Er zijn van die restaurant bezoeken die je niet zo snel vergeet. Mijn bezoek aan Orangerie De Pol was er zo een. Ik neem jullie graag mee naar Doetinchem in de Achterhoek om jullie kennis te laten maken met Orangerie De Pol – een restaurant dat gevestigd is in een glazen kas – en het sympathieke jonge stel dat hier de scepter zwaait. Wedden dat je er ook graag naar toe gaat?
Orangerie De Pol
Orangerie De Pol is vorig jaar geopend. Ik had er over gelezen en het stond al op mijn shortlist van restaurants waar ik nog eens heen wilde, vanwege de bijzondere locatie. Toen kwam ik op een bloggersdag georganiseerd door de Jeunes Restaurateurs Mark Captein , (chef-kok) en Marjolein Van der Ham (gastvrouw en sommelier) tegen. Hele sympathieke jonge mensen en enorm bevlogen en gedreven. Nu was er geen twijfel meer mogelijk: Orangerie De Pol, daar wilde ik naar toe.
Op naar de Achterhoek
Ons eerstvolgende weekendje weg planden we dan ook in Doetinchem. Met overnachting, want het is nogal een eindje rijden voor ons. We overnachtten bij de prachtige Villa Ruimzicht, een heel sfeervol landhuis dat je direct in de juiste stemming brengt.

Een gezellige taxichauffeur brengt ons binnen 10 minuutjes naar Orangerie De Pol, dat in de Achterhoekse bossen ligt, net buiten het centrum van Doetinchem. En wauw, bij aankomst werden we gelijk beloond met zicht op het prachtige restaurant. Wat ziet dat er van de buitenkant al super gaaf uit zeg! Tijd om naar binnen te gaan!

Binnen worden we hartelijk welkom geheten door een jonge gastheer, die ons naar de tafel begeleidt. Wat een heerlijke sfeer hangt er in het restaurant. Een prachtig lichte ruimte door al het glas, maar in combinatie met het hout en de planten voelt het heel warm en welkom.
Zodra Marjolein ons in het oog krijgt worden we hartelijk begroet. We begroeten ook snel chef Mark Captein. Niet zo moeilijk, want hij staat achterin het restaurant in de compleet open keuken. In dit restaurant zit eigenlijk iedereen aan de Chef’s Table. Vanuit het hele restaurant is te zien hoe enthousiast Mark met zijn gerechten bezig is.

We beginnen de avond met een heerlijk glaasje Champagne van Ayala, de nieuwe huisleverancier van JRE. Daarbij wordt een taco gevuld met kalfstartaar, gel van gepofte paprika, oude geitenkaas uit Lievelde en lente ui geserveerd. Heerlijke start!
Marjolein vertelt dat Mark het creatieve brein is achter de gerechten. Hij kookt graag met ingrediënten van het seizoen, en bij voorkeur vanuit de directe omgeving. Mark wordt ‘s nachts regelmatig wakker met een briljant idee over een bepaald ingrediënt of gerecht. Zo is ook een prachtige amuse ontstaan, een merengue van magnolia met crème van jonge geitenkaas en gel van gemberbier. (Tijdens ons bezoek staan de magnolia’s inderdaad volop in bloei!) Kijk maar wat een feestje alleen de amuses al waren!






Woorden zijn hier eigenlijk overbodig, toch?
Marjolein heeft ons overigens de hele avond voorzien van heerlijke bijpassende wijnen. Uitstekende smaakcombinaties bij de gerechten, dus de wijnkeuze kun je met een gerust hart aan Marjolein overlaten.
Bij de koffie kregen we tenslotte nog heerlijke huisgemaakte friandises. Deze avond was met recht een Culinair Feestje. Bedankt Mark en Marjolein voor deze fantastische beleving! We komen graag nog eens terug!

Tips:
- Reserveer je tafel bij Orangerie De Pol bij voorkeur op een tijdstip dat het nog licht is. Het is echt super gaaf om het restaurant eerst bij daglicht te zien en later in het donker!
- Naast Orangerie De Pol zit ook een kleine Bed&Breakfast, geschikt voor maximaal 2 personen. Hoe gemakkelijk is dat, overnachten direct naast het restaurant? Als je van tafel komt rol je zo je bed in! Wil je hier meer over weten dan kan je mailen met Marjolein. Zij helpt je graag verder.
- Ben je met meer personen of kies je liever voor een hotel? Dan is Villa Ruimzicht een aanrader. Een super sfeervol hotel, gevestigd in een oud landhuis. Alle kamers zijn anders ingedeeld, maar allemaal heel smaakvol en ruim. Wij hebben hier met veel plezier overnacht. We komen zeker nog eens terug.
- Wil je er een heel culinair weekend van maken? Boek dan ook een lunch of diner bij het Restaurant Lokaal van Villa Ruimzicht. Hier kookt chef Bjorn Massop met zijn team de sterren van de hemel. Lokaal is overigens ook een JRE restaurant.
- Doetinchem zit werkelijk in een prachtige omgeving. Neem je fietsen mee om de Achterhoek op de fiets te verkennen, of huur de scooters bij Villa Ruimzicht. Je kunt er nog een picknick mand bij bestellen ook! Klik hier voor arrangementen bij Villa Ruimzicht.
- Doetinchem presenteert zich als: Lekker Doetinchem. Je kunt hier meer informatie vinden!
Wist je dat…
- Mark ook gewerkt heeft bij Tante Kee in Kaag? Meer info over de achtergrond van Mark vind je hier, op de site van JRE.
- Marjolein vorig jaar afgestudeerd is aan de Hoge Hotelschool in Apeldoorn (Saxion)
- Mark en Marjolein samen een jaar op Curaçao hebben gewerkt?
- Zij sinds 1 december 2018 samen eigenaar zijn van Orangerie De Pol?
- Orangerie De Pol ook hun eigen Gin geïntroduceerd heeft?
- En dat ik in het trotse bezit ben van een echte fles Gin van Orangerie De Pol, Batch 2 fles 8?
- Deze blog niet door sponsoring tot stand is gekomen
- Jullie binnenkort nog een fantastische restaurant tip kunnen verwachten, in een heel ander deel van Nederland. Houd de website in de gaten!

Reserveren bij Orangerie De Pol?
Als je wilt reserveren bij Orangerie De Pol, neem dan contact op:
Orangerie De Pol
Hulleweg 2
7004 GG Doetinchem
Nederland
T. +31 6 14120868
E. info@orangeriedepol