De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (11.885)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (5.850)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.056)
  • Hippe cocktailbar in Maastricht – Aanraders in Maastricht deel 4 (3.853)
  • 10 vragen aan Gastvrouw van het jaar én Sommelier of the year,  Jennifer Silvius (3.356)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
10 tips in coronatijd
  • Blog

10 Tips om je dagelijks leven in Corona-tijd op te vrolijken

  • 21 maart 2020
  • Geen reacties

Wat een bizarre toestand waar we nu in leven in deze Corona-tijd. Ik kwam afgelopen woensdag terug van een korte vakantie in Portugal. Toen we vertrokken was er in Portugal nog vrijwel niets aan de hand. Daar aangekomen bleek het Corona-drama  na een paar dagen ook serieuze vormen aan te nemen. Musea gesloten, restaurants gesloten, geen kip op straat. (Bovenstaande header foto is van de eerste dag dat we er waren. Mensen die wel eens in Lissabon zijn geweest herkennen hier waarschijnlijk het gigantische beeld van Cristo Rei.  Op dat moment konden we het nog bezoeken!) Later werden we ook in Portugal geconfronteerd met gesloten musea, gesloten restaurants, uitgestorven steden en wegen. We waren erg blij dat we zoals gepland afgelopen woensdag terug konden vliegen. In deze situatie is het toch het prettigst om thuis te zijn.

Weer terug in Nederland

Eenmaal terug in Nederland sloeg de harde werkelijkheid toe. Wat zullen we vanavond eten? Voor woensdag planden we onze geliefde zalm met Chinese roerbakgroente en voor donderdag een lekkere broccoli-couscous-kip schotel. Nou, mooi niet dus. Boerenkool genoeg in de supermarkt, maar dat wat we wilden eten ging het vandaag toch echt niet worden. Geen paniek overigens, want er was nog volop ander eten te koop. En  toch is het even wennen aan deze nieuwe situatie waar we mee geconfronteerd worden. Maar gaan we nu bij de pakken neer zitten? Nee, zeer zeker niet! Vandaar wat tips waarmee je je huidige dagelijkse leven toch nog een beetje vrolijker kan maken.

Tip 1. Thuis uit eten

Veel restaurants hebben inmiddels snel geschakeld en zijn gaan bezorgen. Help jezelf en je lievelingsrestaurant door een heerlijke maaltijd te bestellen en daar samen met je geliefde of je gezin van te genieten. Wie is de chef-kok die de finishing-touch doet? Wie dekt de tafel op een restaurant waardige manier en wie serveert er? De wijn kan aan tafel ook op sommelier kan ook op gedaan worden aan tafel. Wedden dat je een leuke avond hebt? Maak er mooie foto’s van en deel die met het restaurant en op social media, zodat anderen ook kunnen meegenieten.

Een paar mooie voorbeelden:

  • Sterrenrestaurant Mijn Keuken in Wouw bezorgt sinds vorig weekend aan huis
  • Restaurant ‘t Spuihuis in Bergen op Zoom was binnen 30 uur klaar om thuis te bezorgen. Chapeau!
  • Joris Bijdendijk van restaurant Rijks* in Amsterdam bezorgt tegenwoordig  ook aan huis
  • Ook Jermain de Rozario van restaurant De Rozario uit Helmond laat zich niet kisten en heeft een mooi thuis bezorg concept ontwikkeld: To Go de Rozario
10 tips in Corona-tijd
Sterrenchef Jermain de Rozario komt met To Go De Rozario

In jouw plaats zijn er vast ook volop restaurants die hier op creatieve wijze invulling aan geven!

Tip 2. Zelf koken met hulp van een **Michelin chef

Gaat je kookclubje even niet door? Kook dan lekker thuis samen met een sterren chef. Edwin Vinke van De Kromme Watergang. De 2 Michelin sterren chef heeft de situatie aangegrepen om iedereen dagelijks te voorzien van een nieuw recept met een kookvideo. Kookles aan huis! Kijk op Facebook of via youtube. Toegegeven, het kan misschien een uitdaging zijn om alle ingrediënten te krijgen, maar je kan altijd een beroep op je eigen creativiteit doen om het recept aan te passen. Top initiatief Edwin Vinke!

Tip 3. Bak samen met je kinderen een heerlijke taart

Gezellig samen de keuken in om koekjes te bakken of een heerlijke taart. Het doel is natuurlijk tweeledig: de kinderen zijn even lekker bezig en je kunt iemand blij maken met een taart. Bijvoorbeeld oma die nu niet meer fysiek bezocht kan worden in het tehuis. Een taart afgeven mag nog wel. Een lief briefje erbij en haar dag is ook weer goed. Ook mensen die je niet kent en in afzondering zitten zullen blij zijn met zo’n lief gebaar. Je kunt hier een heerlijk appeltaart recept vinden, een appelkruimeltaart met pecannoten en dadels. Smullen maar!

Bak een heerlijke appelkruimel taart met pecannoten en dadels – Foto: De Smaak van Margot

 

Tip 4. Organiseer een online wijnproefavond

Dat kan op verschillende manieren. Ik zag vanochtend een superleuk initiatief voorbijkomen van Tapavino, een wijnspeciaalzaak en delicatessenzaak in Bergen op Zoom. Niels en Femke van Raam laten zien dat ze echte ondernemers zijn. Zij organiseren op vrijdag 27 maart een online wijnproefavond. Je kunt je aanmelden via de mail, zij brengen de wijnen bij je thuis, desgewenst met bijbehorende tapas en ’s avonds kan je intunen op hun website, waar zij de wijnproefavond live verzorgen. Hoe leuk is dat, gewoon thuis op je bank meeproeven!

online wijnproeven
Niels en Femke van Raam van Tapavino zitten er klaar voor – Foto: De Smaak van Margot
online wijnproeven
Heerlijke wijn uit Chili! Foto: De Smaak van Margot

 

 

 

 

 

 

 

Je kunt dit uiteraard ook zelf regelen, bestel bijvoorbeeld een wijnpakket bij jouw eigen lokale slijter of bij The Taste Club. Zij bezorgen de wijn aan huis met bijbehorende achtergrondinformatie. Kan je lekker thuis aan de gang. Nog leuker? Bestel met je wijnclubje allemaal hetzelfde pakket, zoek elkaar online op en proef gezellig samen!

Tip 6. Organiseer een bierproefavond

Ben je meer een bierliefhebber dan een wijnliefhebber? Hetzelfde trucje kan je natuurlijk ook doen met bier! Een Beer Tasting bij je thuis! Bijvoorbeeld met een bierpakket van Beerwulf maar check ook zeker de lokale initiatieven. In Bergen op Zoom bijvoorbeeld levert Speciaal Biercafé ’t Locomotiefke de speciaal bieren bij je thuis, met gratis een mooi bierglas erbij! Organiseer het samen met vrienden en organiseer een online hangout. Succes verzekerd!

Tip 7. Geen boodschappen doen en toch gevarieerd eten

Er zijn tegenwoordig mogelijkheden genoeg om je maaltijden aan huis bezorgd te krijgen. Ik maak regelmatig gebruik van Hello Fresh. De producten zijn van goede kwaliteit, de gerechten gevarieerd en je hoeft niet steeds zelf te bedenken wat je wilt gaan eten. In deze situatie is het ook erg prettig dat je alles voor een complete maaltijd thuis bezorgd krijgt. Door de heldere instructies wordt de maaltijd klaar maken een makkie. Ik heb voor volgende week weer een pakketje besteld!

Tip 8. Ga eens shoppen bij de groothandel

Kan je normaal niet terecht bij groothandels zoals Sligro en Hanos? Zij mogen nu de deuren openen voor het normale publiek in plaats van alleen voor ondernemers. En hou je van lekker eten, drinken en koken, dan is het een feestje om hier rond te lopen! Veel producten die je niet in normale supermarkten kunt krijgen, je kunt er vaak allerlei dingen proeven en uiteraard is er deskundig advies aanwezig. Je bent hier gegarandeerd een paar uurtjes zoet en vervolgens thuis lekker nagenieten!

Tip 9. Koop een bon van een restaurant waar je graag heen wilt

Veel restaurants bieden in deze tijd tegoed- en cadeaubonnen aan met een mooie aanbieding. Een speciale prijs voor een all-in arrangement, of een gratis extra gang. Zoek een restaurant op waar je graag heen wilt en bekijk of ze een aanbieding hebben die jou aanspreekt. Koop de bon en je kunt je vast gaan verheugen op een heerlijk restaurantavondje als het leven straks weer normaal is. Het culinaire platform Heerlijk.nl heeft een actie op poten gezet Red de Restaurants. Hier kan je terecht voor tegoedbonnen bij heel veel verschillende restaurants.  Het geld gaat nu direct naar de restaurants, waardoor zij hun personeel kunnen blijven betalen. En het mooie is: op dit moment zijn jouw kosten waarschijnlijk een stuk lager dan normaal (geen reiskosten, geen uitjes)  dus kan je het je wellicht wat makkelijker veroorloven. En straks ben je er blij mee dat je nog een mooi dinertje te goed hebt. Ook leuk om cadeau te geven nu je niet op verjaardag bezoek kunt gaan!

Tip 10. Culinaire Netflix avond

Trek je lekker een avondje terug op de bank en ga eindelijk eens die gave culinaire Netflix series kijken zoals Chef’s Table of Restaurants on the Edge. Zakje chips erbij, als die tenminste nog verkrijgbaar zijn. (Ik greep deze week mis, geen Bolognese chips van Croky voor mij…) En een tip voor de wijnliefhebbers: er komt binnenkort een gave film online over hoe je de beste sommelier wordt! Hij heet Uncorked en is vanaf 27 maart beschikbaar op Netflix. Ik zeg: kijken met een heerlijk wijntje erbij. Proost!

 

Genoeg tips voor nu denk ik. Heb jij nog leuke ideeën? Erg leuk om jouw ideeën ook te delen! Wie weet kan een ander er ook iets mee! Laten we er samen de schouders onder zetten en ons niet laten ontmoedigen. Positief  denken en genieten van de dingen die we nog wel kunnen!

 

Graag wil ik iedereen die direct getroffen is door het Corona-virus heel veel sterkte toewensen in deze moeilijke tijden. En ook zorgpersoneel: petje af voor jullie. Hopelijk kunnen jullie ook in je schaarse vrije tijd even een momentje van ontspanning vinden om je weer op te laden. Diep respect voor de zorgsector.

Voor alle bovenstaande tips geldt uiteraard: volg de adviezen van de overheid en RIVM op, dus thuisblijven als je verkouden bent, afstand houden etc. Maar goed, dat is bij iedereen inmiddels wel bekend als het goed is.
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • bier
  • diner
  • inspiratie
  • wijn
  • wijn proeven
Vorige bericht
  • Blog
  • Inspiratie

Pottenkijken bij Zeeuwse chefs

  • 18 december 2019
Bekijk bericht
Volgende bericht
online wijnproeven
  • Blog
  • Inspiratie
  • To do

Online wijnproefavond – creatief in Coronatijd

  • 2 april 2020
Bekijk bericht

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Meest recente berichten
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (93)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (45)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (17)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (24)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Meest recente berichten
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
  • Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond! 23 april 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.