met ingrediënten van het seizoen, en bij voorkeur vanuit de directe omgeving.  Mark wordt ‘s nachts regelmatig wakker met een briljant idee over een bepaald ingrediënt of gerecht.  Zo is ook een prachtige amuse ontstaan, een merengue van magnolia met crème van jonge geitenkaas en gel van gemberbier. (Tijdens ons bezoek staan de magnolia’s inderdaad volop in bloei!) Kijk maar wat een feestje alleen de amuses al waren!

 

Parel van venkel, schuim van venkel, gel van passievrucht – Foto: De Smaak van Margot
Nestje van kataifi, creme van lente ui, Achterhoekse eidooier – Foto: De Smaak van Margot
Orangerie De Pol
Merengue van magnolia, creme van jonge geitenkaas, gel van gemberbier – Foto: De Smaak van Margot
Het hele diner is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Wat hebben deze twee jonge mensen het perfect voor elkaar hier. Geniet mee van al het lekkers in de heerlijke foto’s hieronder. (Ik krijg al weer trek nu ik het allemaal voorbij zie komen!)
Orangerie De Pol
Voorgerecht: Cobia tartaar en gebrand, kaviaar van de Steurhoeve uit Gelders Laren, gebrande tomaat, chip van tomaat, gerookte tomaat, gemarineerde tomaat en schuim van tomaat – Foto: De Smaak van Margot
Orangerie De Pol
Tussengerecht 1:Rode poon, boerenmetworst van Dexter koeien, schuim van boerenmetworst, olie van waterkers, kruim van broccoli, structuren van wortel en beurre rouge (botersaus op basis van rode wijn)
Orangerie De Pol
Tussengerecht 2: Langzaam gegaarde kalfswang, aardappelkaantjes, structuren van biet, jus van biet – Foto: De Smaak van Margot
Orangerie De Pol
Hoofdgerecht: Gebakken lamsrug, kruim van nootjes en pistache, gebakken spinazie, structuren van pompoen, aardappel poffertjes, krokant van aardappel met rozemarijn, jus met rozemarijn – Foto: De Smaak van Margot
Orangerie De Pol
Dessert amuse: Roos van witte chocolade, mousse van witte chocolade, compote van rozenbottel – Foto: De Smaak van Margot
Orangerie De Pol
Dessert: Parfait van buffelyoghurt en verveine, verse buffelyoghurt met verveine, structuren van rabarber, witte chocolade en krokante yoghurt – Foto: De Smaak van Margot

Woorden zijn hier eigenlijk overbodig, toch?

Marjolein heeft ons overigens de hele avond voorzien van heerlijke bijpassende wijnen. Uitstekende smaakcombinaties bij de gerechten, dus de wijnkeuze kun je met een gerust hart aan Marjolein overlaten.

Bij de koffie kregen we tenslotte nog heerlijke huisgemaakte friandises. Deze avond was met recht een Culinair Feestje. Bedankt Mark en Marjolein voor deze fantastische beleving! We komen graag nog eens terug!

Orangerie De Pol
Marjolein Van der Ham, Margot Haest en Mark Capteijn – Foto: De Smaak van Margot

 

Tips:

  • Reserveer je tafel bij Orangerie De Pol bij voorkeur op een tijdstip dat het nog licht is. Het is echt super gaaf om het restaurant eerst bij daglicht te zien en later in het donker!
  • Naast Orangerie De Pol zit ook een kleine Bed&Breakfast, geschikt voor maximaal 2 personen. Hoe gemakkelijk is dat, overnachten direct naast het restaurant? Als je van tafel komt rol je zo je bed in! Wil je hier meer over weten dan kan je mailen met Marjolein. Zij helpt je graag verder.
  • Ben je met meer personen of kies je liever voor een hotel? Dan is Villa Ruimzicht een aanrader. Een super sfeervol hotel, gevestigd in een oud landhuis. Alle kamers zijn anders ingedeeld, maar allemaal heel smaakvol en ruim. Wij hebben hier met veel plezier overnacht. We komen zeker nog eens terug.
  • Wil je er een heel culinair weekend van maken? Boek dan ook een lunch of diner bij het Restaurant Lokaal van Villa Ruimzicht. Hier kookt chef Bjorn Massop met zijn team de sterren van de hemel. Lokaal is overigens ook een JRE restaurant.
  • Doetinchem zit werkelijk in een prachtige omgeving. Neem je fietsen mee om de Achterhoek op de fiets te verkennen, of huur de scooters bij Villa Ruimzicht. Je kunt er nog een picknick mand bij bestellen ook! Klik hier voor arrangementen bij Villa Ruimzicht.
  • Doetinchem presenteert zich als: Lekker Doetinchem. Je kunt hier meer informatie vinden!

Wist je dat…

  • Mark ook gewerkt heeft bij Tante Kee in Kaag? Meer info over de achtergrond van Mark vind je  hier, op de site van JRE.
  • Marjolein vorig jaar afgestudeerd is aan de Hoge Hotelschool in Apeldoorn (Saxion)
  • Mark en Marjolein samen een jaar op Curaçao  hebben gewerkt?
  • Zij sinds 1 december 2018 samen eigenaar zijn van Orangerie De Pol?
  • Orangerie De Pol ook hun eigen Gin geïntroduceerd heeft?
  • En dat ik in het trotse bezit ben van een echte fles Gin van Orangerie De Pol, Batch 2 fles 8?
  • Deze blog niet door sponsoring tot stand is gekomen
  • Jullie binnenkort nog een fantastische restaurant tip kunnen verwachten, in een heel ander deel van Nederland. Houd de website in de gaten!
Orangerie De Pol
De eigen Gin in beperkte oplage van Orangerie De Pol – Foto: De Smaak van Margot

 

Reserveren bij Orangerie De Pol?

Als je wilt reserveren bij Orangerie De Pol, neem dan contact op:

Orangerie De Pol
Hulleweg 2
7004 GG Doetinchem
Nederland

T. +31 6 14120868

E. info@orangeriedepol

W: www.orangeriedepol.nl

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • diner
  • hotspot
  • inspiratie
  • mensen met passie
  • restaurant
Vorige bericht
Oosterscheldekreeft
  • Blog
  • Inspiratie

Over kreeft, bier en Ronald Koeman

  • 18 april 2019
Bekijk bericht
Volgende bericht
panna cotta met aspergepunten en rabarbercompote
  • Desserts
  • Recepten

Panna Cotta met zoete aspergetopjes en rabarber-frambozen compote

  • 30 mei 2019
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.