Ben jij een échte vleesliefhebber? Loopt het water jou al in de mond van een heerlijke Black Angus rib-eye die langzaam gegaard is op de Green-Egg? Of een mooi stukje dry aged buikspek? Droom jij van een malse bereiding van Chateaubriand en in je stoutste dromen misschien zelfs over een goddelijk stukje Japanse Wagyu? Lees dan vooral verder!
Wie bereidt het vlees?
In een restaurant kies ik regelmatig voor een mooi stukje vlees. Heerlijk genieten als het goed bereid is. Thuis is het vooral mijn eigen home chef die zich over het vlees ontfermt. Toch een beetje mannen dingetje vind ik. Maar laatst ben ik toch zelf aan de slag gegaan en met een top resultaat! Hoe dat kwam? Het geheim zat in het vlees. Vlees van topkwaliteit, en…. aan huis bezorgd!
Vlees thuisbezorgd
Want het is best een uitdaging: waar koop je nou een écht mooi stuk vlees en dan niet de gebruikelijke rib karbonades en gehaktballen, maar echt topkwaliteit vlees. De kiloknallers van de supermarkt zijn het natuurlijk niet. Maar ook bij de reguliere slager is het niet altijd vanzelfsprekend om allerlei speciale soorten kwalitatief vlees te krijgen. Exclusief vlees dat thuisbezorgd wordt? Daar had ik nog niet over gehoord. Bloemen, wijn, kruidenierswaren, boeken, maaltijdpakketten, ja, natuurlijk! Maar dat er ook leveranciers zijn die exclusief vlees thuisbezorgen wist ik echt niet. Totdat het bedrijf Gustor onder mijn aandacht werd gebracht.
Gustor Online Meat Boutique
Gustor is een premium online butchershop, gevestigd in België. Zij leveren overal in de Benelux en in Frankrijk uitsluitend bij particulieren top kwaliteit vlees. Hun filosofie? “Wij leveren een uitzonderlijke kwaliteit vlees. Wij beginnen waar de traditionele slager stopt”, aldus Jef Debouver, die samen met zijn vader Rik in 2015 met de online shop begonnen is. Zij komen uit een echte slagersfamilie. Ze zijn maar liefst de 5e generatie die in het vlees zit. Met de vakkennis zit het dus wel goed. En hoe gaaf is dat, een vader van 52 die samen met zijn zoon van 25 de digitale weg inslaan met hun ambacht! Onderaan deze blog vind je meer informatie over Gustor. Ik ga jullie eerst meenemen in mijn ervaringen.
Wij beginnen waar de traditionele slager stopt.
Mijn eerste Gustor bestelling
Ik plaatste snel mijn eerste bestelling bij Gustor. Eens kijken hoe dat bevalt. Op de afgesproken dag kan ik online volgen waar de Gustor koerier rijdt. Handig. Ik kan nog mooi even een boodschapje doen, want hij is nog wel een uurtje onderweg.
De Gustor koerier belt aan en ik neem een prachtig pakket in ontvangst. Een kartonnen doos met daarin een koeldoos met ijszakjes en…. mijn eerste exclusieve vleespakketten van topkwaliteit!
Australische Grain Fed Ribeye, Glorius Dry Aged belly, Holstein premium dry aged, Limousin Chateaubriand, een mooi stuk Flamande en, als klap op de vuurpijl: een prachtig stuk Japanse Wagyu. Wat een feest!

Aan de slag met Rib-Eye!
Van zo’n pakket vlees word je vanzelf enthousiast, dus, hup: de keuken in. Ik stond te popelen om er zelf mee aan de slag te gaan. Ik koos voor de Black Angus Rib Eye Grain Fed uit Australië, volgens kenners de beste Rib-Eye die er is. Met Rib-Eye kan je natuurlijk alle kanten op. Ik kies vandaag voor een eenvoudige bereiding in de koekenpan. Erbij een heerlijke boter van gorgonzola-tijm. Het vlees heb ik ruim van tevoren uit de koelkast gehaald en op kamertemperatuur laten komen, ingesmeerd met olijfolie en bestrooid met peper en zout. Vervolgens aan iedere kant 3 minuten gebakken en 15 minuten in de oven gezet. Uit de oven 5 minuten laten rusten onder aluminiumfolie en vervolgens geserveerd met de Gorgonzola-tijm boter. (Zie het recept voor de boter onderaan de blog).


Nou, ik kan je vertellen, dat was smullen geblazen! Wat een smaakbeleving, dit is echt iets anders dan een stukje vlees van de gewone slager.
Meer inspiratie
Je zult begrijpen dat we hierna met nog meer enthousiasme aan de slag gingen met dit mooie vlees. Hieronder nog een slideshow (klik op de puntjes om de volgende foto te zien. Alleen geschikt voor lekkerbekken!) met een impressie van een bereiding van een mooi stuk Vache Flamande door mijn eigen Home Chef op de Barbeque.
Vlees en het milieu
Oké, te veel vlees eten is natuurlijk niet goed voor het milieu. Dat weten we allemaal. Mijn tip zou zijn, eet wat minder vlees, maar als je voor vlees kiest geniet dan maximaal met een top kwaliteit stuk vlees. Milieu blij en jij blij!
Eet wat minder vlees, maar als je voor vlees kiest geniet dan maximaal met een top kwaliteit stuk vlees.
Recept Gorgonzola-tijmboter
Wat heb je nodig?
100 gram ongezouten roomboter
80 gram Gorgonzola
1 eetlepel gedroogde tijm of liever nog een paar takjes verse tijm
Peper en zoutHaal de boter op tijd uit de koelkast zodat hij al lekker zacht is. Meng de boter met de boter en de tijm en breng op smaak met wat peper en zout. Maak een rol van de boter en verpak in aluminiumfolie. Even laten opstijven in de koelkast en klaar om te serveren bij je heerlijke Rib-Eye!Smakelijk!Dit receptje heb ik gevonden op lekkertafelen.nl waar het vlees wordt gecombineerd met truffelaardappeltjes.
_________________________________________________________________________________
Over Gustor
Gustor levert online Premium vlees, in de Benelux en Frankrijk. Het is hun ambitie om te excelleren in de online slagerswereld. Het mooie is dat zijn ook rekening houden met het milieu. Ze leveren geen vlees dat je op iedere hoek van de straat kunt vinden. Dat vinden ze moreel onverantwoord. Ze leveren hierdoor ook vergeten stukken vlees, zoals kraaienbiefstuk, rundswang en bavette. Daarnaast is de verpakking eco-friendly.
Smaak is het enige criterium
Bij Gustor geldt het principe: ” Smaak is het enige criterium, voor elk ras gaan we op zoek naar de beste origine. We bieden geen B-kwaliteit voor een lagere prijs. Er wordt uitsluitend met verse producten gewerkt, niet met diepvries. Gustor heeft onlangs ook het Clean Label geïntroduceerd. Dat staat voor producten in hun zuiverste vorm. Zonder toevoeging van conserveringsmiddelen, kleurstoffen en stabilisatoren.
Levering aan particulieren
Gustor levert uitsluitend aan particulieren. Vandaag besteld is morgen in huis, of uiteraard een andere datum als dat beter uitkomt. Je kunt zelf kiezen voor een tijdvak wanneer het vlees bezorgd wordt en de bezorger is op de dag van levering online te volgen op zijn route.
Speciale mededeling
Wat ik wel leuk vond was de Speciale Mededeling die bij de levering gegeven werd: “U zult merken dat onze vleessoorten meestal een zeer specifieke geur en soms een wat bruinere gerijpte kleur hebben. Dit is volkomen normaal bij ons vlees van superieure kwaliteit, dat vaak gerijpt is en vol van smaak”. Oftewel: het is voor de gemiddelde consument niet meer duidelijk hoe je goed, puur vlees herkent.
Meer info over Gustor?
Wil je meer weten over Gustor? Ze hebben een paar handige filmpjes gemaakt:
Zo enthousiast geworden dat je direct vlees wilt bestellen? Dat kan hier!
Ik ben erg benieuwd naar jouw mening over het Gustor vlees! Laat het me zeker weten als je het zelf ervaren hebt!
Note: Gustor heeft mij het vlees ter beschikking gesteld om kennis te maken met hun concept. Bedankt Gustor, voor deze aangename kennismaking met jullie bedrijf. Iedereen die mijn blogs vaker leest weet dat ik alleen vanuit mijn hart en vanuit enthousiasme schrijf. Bovenstaande blog is op geen enkele wijze beïnvloed door Gustor. Zij hebben ook geen inzicht gehad in de blog voor publicatie.
2 reacties
Leuke blog Margot. Ideaal lijkt me, als je een box vol vlees krijgt thuisbezorgd. Hoe vond jij de porties uit deze box?
Hallo Marjon, uitstekende portionering, zoals alles in dit concept top was. Het hangt er natuurlijk wel vanaf met hoeveel personen je bent, maar daar kan je je bestelling op afstemmen. Wil je dit met een reden weten?