De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (11.842)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (5.736)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.032)
  • Hippe cocktailbar in Maastricht – Aanraders in Maastricht deel 4 (3.838)
  • 10 vragen aan Gastvrouw van het jaar én Sommelier of the year,  Jennifer Silvius (3.324)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Corona-Dinner with friends
  • Blog
  • Inspiratie
  • To do

Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!

  • 23 april 2020
  • Een reactie

Mis jij je vrienden ook zo in deze Corona-tijd? Ik wel! Een paar weken geleden nog zo vanzelfsprekend om gepland of spontaan bij elkaar binnen te vallen en lekker samen te borrelen, te koken of uit eten te gaan. Maar dat is nu wel even anders. Het mooie van deze situatie is wel dat de creativiteit van mensen enorm geprikkeld wordt. Zo had een lieve vriendin van mij het geweldige idee om een Corona-Dinner te houden. “Een Corona-Dinner, wat is dat?” zul je je misschien afvragen. Nou, wij deden het zo:

Ingrediënten voor een succesvol Corona-Dinner

  • 4 stellen (naar keuze is de hoeveelheid aan te passen aan jouw wensen)
  • Prik datum en tijd
  • Verdeel de gangen over de verschillende stellen, zo krijg je een mooi menu met een voor-, tussen-, hoofd-, en nagerecht
  • Ieder stel bereidt een gerecht zo ver mogelijk voor
  • De gerechten worden vlak voordat de avond begint bij elkaar aan huis bezorgd (uiteraard met inachtneming van de Corona-regels!)
  • Via een Zoom, Microsoft Teams of een andere online tool wordt een link verstuurd waardoor iedereen met elkaar verbonden is in beeld en geluid.
  • En dan: samen smullen, bijkletsen, proosten en genieten maar!

Voorpret

Het begon al met de voorpret. We hadden de diverse gangen keurig verdeeld, dus iedereen wist wat hem te doen stond. De een had al direct een idee wat hij ging maken, de ander pas kort van tevoren. In de app-groep werd op de dag van het diner al vroeg verwarring gestookt. Degene die het hoofdgerecht zou verzorgen vertelde in de app dat hij een heerlijk voorgerecht had gemaakt. De andere deelnemers sprongen hier vrolijk op in, dus verwarring alom! In de loop van de middag werden al de nodige foto’s van de voorbereidingen gedeeld.

Corona-Dinner de voorbereidingen
De voorbereidingen zijn in volle gang! – Foto’s Jacco Willard en De Smaak van Margot

De bezorging

Onze mannen speelden deze keer voor eetkoerier. We hebben nog nooit zulke leuke bezorgers gehad! En wat een gave pakketjes hadden ze bij zich! Iedereen had enorm zijn best gemaakt om er iets leuks van te maken. Met leuke persoonlijke instructies erbij, een passend flesje wijn en heerlijke gerechten, die af en toe nog afgemaakt moesten worden en soms alleen opgewarmd. Terwijl onze koeriers aan het bezorgen waren werd thuis de tafel gezellig gedekt.

Corona-Dinner bezorgers
Wat een leuke bezorgers bij deze maaltijd service! – Foto’s Ilona Willard

Het voorgerecht

Na enig gerommel met de techniek zijn we er allemaal klaar voor. Ons Corona-Dinner kan beginnen! De instructies voor het voorgerecht waren duidelijk. Het begon met: “Maak de fles wijn open en schenk alvast een glaasje in. Een wijntje tijdens de bereiding prikkelt je smaakpapillen waardoor het gerecht nog lekkerder zal smaken”. Nou, dat was tegen geen dovemansoren gezegd!

Corona-Dinner voorgerecht
Het leuke pakket voor het voorgerecht en het resultaat! – Foto’s: De Smaak van Margot

We proostten op virtuele wijze met z’n achten op een heerlijk dinertje, met een heerlijke wijn van 100% Friulano van Azienda Agricola Alturis.

Het bijbehorende voorgerecht was een heerlijke ceviche van coquille, met slechts een paar handgrepen te bereiden was het snel klaar om te serveren. En het was heerlijk kan ik je vertellen! De coquilles smolten bijna op je tong! Ook de wijn-spijs combi was top, met dank aan het wijnadvies van Niels van Raam van Tapavino.

Interactief wijn inschenken

En wisten jullie dat de technische mogelijkheden tegenwoordig erg ver gaan? Wij slaagden er zelfs in om digitaal wijn bij te schenken! Kijk maar naar deze waanzinnige foto!

Corona-Dinner with friends
Virtueel wijn inschenken. Briljant toch? – Foto: De Smaak van Margot

Tussengerecht

Het tussengerecht beloofde ook wat te worden. Wat te denken van deze heerlijke introductietekst:

“Deze handmade risotto is met nog meer warmte en liefde bereid dan normaal, immers we kunnen nu alleen knuffelen en strelen met onze smaakpapillen”

Daar krijg je toch spontaan trek van! En deze risotto was bovendien afkomstig van de Risotto-Koning in ons vriendengroepje. Bovendien kant-en-klaar bezorgd in een leuk schaaltje. De enige uitdaging was om het op te warmen.

Corona-Dinner tussengerecht
De heerlijke risotto, tussengerecht staat al klaar! – Foto: De Smaak van Margot
Corona-Dinner risotto
En de heerlijke risotto, ready-to-eat! – Foto: De Smaak van Margot

De wijn erbij? Een heerlijke Sancerre, geadviseerd door Nanette van Sligro Bergen op Zoom. Ook een top-combinatie met de risotto met paddenstoelen en truffel, die zoals altijd weer excellent was! Loopt het water je al in de mond? Binnenkort kun je het risotto-recept van onze eigen Risotto Koning vinden op deze site!

Het hoofdgerecht

Mijn man en ik mochten het hoofdgerecht verzorgen.  Best een uitdaging, in verband met makkelijk bereiden, rondbrengen etc. Toch waren we er al snel uit. Ik ben een groot fan van de heerlijke kant-en-klaar gemarineerde coqueletjes (piepkuiken) van de Sligro. Lekker bereid met Provençaalse knoflookmarinade en rozemarijn in een handig aluminium schaaltje. Perfect toch, voor deze avond? We hebben er een heerlijke Provençaalse groente-ovenschotel bij gemaakt. Vooraf al een uurtje gestoofd in de oven en kon voor de bereiding tijdens het diner samen met het coqueletje afgestoofd worden in de oven. Dat duurde wel een half uurtje, maar daar hadden we rekening mee gehouden, want…. We hadden een heus huiskamerconcert ingelast!

Corona-Dinner pakket hoofdgerecht
Het hoofdgerecht staat klaar! – Foto: De Smaak van Margot
Corona-Dinner hoofdgerecht
Het Provençaalse hoofdgerecht – Foto: De Smaak van Margot

Huiskamerconcert Kensington

Dankzij Ziggo waren we in staat om ons Corona-Dinner te verrijken met een heus huiskamerconcert! Afgelopen weekend zond Ziggo een heleboel concerten gratis uit. Wij hadden het ze gepland dat we met zijn allen, online naar Kensington konden luisteren. Ook een hele gave ervaring! De communicatie met elkaar verplaatste zich toen naar de chat. Fantastisch wat de techniek allemaal mogelijk maakt!

Corona-Dinner Kensington 2
Wat een gave show van Kensington! – Foto: De Smaak van Margot

Na een dansje tussendoor verbraken we de verbinding met Kensington en konden we aan het hoofdgerecht beginnen. We dronken er een lekker glaasje Côtes du Rhone Les Claux van Domaine Raymond Usseglio & Fils. Een wijn waar wij dol op zijn en die geadviseerd werd door mijn eigen Thuis Sommelier. Dat smaakte ook heerlijk, de mannen hebben lekker gekluifd en de dames overwegend het beest geplukt met het bestek!

Ook een beetje serieus

Wie denkt dat het alleen maar een dolle boel was heeft het mis! Tussendoor vonden ook de meest serieuze gesprekken plaats. Waarover? Uiteraard over de Corona-crisis. Vooral de mannen hebben  het hier uitgebreid over gehad. De dames hadden wat minder behoefte aan deze discussie, dus voor de volgende keer moeten we misschien nog een dames hangout regelen, zodat wij het op ons gemak over ons haar (nl. niet naar de kapper kunnen), onze nagels (ook niet naar de nagelstyliste kunnen), onze nieuwe kleding (veel minder, want waarvoor), kortom over vrouwenproblematieken in Corona-tijd kunnen hebben. En na het serieuze gedeelte was het tijd voor….

Het dessert

We zijn ook uitermate verwend met het dessert! Onze lieve vrienden hadden een kaasplateau bereid met heerlijke Munster Gerome uit de Elzas, Saint Maurice AOP L’amuse uit de Elzas en Tomme de Savoie, die erg plastisch beschreven werd:

“Halfharde geurend, zeg maar gerust stinkende kaas met een rotte muffe grottengeur uit de Savoie”

Desondanks mocht de smaak er zijn! Als extra als extra verrassing werd er daarbij nog een heerlijke eigenbereide mini-pavlova geserveerd. Het drankje erbij? Een smaakvolle, zoete XO Pedro Ximenez. Dat was genieten. Een fantastische afsluiter van ons Corona-Dinner!

Corona-Dinner dessert
Het heerlijke plateau met prachtige pavlova en lekkere stinkkaas – Foto: De Smaak van Margot

Disco na

Onze technische organisator – ook wel amateur DJ tijdens feesten en partijen bij vrienden – had zelfs een discobal geregeld, waardoor het scherm versierd werd met echte discoverlichting. Opgewarmd door Kensington gingen we verder met Armin van Buuren, André Hazes en nog vele andere verzoeknummers die doorgegeven werden aan onze DJ.

Corona Dinner Armin van Buuren
After Corona-Dinner: Armin van Buuren – Foto: De Smaak van Margot
Corona Dinner - disco
Echte disco na ons Corona-Dinner! – Foto: Ruud van der Linden

 

Samen borrelen, eten, drinken, dansen, discussiëren en proosten. Hoe bijzonder dat het allemaal kan! Onze volgende afspraak is al gemaakt! Met dank aan onze lieve vrienden die deze heerlijke avond mogelijk hebben gemaakt!

Tip:

Wonen je vrienden en jij wat verder uit elkaar? Dan kan je nog steeds hetzelfde principe doen voor jouw eigen Corona-Dinner. Deel in dat geval vooraf recepten met elkaar. Iedereen doet zijn eigen boodschappen en bereidt zijn eigen gerechtjes, maar je kunt wel met elkaar een mooie culinaire ervaring delen!

 

Doe jij nog speciale dingen om met je vrienden in contact te blijven? Ik ben benieuwd! Laat het zeker even weten. Leuk om andere mensen te inspireren!

 

Ben je op zoek naar meer tips in deze Corona-tijd? Lees dan ook de volgende blogs:

10 tips om je dagelijks leven in Corona-tijd op te vrolijken

Online wijnproefavond – creatief in Corona-tijd

 

Wil jij iedere week de nieuwste blog automatisch in je mail-box zodat je niets meer hoeft te missen? Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief!

 

 

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • diner
  • inspiratie
  • wijn
Vorige bericht
Back-to-Blog Margot bij August
  • Blog
  • Margot
  • Persoonlijk

Back-to-Blog!

  • 16 april 2020
Bekijk bericht
Volgende bericht
Risotto van de Risotto-Koning
  • Blog

Risotto-recept van de Risotto-Koning

  • 14 mei 2020
Bekijk bericht
1 reactie
  1. Andrea schreef:
    23 april 2020 om 21:52

    Super leuk idee en concept Margot! Tip: daarna een strandwandeling om het er weer af te wandelen 😄. En misschien voor de alleenstaanden op deze wereld. Als je van koken houdt en vrienden hebt, dan kun je vast ook een leuk Corona diner organiseren 😜😂.

    Beantwoorden

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Meest recente berichten
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (93)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (45)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (17)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (24)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Meest recente berichten
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
  • Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond! 23 april 2020
Instagram
Bestel nog snel voor de introductie prijs! Wie wil jij binnenkort nog verrassen met dit gave boek? Boordevol recepten en verhalen van chefs, producenten en culinair specialisten. Tot 1 februari nog te koop voor de introductieprijs van €29,95. Vanaf 1 februari wordt de prijs €34,95.  Dus iemand jarig, ziek, jubileum of gewoon zomaar iemand verrassen? Wees er snel bij! Ook ideaal als je iemand op afstand wilt verrassen! Ik stuur het boek met plezier voor jou naar je vriendin, je kookmaatje, je collega, je minnaar of minnares! Bestel het boek voor 1 februari op: www.desmaakvandebrabantsewal.nl #introductieprijs #desmaakvandebrabantsewal.nl #desmaakvanmargot #dechefsbijjethuis #thuislekkerkoken #cadeautip #coronacadeautje #cadeauopafstand
Mis jij het uit eten gaan ook zo? Ik in ieder geval wel. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om Thuis uit eten te gaan. Ik bestel regelmatig een heerlijk diner voor thuis bij een van de chefs uit mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal. Gisteren hebben we genoten van Tilia thuis. Chef Carlo Chantrel had er een smakelijk feestje van gemaakt! Biet met geitenkaas van de Bettinehoeve, hertencarpaccio met hertenstoof en waanzinnig lekkere spruitjes en een heerlijk dessert met mango.  Een aanrader!  #tiliathuis #thuisuiteten #ettenleur #restaurantettenleur #tiliavoorheendezwaan #carlochantrel #sterrenchef #sterrenchefcarlochantrel #bettinehoeve #desmaakvanmargot #desmaakvandebrabantsewal @restauranttilia @carlochantrel
Mijn jaar 2020 in beeld! Deze prachtige Instawall versiert sinds deze week mijn werkkamer. Daar word je toch blij van?! 2020, het jaar waarin ik de stoute schoenen aantrok en mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & omgeving maakte. 2020, het jaar waarin ik mijn eigen bedrijf Communicatie met Smaak begon. 2020, het jaar waarin ik mooie opdrachten heb gerealiseerd voor mijn eerste klanten! Gelukkig nog een hoop positieve dingen te melden naast Corona. 2020 heeft mij heel veel gebracht! Out of the comfortzone is where the magic happens! #desmaakvandebrabantsewal #desmaakvanmargot #werkkamerdecoratie #girlpower #outofthecomfortzoneiswherethemagichappens #2020 #2020inbeeld #instawall @instawall_prints #chefsvandebrabantsewal #producentenvandebrabantsewal #starteigenbedrijf #communicatiemetsmaak
Heerlijke avond in coronatijd: super diner van @hemingwayrestaurant en afterparty bij @vriendenvanamstel  Wij feesten nog even door! (Met z’n 2!) Thanks @torbenbouterse  voor het heerlijke diner! Volgend jaar VIP arrangement in Ahoy? #restauranthemingway #vriendenvanamstellive #torbenbouterse #thegoodlife #muziekenlekkereten #desmaakvandeb abantsewal #desmaakvanmargot #bergenopzoom
Volgen
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.