De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (13.296)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (6.441)
  • Coca kauwen doe je zo! (4.826)
  • 5 x topterrassen met een view (4.745)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.423)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
choco-crispie ijstaart header
  • Desserts
  • Recepten

Choco-crispie ijstaart

  • 9 april 2020
  • Geen reacties

Choco-crispie ijstaart

Dit is ‘m dan! Mijn nieuwe “signature dessert”. Gasten die binnenkort bij ons komen eten kunnen vanaf nu al raden wat voor dessert ze krijgen. Juist: de Choco-crispie ijstaart! Geïnspireerd door de ‘Vier het voorjaar brochure’ van Sligro ging ik aan de slag. En, mjammie……wat een topdessert is dit! Bovendien nog een lust voor het oog ook! Ik deel graag mijn versie van het recept met jou, zodat je met de paasdagen goed voor de dag kan komen. Veel plezier met het bereiden, maar zeker ook met het serveren en opeten!

choco-crispie ijstaart op bord
Krijg je al zin om deze heerlijke choco-crispie ijstaart te maken? – Foto: De Smaak van Margot

Wat heb je nodig?

Voor 6  personen:

Taartvorm Ø 20 cm
Plastic folie

200 g extra pure chocolade
50 g rice crisps
250 ml mango/passievrucht ijs
1 dl slagroom
1 el suiker
evt   poedersuiker
3 verse vijgen
3 passievruchten
100 g verse frambozen
100 g verse blauwe bessen
verse eetbare bloemetjes
evt. wat cress

Hoe maak je het?

  • Bekleed de taartvorm met plastic folie. Trek goed strak aan
  • Smelt de chocolade in de magnetron of au-bain-marie, net wat je zelf fijn vindt
  • Doe de gesmolten chocolade in de taartvorm
  • Strooi direct de rice crispies over de chocolade en druk ze stevig aan
  • Plaats een half uurtje in de koelkast om lekker op te stijven
  • Haal ondertussen het ijs uit de vriezer, zodat het iets zachter wordt
  • Breng na een half uur het ijs aan bovenop de rice crispies. Ik heb het iets zachter geworden ijs in plakken gesneden  er bovenop gelegd. Daarna aangestreken en nog wat beter verdeeld met de achterkant van een vochtige lepel
  • Druk het ijs goed aan op de rice crispies
  • Klop de slagroom met de suiker stijf
  • Breng een laag slagroom aan bovenop het ijs
  • Plaats de choco-crispie ijstaart in de vriezer
  • Haal de taart 20 minuten voordat je hem wil serveren uit de vriezer
  • Snijd de vijgen en passievruchten doormidden
  • Verdeel de vijgen en passievruchthelften over de taart
  • Voeg daarna  de frambozen en blauwe bessen toe
  • Garneer de taart met de eetbare bloemetjes en evt. de cress

Hoe serveer je het?

Aan jou de keuze hoe je het serveert. Als ik je advies mag geven: presenteer vooral de hele taart aan tafel. Het ziet er zo gaaf uit, dat wil je laten zien! Serveer  dessertbordjes met garnering van vruchtjes en cress. Snijd de taart aan tafel en serveer de stukken aan tafel op de dessertbordjes.  En laat het je vooral smaken, want het is minstens net zo lekker als het eruit ziet!

choco-crispie ijstaart bovenaanzicht
Wat een plaatje is deze choco-crispie ijstaart. Vind je niet? Foto: De Smaak van Margot

 

Tips:

  • Laat wat van het fruit over om ook het bord leuk mee te decoreren!
  • Strooi voor een extra feestelijk effect nog wat poedersuiker over de taart
  • Houd je van een andere ijssmaak of heb je nog iets staan? Dan kan je dat natuurlijk ook gebruiken. Pas in dat geval eventueel de keuze van de vruchten aan.

Ik ben heel benieuwd wat je van dit recept vindt? Het wordt zeker weten enthousiast ontvangen aan tafel. Succes gegarandeerd!

Meer tips voor een lekker dessert?

Wil je meer inspiratie voor desserts? Bekijk dan ook eens de volgende desserts:

Panna Cotta met zoete aspergetopjes en rabarber-frambozen compote

Limoensorbet met limoncello en granaatappel

Heerlijke kaastaart

 

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on google
Google
Share on pinterest
Pinterest
Share on print
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • dessert
  • feestelijk
  • ijstaart
  • recept
Vorige bericht
online wijnproeven
  • Blog
  • Inspiratie
  • To do

Online wijnproefavond – creatief in Coronatijd

  • 2 april 2020
Bekijk bericht
Volgende bericht
Back-to-Blog Margot bij August
  • Blog
  • Margot
  • Persoonlijk

Back-to-Blog!

  • 16 april 2020
Bekijk bericht

Geef een antwoord Reactie annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (94)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (46)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (18)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (25)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Recente berichten
  • Culinaire Foodtour 19 augustus 2021
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.