De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (12.697)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.340)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.323)
  • 5 x topterrassen met een view (4.158)
  • Hippe cocktailbar in Maastricht – Aanraders in Maastricht deel 4 (4.051)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Gustor
  • Blog
  • Inspiratie
  • Producten

Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!

  • 15 augustus 2019
  • 2 reacties

Ben jij een échte vleesliefhebber? Loopt het water jou al in de mond van een heerlijke Black Angus rib-eye die  langzaam gegaard is op de Green-Egg? Of een mooi stukje dry aged buikspek? Droom jij van een malse bereiding van Chateaubriand  en in je stoutste dromen misschien zelfs over een goddelijk stukje Japanse Wagyu? Lees dan vooral verder!

Wie bereidt het vlees?

In een restaurant kies ik regelmatig voor een mooi stukje vlees. Heerlijk genieten als het goed bereid is. Thuis is het vooral mijn eigen home chef die zich over het vlees ontfermt. Toch een beetje mannen dingetje vind ik.   Maar laatst ben ik toch zelf aan de slag gegaan en met een top resultaat! Hoe dat kwam? Het geheim zat in het vlees. Vlees van topkwaliteit, en…. aan huis bezorgd!

Vlees thuisbezorgd

Want het is best een uitdaging:  waar koop je nou een écht mooi stuk vlees en dan niet de gebruikelijke rib karbonades en gehaktballen, maar echt topkwaliteit vlees.  De kiloknallers van de supermarkt zijn het natuurlijk niet. Maar ook bij de reguliere slager is het niet altijd vanzelfsprekend om allerlei speciale soorten kwalitatief vlees te krijgen. Exclusief vlees dat thuisbezorgd wordt? Daar had ik nog niet over gehoord. Bloemen, wijn, kruidenierswaren,  boeken, maaltijdpakketten, ja, natuurlijk! Maar dat er ook leveranciers zijn die exclusief vlees thuisbezorgen wist ik echt niet. Totdat het bedrijf Gustor onder mijn aandacht werd gebracht.

Gustor Online Meat Boutique

Gustor is een premium online butchershop, gevestigd in België. Zij leveren overal in de Benelux en in Frankrijk  uitsluitend bij particulieren top kwaliteit vlees. Hun filosofie?  “Wij leveren een uitzonderlijke kwaliteit vlees. Wij beginnen waar de traditionele slager stopt”, aldus Jef Debouver, die samen met zijn vader Rik in 2015 met de online shop begonnen is. Zij komen uit een echte slagersfamilie. Ze zijn maar liefst de 5e generatie die in het vlees zit. Met de vakkennis zit het dus wel goed. En hoe gaaf is dat, een vader van 52 die samen met zijn zoon van 25 de digitale weg inslaan met hun ambacht! Onderaan deze blog vind je meer informatie over Gustor. Ik ga jullie eerst meenemen in mijn ervaringen.

Wij beginnen waar de traditionele slager stopt.

Mijn eerste Gustor bestelling

Ik plaatste snel mijn eerste bestelling bij Gustor. Eens kijken hoe dat bevalt. Op de afgesproken dag kan ik online volgen waar de Gustor koerier rijdt. Handig. Ik kan nog mooi even een boodschapje doen, want hij is nog wel een uurtje onderweg.

De Gustor koerier belt aan en ik neem een prachtig pakket in ontvangst. Een kartonnen doos met daarin een koeldoos met ijszakjes en…. mijn eerste  exclusieve vleespakketten van topkwaliteit!

gustor
Het vleespakket is gearriveerd. Wat zou erin zitten? – Foto: De Smaak van Margot
gustor
Een mooie koelbox – Foto: De Smaak van Margot
gustor
Met een persoonlijke welkomst berichtje – Foto: De Smaak van Margot

Australische Grain Fed Ribeye, Glorius Dry Aged belly, Holstein premium dry aged, Limousin Chateaubriand, een mooi stuk Flamande en, als klap op de vuurpijl: een prachtig stuk Japanse Wagyu. Wat een feest!

Gustor
Wat een prachtig pakket vlees! – Foto: De Smaak van Margot

Aan de slag met Rib-Eye!

Van zo’n pakket vlees word je vanzelf enthousiast, dus, hup: de keuken in. Ik stond te popelen om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik koos voor de Black Angus Rib Eye Grain Fed uit Australië, volgens kenners de beste Rib-Eye die er is.  Met Rib-Eye kan je natuurlijk alle kanten op. Ik kies vandaag voor een eenvoudige bereiding in de koekenpan. Erbij een heerlijke boter van gorgonzola-tijm. Het vlees heb ik ruim van tevoren uit de koelkast gehaald en op kamertemperatuur laten komen, ingesmeerd met olijfolie en bestrooid met peper en zout.  Vervolgens aan iedere kant 3 minuten gebakken en 15 minuten in de oven gezet.  Uit de oven 5 minuten laten rusten onder aluminiumfolie en vervolgens geserveerd met de Gorgonzola-tijm boter. (Zie het recept voor de boter onderaan de blog).

Gustor
Wat een prachtige Rib-Eye! – Foto: De Smaak van Margot
gustor
Het eindresultaat: een heerlijke Rib Eye met Gorgonzola-tijm boter – Foto: De Smaak van Margot

Nou, ik kan je vertellen, dat was smullen geblazen! Wat een smaakbeleving, dit is echt iets anders dan een stukje vlees  van de gewone slager.

Meer inspiratie

Je zult begrijpen dat we hierna met nog meer enthousiasme aan de slag gingen met dit mooie vlees. Hieronder nog een slideshow  (klik op de puntjes om de volgende foto te zien. Alleen geschikt voor lekkerbekken!) met een  impressie van een bereiding van een mooi stuk Vache Flamande door mijn eigen Home Chef op de Barbeque.

Gustor
gustor
Gustor
gustor
gustor
gustor

Vlees en het milieu

Oké, te veel vlees eten is natuurlijk niet goed voor het milieu. Dat weten we allemaal. Mijn tip zou zijn, eet wat minder vlees, maar als je voor vlees kiest geniet dan maximaal met een top kwaliteit stuk vlees. Milieu blij en jij blij!

Eet wat minder vlees, maar als je voor vlees kiest geniet dan maximaal met een top kwaliteit stuk vlees.

Recept Gorgonzola-tijmboter

Wat heb je nodig? 

100 gram ongezouten roomboter
80 gram Gorgonzola
1 eetlepel gedroogde tijm of liever nog een paar takjes verse tijm
Peper en zoutHaal de boter op tijd uit de koelkast zodat hij al lekker zacht is. Meng de boter met de boter en de tijm en breng op smaak met wat peper en zout. Maak een rol van de boter en verpak in aluminiumfolie. Even laten opstijven in de koelkast en klaar om te serveren bij je heerlijke Rib-Eye!Smakelijk!Dit receptje heb ik gevonden op lekkertafelen.nl waar het vlees wordt gecombineerd met truffelaardappeltjes.

_________________________________________________________________________________

Over Gustor

Gustor levert online Premium vlees, in de Benelux en Frankrijk. Het is hun ambitie om te excelleren in de online slagerswereld.  Het mooie is dat zijn ook rekening houden met het milieu. Ze leveren geen vlees dat je op iedere hoek van de straat kunt vinden. Dat vinden ze moreel onverantwoord.  Ze leveren hierdoor ook vergeten stukken vlees, zoals kraaienbiefstuk, rundswang en bavette. Daarnaast is de verpakking eco-friendly.

Smaak is het enige criterium

Bij Gustor geldt het principe: ” Smaak is het enige criterium, voor elk ras gaan we op zoek naar de beste origine. We bieden geen B-kwaliteit voor een lagere prijs.  Er wordt uitsluitend met verse producten gewerkt, niet met diepvries. Gustor heeft onlangs ook het Clean Label geïntroduceerd. Dat staat voor producten in hun zuiverste vorm. Zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, kleurstoffen en stabilisatoren.

Levering aan particulieren

Gustor levert uitsluitend aan particulieren. Vandaag besteld is morgen in huis, of uiteraard een andere datum als dat beter uitkomt. Je kunt zelf kiezen voor een tijdvak wanneer het vlees bezorgd wordt en de bezorger is op de dag van levering online te volgen op zijn route.

Speciale mededeling

Wat ik wel leuk vond was de Speciale Mededeling die bij de levering gegeven werd: “U zult merken dat onze vleessoorten meestal een zeer specifieke geur en soms een wat bruinere gerijpte kleur hebben. Dit is volkomen normaal bij ons vlees van superieure kwaliteit, dat vaak gerijpt is en vol van smaak”. Oftewel: het is voor de gemiddelde consument niet meer duidelijk hoe je goed, puur vlees herkent.

Meer info over Gustor?

Wil je meer weten over Gustor? Ze hebben een paar handige filmpjes gemaakt:

  • Wie is Gustor
  • Hoe werkt bestellen bij Gustor
  • De Gustor Experience

Zo enthousiast geworden dat je direct vlees wilt bestellen? Dat kan hier!

Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over het Gustor vlees! Laat het me zeker weten als je het zelf ervaren hebt!

 

Note: Gustor heeft mij het vlees ter beschikking gesteld om kennis te maken met hun concept.  Bedankt Gustor, voor deze aangename kennismaking met jullie bedrijf.  Iedereen die mijn blogs vaker leest weet dat ik alleen vanuit mijn hart en vanuit enthousiasme schrijf. Bovenstaande blog is op geen enkele wijze beïnvloed door Gustor. Zij hebben ook geen inzicht gehad in de blog voor publicatie.

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • inspiratie
  • mensen met passie
  • recept
  • vlees
Vorige bericht
De Kleine Toren van Baarland
  • Blog
  • Nederland
  • Restaurants

Verborgen parel: De Kleine Toren van Baarland

  • 20 juni 2019
Bekijk bericht
Volgende bericht
  • Blog
  • Inspiratie

Pottenkijken bij Zeeuwse chefs

  • 18 december 2019
Bekijk bericht
2 reacties
  1. Marjon schreef:
    11 februari 2020 om 10:47

    Leuke blog Margot. Ideaal lijkt me, als je een box vol vlees krijgt thuisbezorgd. Hoe vond jij de porties uit deze box?

    Beantwoorden
    1. Sidekick-IT schreef:
      11 februari 2020 om 10:49

      Hallo Marjon, uitstekende portionering, zoals alles in dit concept top was. Het hangt er natuurlijk wel vanaf met hoeveel personen je bent, maar daar kan je je bestelling op afstemmen. Wil je dit met een reden weten?

      Beantwoorden

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.