De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (11.870)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (5.788)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.047)
  • Hippe cocktailbar in Maastricht – Aanraders in Maastricht deel 4 (3.844)
  • 10 vragen aan Gastvrouw van het jaar én Sommelier of the year,  Jennifer Silvius (3.341)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Risotto van de Risotto-Koning
  • Blog

Risotto-recept van de Risotto-Koning

  • 14 mei 2020
  • Geen reacties

In onze vriendenkring hebben wij een echte Risotto-Koning! Zijn naam is Don. Hij  was zo lief om zijn recept – waar ik al regelmatig van mocht genieten – aan me te geven. En ik kreeg ook toestemming om het met jullie te delen. Dat doe ik natuurlijk graag!

Aspergerisotto van de Risotto-Koning

Onlangs heeft Don de Risotto-Koning  een heerlijke risotto ontwikkeld, speciaal voor het voorjaar: met verse asperges en gerookte zalm.

Wat heb je nodig?

Voor 4 personen:

1 kg witte asperges
400 g risotto
2 gesnipperde uien
2 teentjes fijn geperste knoflook
boter
200 ml witte wijn
1 liter groentebouillon
verse lente-uitjes, fijngesneden
200 g gerookte zalm, gesnipperd
200 g geraspte Parmezaanse kaas
zeezout en vers gemalen peper

Hoe maak je het?

  • Schil de asperges, snijd een stukje af van de onderkant en snijd ze daarna in stukken van ca. 2 cm. Houd de kopjes apart
  • Kook de asperges in de groentebouillon beetgaar. Doe de kopjes apart, die hoeven maar heel even geblancheerd te worden.
  • Let op: bewaar de bouillon bij het afgieten. Die gaat namelijk in de risotto!
  • Doe de boter in een pan met een dikke bodem
  • Als de boter bruin is voeg je de gesnipperde ui en de knoflook toe en fruit je deze een paar minuten
  • Doe de risotto in de pan en roer goed door

Als de risotto glazig is afblussen met de overheerlijke witte wijn. Je neus boven de pan en ruik eens wat een overheerlijke geur!

  • Schenk de witte wijn erbij en roer weer goed door
  • Voeg daarna beetje bij beetje de groentebouillon waar de asperges in gegaard zijn toe.

 Voeg steeds bouillon toe met alle liefde die in je zit en dan roeren, roeren, roeren. En ook blijven proeven, proeven, proeven.

De Risotto-Koning in de keuken
Risotto-Koning Don in actie – Foto: Leoniek Fotografie
  • Na circa 15-20 minuten is de risotto gaar. Proef vooral of jij de risotto gaar genoeg vindt.
  • Voeg de aspergestukjes en de aspergepunten toe, goed doorroeren
  • Roer een deel van de Parmezaanse kaas erdoorheen, samen met een klontje boter.  Bewaar de rest van de Parmezaanse kaas voor de garnering
  • En naar smaak afmaken met vers gemalen peper en eventueel wat zeezout

Hoe presenteer je het?

Schep de risotto met een keukenvormpje op de borden, of in leuke wat diepere schaaltjes. Leg de zalmsnippers er bovenop  en strooi er nog wat Parmezaanse kaas en lente-uitjes over om het af te maken. Smakelijk!

het eindresultaat heerlijke risotto
Et voila! Het eindresultaat. Dat wordt smullen! – Foto: Leoniek Fotografie

Tips van de Risotto-Koning:

  • Drink er een heerlijke Saint Aubin bij!
  • Gebruik in plaats van de bekende koude gerookte zalm eens warm gerookte zalm. Ook een heerlijke smaaksensatie!
  • Kies om te varieren eens Parmaham in plaats van zalm. Lekker om die even uit te bakken of te grillen en dan toe te voegen. Ook een hele mooie combi!
  • Voor het najaar heeft Risotto-Koning Don zijn befaamde recept van risotto met paddestoelen en truffel. Die variant kunnen jullie in het najaar op de site verwachten, als het weer truffeltijd is!
  • Extra lekker als je verse asperges koopt van De Brabantse Wal

Ik ben erg benieuwd wat jij van deze risotto vindt. En ik denk onze Risotto-Koning ook! Laat het weten op Facebook wat jij ervan vindt! Ik kan niet wachten tot ik weer wordt uitgenodigd door de Risotto-Koning. Want ok, je kan het recept hebben, maar de liefde van de Risotto-Koning kan alleen hij erin stoppen!

Met dank aan Risotto-Koning Don  voor het heerlijke recept en Leoniek Fotografie voor de foto’s

Ben jij dol op asperges of op risotto? Misschien vind je deze recepten ook leuk:

Asperges met zalm, sinaasappelsaus en pasta

Panna Cotta met zoete aspergetopjes en rabarber-frambozen-compote

Heerlijke risotto uit de oven

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print

Misschien ook interessant

Vorige bericht
Corona-Dinner with friends
  • Blog
  • Inspiratie
  • To do

Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!

  • 23 april 2020
Bekijk bericht
Volgende bericht
boek De Smaak van de Brabantse Wal op tafel
  • Bergen op Zoom
  • Hoofdgerechten
  • Lunchgerecht
  • Nederland
  • Persoonlijk

Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving

  • 25 september 2020
Bekijk bericht

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Meest recente berichten
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (93)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (45)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (17)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (24)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Meest recente berichten
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
  • Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond! 23 april 2020
Instagram
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.