Choco-crispie ijstaart
Dit is ‘m dan! Mijn nieuwe “signature dessert”. Gasten die binnenkort bij ons komen eten kunnen vanaf nu al raden wat voor dessert ze krijgen. Juist: de Choco-crispie ijstaart! Geïnspireerd door de ‘Vier het voorjaar brochure’ van Sligro ging ik aan de slag. En, mjammie……wat een topdessert is dit! Bovendien nog een lust voor het oog ook! Ik deel graag mijn versie van het recept met jou, zodat je met de paasdagen goed voor de dag kan komen. Veel plezier met het bereiden, maar zeker ook met het serveren en opeten!

Wat heb je nodig?
Voor 6 personen:
Taartvorm Ø 20 cm
Plastic folie
200 g extra pure chocolade
50 g rice crisps
250 ml mango/passievrucht ijs
1 dl slagroom
1 el suiker
evt poedersuiker
3 verse vijgen
3 passievruchten
100 g verse frambozen
100 g verse blauwe bessen
verse eetbare bloemetjes
evt. wat cress
Hoe maak je het?
- Bekleed de taartvorm met plastic folie. Trek goed strak aan
- Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie, net wat je zelf fijn vindt
- Doe de gesmolten chocolade in de taartvorm
- Strooi direct de rice crispies over de chocolade en druk ze stevig aan
- Plaats een half uurtje in de koelkast om lekker op te stijven
- Haal ondertussen het ijs uit de vriezer, zodat het iets zachter wordt
- Breng na een half uur het ijs aan bovenop de rice crispies. Ik heb het iets zachter geworden ijs in plakken gesneden er bovenop gelegd. Daarna aangestreken en nog wat beter verdeeld met de achterkant van een vochtige lepel
- Druk het ijs goed aan op de rice crispies
- Klop de slagroom met de suiker stijf
- Breng een laag slagroom aan bovenop het ijs
- Plaats de choco-crispie ijstaart in de vriezer
- Haal de taart 20 minuten voordat je hem wil serveren uit de vriezer
- Snijd de vijgen en passievruchten doormidden
- Verdeel de vijgen en passievruchthelften over de taart
- Voeg daarna de frambozen en blauwe bessen toe
- Garneer de taart met de eetbare bloemetjes en evt. de cress
Hoe serveer je het?
Aan jou de keuze hoe je het serveert. Als ik je advies mag geven: presenteer vooral de hele taart aan tafel. Het ziet er zo gaaf uit, dat wil je laten zien! Serveer dessertbordjes met garnering van vruchtjes en cress. Snijd de taart aan tafel en serveer de stukken aan tafel op de dessertbordjes. En laat het je vooral smaken, want het is minstens net zo lekker als het eruit ziet!

Tips:
- Laat wat van het fruit over om ook het bord leuk mee te decoreren!
- Strooi voor een extra feestelijk effect nog wat poedersuiker over de taart
- Houd je van een andere ijssmaak of heb je nog iets staan? Dan kan je dat natuurlijk ook gebruiken. Pas in dat geval eventueel de keuze van de vruchten aan.
Ik ben heel benieuwd wat je van dit recept vindt? Het wordt zeker weten enthousiast ontvangen aan tafel. Succes gegarandeerd!
Meer tips voor een lekker dessert?
Wil je meer inspiratie voor desserts? Bekijk dan ook eens de volgende desserts:
Panna Cotta met zoete aspergetopjes en rabarber-frambozen compote
Limoensorbet met limoncello en granaatappel