“Hoe kom je op het idee, een boek schrijven?”
Die vraag heb ik de laatste tijd vaak gekregen. Want ja, jongens, het is echt waar, ik heb een boek geschreven! Mijn boek “De Smaak van de Brabantse Wal en omgeving” is vanaf 3 november verkrijgbaar! De komende weken wil ik jullie een kijkje achter de schermen geven: hoe is dat boek nou eigenlijk ontstaan? Vandaag het eerste deel: “Hoe kom je op het idee om een boek te schrijven?”
Hoe het begon

Ik neem jullie mee naar het allereerste begin, vorig jaar begin december. Ik had een uitnodiging gekregen om aanwezig te zijn bij een boekpresentatie van een fotograaf uit Zeeuws-Vlaanderen, Mark Neelemans. Hij had een boek geschreven genaamd ‘Pottenkijken in Zeeuws-Vlaanderen.’ Met chefs uit Zeeuws-Vlaanderen en bijbehorende recepten.
Een prachtig boek, waar ik vorig jaar ook een blog over heb geschreven. Toen ik terugreed begon het al te kriebelen, ik dacht bij mezelf: “dit is precies iets voor jou, zo’n soort project, maar dan over de culinaire Brabantse Wal!”. (Voor degenen die niet weten wat de Brabantse Wal is: dat is een prachtig natuurgebied, in het westen van Noord-Brabant , tegen Zeeland aan, “daar waar Brabant Zeeland kust”. De gemeentes Woensdrecht, Bergen op Zoom, Steenbergen en Roosendaal maken daar deel van uit)
De Brabantse Wal
De feestdagen kwamen er tussendoor, waardoor ik met andere dingen bezig was. Maar in het nieuwe jaar begon het toch weer te kriebelen. Toen ik een paar jaar geleden begon met mijn blog “De Smaak van Margot” had ik namelijk ook al de domeinnaam geclaimd “De Smaak van de Brabantse Wal”. Ik had toen al het idee om daar ooit iets mee te gaan doen. Ook op de Brabantse Wal werken bevlogen chefs, die mooie dingen creëren en hebben we prachtige producten die verder gaan dan alleen de bekende 3 A’s Asperges, Ansjovis en Aardbeien! Het lijkt echter wel een blinde plek als je de culinaire gidsen erop naslaat. Tijd voor actie! Ik trok de stoute schoenen aan en maakte een afspraak met Mark Neelemans.
Mark Neelemans
Op een dinsdagmorgen eind januari reed ik in een mistige troosteloze sfeer naar Terneuzen. Daar werd ik hartelijk ontvangen door Mark Neelemans. Onder het genot van een kop koffie legde ik hem uit waarom ik daar was: ik wilde graag zijn verhaal horen. Hoe was hij op het idee gekomen? Hoe had hij het aangepakt? Waar was hij tegenaan gelopen? We hadden een superleuk en inspirerend gesprek. En toen ik terugreed wist ik: “Ik ga het gewoon doen!” Ik ga het boek dat latent al aanwezig was in mijn hoofd realiseren!
Ik ga het gewoon doen!
Bedankt Mark, dat jij me op de rit hebt gezet!
Volgende week het vervolg in deel 2!
Mijn boek, “De Smaak van de Brabantse Wal & omgeving” ligt inmiddels bij de drukker. Het is vanaf 3 november leverbaar. Wil je nu al meer weten over het boek? Kijk dan op: www.desmaakvandebrabantsewal.nl. Je kunt het boek hier ook al bestellen, dan ben je zeker van een exemplaar!

Wil je op de hoogte gehouden worden? Meld je dan aan voor mijn nieuwsbrief!