De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
Populairste berichten
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Maastricht (11.842)
  • 10 tips voor een heerlijk dagje Amsterdam (5.736)
  • Mijn 5 favoriete restaurants (van dit moment!) (4.032)
  • Hippe cocktailbar in Maastricht – Aanraders in Maastricht deel 4 (3.838)
  • 10 vragen aan Gastvrouw van het jaar én Sommelier of the year,  Jennifer Silvius (3.324)
  • Home
  • Contact
  • Over Margot
 
Aanmelden
De smaak van Margot
De smaak van Margot
  • Recepten
    • Tussendoor
    • Lunchgerecht
    • Salade
    • Voorgerechten
    • Soep
    • Hoofdgerechten
    • Desserts
  • Restaurants
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Bergen op Zoom
      • Gorinchem
      • Maastricht
      • Rotterdam
      • Willemstad
    • Belgie
    • Peru
    • Portugal
  • Hotspots
    • Nederland
      • Amsterdam
      • Arnhem
      • Breda
      • Maastricht
      • Utrecht
    • Duitsland
      • Berlijn
    • Portugal
      • Lissabon
  • Inspiratie
    • Producten
    • Mensen met passie
    • To do
    • Gastbloggers
  • Margot
    • Op reis
    • Over Margot
    • Persoonlijk
    • Samenwerken
  • Koop mijn boek
hoe kom je op het idee, een boek schrijven
  • Blog
  • Margot
  • Persoonlijk

Hoe kom je op het idee, een boek schrijven?

  • 4 oktober 2020
  • Geen reacties

“Hoe kom je op het idee, een boek schrijven?”

Die vraag heb ik de laatste tijd vaak gekregen. Want ja, jongens, het is echt waar, ik heb een boek geschreven! Mijn boek “De Smaak van de Brabantse Wal en omgeving” is vanaf 3 november verkrijgbaar! De komende weken wil ik jullie een kijkje achter de schermen geven: hoe is dat boek nou eigenlijk ontstaan? Vandaag het eerste deel: “Hoe kom je op het idee om een boek te schrijven?”

Hoe het begon

pottenkijker bij Zeeuwse chefs
Mark Neelemans – Foto: Mark Neelemans Fotografie

Ik neem jullie mee naar het allereerste begin, vorig jaar begin december. Ik had een uitnodiging gekregen om aanwezig te zijn bij een boekpresentatie van een fotograaf uit Zeeuws-Vlaanderen, Mark Neelemans. Hij had een boek geschreven genaamd ‘Pottenkijken in Zeeuws-Vlaanderen.’ Met chefs uit Zeeuws-Vlaanderen en bijbehorende recepten.

Een prachtig boek, waar ik vorig jaar ook een blog over heb geschreven. Toen ik terugreed begon het al te kriebelen, ik dacht bij mezelf: “dit is precies iets voor jou, zo’n soort project, maar dan over de culinaire Brabantse Wal!”. (Voor degenen die niet weten wat de Brabantse Wal is: dat is een prachtig natuurgebied, in het westen van Noord-Brabant , tegen Zeeland aan, “daar waar Brabant Zeeland kust”. De gemeentes Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en Roosendaal maken daar deel van uit)

De Brabantse Wal

De feestdagen kwamen er tussendoor, waardoor ik met andere dingen bezig was. Maar in het nieuwe jaar begon het toch weer te kriebelen. Toen ik een paar jaar geleden begon met mijn blog “De Smaak van Margot” had ik namelijk ook al de domeinnaam geclaimd “De Smaak van de Brabantse Wal”. Ik had toen al het idee om daar ooit iets mee te gaan doen. Ook op de Brabantse Wal werken bevlogen chefs, die mooie dingen creëren en hebben we prachtige producten die verder gaan dan alleen de bekende 3 A’s Asperges, Ansjovis en Aardbeien! Het lijkt echter wel een blinde plek als je de culinaire gidsen erop naslaat. Tijd voor actie! Ik trok de stoute schoenen aan en maakte een afspraak met Mark Neelemans.

Mark Neelemans

Op een dinsdagmorgen eind januari reed ik in een mistige troosteloze sfeer naar Terneuzen. Daar werd ik hartelijk ontvangen door Mark Neelemans. Onder het genot van een kop koffie legde ik hem uit waarom ik daar was: ik wilde graag zijn verhaal horen. Hoe was hij op het idee gekomen? Hoe had hij het aangepakt? Waar was hij tegenaan gelopen? We hadden een superleuk en inspirerend gesprek. En toen ik terugreed wist ik: “Ik ga het gewoon doen!” Ik ga het boek dat latent al aanwezig was in mijn hoofd realiseren!

Ik ga het gewoon doen!

Bedankt Mark, dat jij me op de rit hebt gezet!

 

Volgende week het vervolg in deel 2!

 

 

Mijn boek, “De Smaak van de Brabantse Wal & omgeving” ligt inmiddels bij de drukker. Het is vanaf 3 november leverbaar. Wil je nu al meer weten over het boek? Kijk dan op: www.desmaakvandebrabantsewal.nl. Je kunt het boek hier ook al bestellen, dan ben je zeker van een exemplaar!

 

boek De Smaak van de Brabantse Wal op tafel
Boek De Smaak van de Brabantse Wal & omgeving

Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief!

Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest
Print this page
Print

Misschien ook interessant

Gerelateerde berichten
  • blog
  • boek
  • De Smaak van de Brabantse Wal & omgeving
  • kookboek
  • margot
  • persoonlijk
Vorige bericht
ik zit in een rollercoaster
  • Blog
  • Margot
  • Persoonlijk

Ik zit in een rollercoaster…

  • 27 september 2020
Bekijk bericht
Volgende bericht
margot in bn de stem
  • Blog
  • Margot

Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven?

  • 11 oktober 2020
Bekijk bericht

Geef een reactie Antwoord annuleren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Facebook
Meest recente berichten
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
Recente reacties
  • Andrea op Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond!
  • Sidekick-IT op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Marjon op Blog alleen voor échte vleesliefhebbers!
  • Nanda op Gezellig hartig borrelhapje
  • Dik Goudappel op Over kreeft, bier en Ronald Koeman
Categorieën
  • Blog (93)
  • Hotspots (24)
    • Arnhem (2)
    • Berlijn (1)
    • Breda (1)
    • Duitsland (1)
    • Gambia (1)
    • Nederland (16)
      • Amsterdam (3)
      • Breda (1)
      • Maastricht (4)
      • Rotterdam (3)
    • Portugal (1)
      • Lissabon (1)
  • Inspiratie (45)
    • Gastbloggers (1)
    • Mensen met passie (14)
    • Producten (11)
    • To do (17)
  • Margot (24)
    • Op reis (13)
    • Persoonlijk (11)
  • Recepten (28)
    • Desserts (5)
    • Hoofdgerechten (12)
    • Lunchgerecht (3)
    • Salade (6)
    • Soep (3)
    • Tussendoor (2)
    • Voorgerechten (6)
  • Restaurants (24)
    • Amsterdam (3)
    • Belgie (2)
      • Antwerpen (1)
    • Gorinchem (1)
    • Nederland (16)
      • Bergen op Zoom (3)
      • Helmond (2)
      • Maastricht (1)
      • Willemstad (1)
    • Peru (1)
    • Portugal (1)
    • Rotterdam (1)
Tags
amsterdam asperges bier blog diner events hoofdgerecht hotel hotspot hotspots inspiratie maastricht mensen met passie op reis product recept restaurant salade wijn wijn proeven
Privacy en cookies: Deze site maakt gebruik van cookies. Door verder te gaan op deze site, ga je akkoord met het gebruik hiervan.
Voor meer informatie, onder andere over cookiebeheer, bekijk je: Privacybeleid
Meest recente berichten
  • Wat als je zelf geen blog meer hoeft te schrijven? 11 oktober 2020
  • Hoe kom je op het idee, een boek schrijven? 4 oktober 2020
  • Ik zit in een rollercoaster… 27 september 2020
  • Koop mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & Omgeving 25 september 2020
  • Risotto-recept van de Risotto-Koning 14 mei 2020
  • Corona-Dinner With Friends, garantie voor een top-avond! 23 april 2020
Instagram
Bestel nog snel voor de introductie prijs! Wie wil jij binnenkort nog verrassen met dit gave boek? Boordevol recepten en verhalen van chefs, producenten en culinair specialisten. Tot 1 februari nog te koop voor de introductieprijs van €29,95. Vanaf 1 februari wordt de prijs €34,95.  Dus iemand jarig, ziek, jubileum of gewoon zomaar iemand verrassen? Wees er snel bij! Ook ideaal als je iemand op afstand wilt verrassen! Ik stuur het boek met plezier voor jou naar je vriendin, je kookmaatje, je collega, je minnaar of minnares! Bestel het boek voor 1 februari op: www.desmaakvandebrabantsewal.nl #introductieprijs #desmaakvandebrabantsewal.nl #desmaakvanmargot #dechefsbijjethuis #thuislekkerkoken #cadeautip #coronacadeautje #cadeauopafstand
Mis jij het uit eten gaan ook zo? Ik in ieder geval wel. Gelukkig zijn er volop mogelijkheden om Thuis uit eten te gaan. Ik bestel regelmatig een heerlijk diner voor thuis bij een van de chefs uit mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal. Gisteren hebben we genoten van Tilia thuis. Chef Carlo Chantrel had er een smakelijk feestje van gemaakt! Biet met geitenkaas van de Bettinehoeve, hertencarpaccio met hertenstoof en waanzinnig lekkere spruitjes en een heerlijk dessert met mango.  Een aanrader!  #tiliathuis #thuisuiteten #ettenleur #restaurantettenleur #tiliavoorheendezwaan #carlochantrel #sterrenchef #sterrenchefcarlochantrel #bettinehoeve #desmaakvanmargot #desmaakvandebrabantsewal @restauranttilia @carlochantrel
Mijn jaar 2020 in beeld! Deze prachtige Instawall versiert sinds deze week mijn werkkamer. Daar word je toch blij van?! 2020, het jaar waarin ik de stoute schoenen aantrok en mijn boek De Smaak van de Brabantse Wal & omgeving maakte. 2020, het jaar waarin ik mijn eigen bedrijf Communicatie met Smaak begon. 2020, het jaar waarin ik mooie opdrachten heb gerealiseerd voor mijn eerste klanten! Gelukkig nog een hoop positieve dingen te melden naast Corona. 2020 heeft mij heel veel gebracht! Out of the comfortzone is where the magic happens! #desmaakvandebrabantsewal #desmaakvanmargot #werkkamerdecoratie #girlpower #outofthecomfortzoneiswherethemagichappens #2020 #2020inbeeld #instawall @instawall_prints #chefsvandebrabantsewal #producentenvandebrabantsewal #starteigenbedrijf #communicatiemetsmaak
Heerlijke avond in coronatijd: super diner van @hemingwayrestaurant en afterparty bij @vriendenvanamstel  Wij feesten nog even door! (Met z’n 2!) Thanks @torbenbouterse  voor het heerlijke diner! Volgend jaar VIP arrangement in Ahoy? #restauranthemingway #vriendenvanamstellive #torbenbouterse #thegoodlife #muziekenlekkereten #desmaakvandeb abantsewal #desmaakvanmargot #bergenopzoom
Volgen
De smaak van Margot
Privacybeleid – Disclaimer – Copyright © alle rechten voorbehouden - Ontwikkeld door Sidekick-IT

Voer een zoekopdracht in en druk op Enter.